solobiomooi solobiomooi

Weleda

Weleda is een onderneming waar medewerkers geïnspireerd werken aan een betere wereld. Weleda gebruikt uitsluitend natuurlijke en waar mogelijk biologische ingrediënten voor haar producten, zoals: biologische sesam- en jojobaolie, biologisch-dynamische Calendula of Arnica uit ecologisch gecertificeerde natuurgebieden. Deze tuinerijen zijn veelal in eigen beheer. En voor de rijke geur uitsluitend natuurzuivere etherische oliën. 

 

Alle producten van Weleda op voorraad

 

Meer weten over natuurlijke huidverzorging, cosmetica en make-up? Neem eens een kijkje op de pagina: natuurlijke huidverzorging

 

Hieronder vind je een video waarbij de tuinen van Weleda centraal staan. Jan Graafland (hoofdtuinder van Weleda) vertelt wat de uitgangspunten van Weleda zijn, hoe Weleda tuiniert en wat voor invloed planten hebben op ons lichaam, geest en stemming. 

Weleda en NaTrue

De Granaatappel-producten zijn de eerste drie Weleda-producten die het keurmerk NaTrue dragen, een nieuw label voor natuurlijke en biologische cosmetica. De organisatie NaTrue behartigt in Brussel de belangen van de toonaangevende Europese producenten van natuurlijke cosmetica bij het tot stand komen van internationale regelgeving.

Dit omvat onder meer een heldere, wettelijke definitie in Europa van "natuurlijke cosmetica" en de criteria voor het mogen voeren van deze kwalificatie. Maar ook nauwkeurige criteria voor de etikettering van producten en het gebruik van de begrippen "bio" en "organisch".

Meer weten? Kijk op www.natrue.org

Weleda body lotion douche gel masker natuurlijke huidverzorging

Weleda is Klimaatneutraal

Weleda Nederland is sinds 2008 een klimaatneutrale onderneming. Na een aantal jaren zelf actief onze CO2-uitstoot te hebben verminderd, compenseren ze nu onze resterende CO2-uitstoot door aankoop van emissierechten. Tegelijkertijd is Weleda op weg om, stap voor stap, de producten klimaatneutraal te maken. Een partner met wie Weleda samenwerkt om dit doel te realiseren is Soil & More International.

Weleda: de ingrediënten in natuurlijke huidverzorging

Weleda stelt uiterst hoge eisen aan de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen. Deze eisen zijn vastgelegd in duidelijke richtlijnen. Zo moeten de grondstoffen biologisch afbreekbaar zijn. Ze mogen geen problemen opleveren met bijproducten. Er dient rekening te worden gehouden met hergebruik en met het schoonhouden van het milieu. Daarbij wordt ook gestreefd naar het inzetten van duurzame energiebronnen om zo goed mogelijk de ecologische kwaliteit te waarborgen.  

De gebruikte planten moeten waar mogelijk biologisch-dynamisch zijn geteeld, en anders biologisch. Er wordt gebruikt gemaakt van duurzame wildpluk uit biologisch gecertificeerde natuurgebieden. Plantaardige grondstoffen uit gangbare teelt worden alleen gebruikt als de grondstoffen nog niet biologisch (-dynamisch) verkrijgbaar zijn. Er wordt alleen gebruikgemaakt van grondstoffen die uit de levensproductie van dieren afkomstig zijn. Bijvoorbeeld melk, bijenwas en wolvet van schapen. Er wordt bovendien nauwkeurig gecontroleerd op zware metalen, pesticiden en oplosmiddelen. Ook de kwaliteit van de bedrijven die de producten leveren wordt onder de loep genomen.  

Om een objectieve kwaliteitsgarantie te bieden, laat Weleda haar producten controleren door NaTrue. Deze organisatie geeft een keurmerk Gecontroleerde Natuurcosmetica.De organisatie van NaTrue wil de integriteit van echte natuurlijke producten waarborgen door de hoogste normen voor natuurlijke en biologische producten en ingrediënten vast te stellen. Voor elk product is aangegeven welke ingrediënten zijn toegestaan. De vereisten van zeep zijn anders dan die voor parfum en deodorant. Bij een aantal producten staat dit keurmerk inmiddels op de verpakking. Onze elixers en extracten zijn biologisch gecertificeerd door de Franse organisatie Ecocert.

Weleda voetbalsem mascara adtersun natuurlijke huidverzorging 

De naam Weleda 

Weleda leefde vlak bij het beroemde heiligdom van de Externsteine op de oevers van de rivier Lippe, in wat nu Duitsland is. Ze behoorde tot de stam van de Brukteren. Hoewel ze bekend was als genezend priesteres, werd ze ook vereerd en geprezen als profeet. Velen kwamen van ver om haar hulp en advies. Ze vroegen haar om zegen voor contracten en overeenkomsten en ze werd gevraagd om te bemiddelen bij geschillen. De Romeinse geschiedschrijver Tacitus noemt haar verschillende keren in zijn geschriften. De Weleda waarnaar het bedrijf is genoemd, was de laatste van velen die deze naam droegen. Vroeger nog was de naam Weleda een titel van voornaamheid. Net als de naam Caesar, de aanduiding van een machtige leider, werd Weleda pas later een persoonlijke naam.

Weleda bodymilk badolie badgel natuurlijke cosmetica SoloBioMooi

Het beeldmerk van Weleda

Het beeldmerk van Weleda werd in 1921 ontworpen door Rudolf Steiner. Het bestaat uit drie delen: een rechtopstaande staf, een eromheen slingerende vorm en twee op elkaar inwerkende buitensegmenten. Mercurius, boodschapper van de goden, vormde de inspiratie voor het ontwerp van de staf. Hij staat voor waarheid en betrouwbaarheid en symboliseert de verbinding tussen hemel en aarde.  De slingerende lijn vertegenwoordigt de slang, het symbool van genezen. In de Griekse mythologie wordt de god van de geneeskunde Aesculapius afgebeeld met een staf omstrengeld door een slang, de Caduceus, symbool van dokters. De buitenste delen van het Weleda-beeldmerk zijn door Rudolf Steiner bedacht. Ze hebben geen oude of mythologische verwijzingen. Ze suggereren een omsluitende bescherming en sociale interactie. Dit associatieve principe drukt het idee uit van geven en ontvangen, produceren en consumeren, arts en patiënt.

 

Weleda calendula shampoo handcreme nachtcreme dagcreme natuurlijke cosmetica

Weleda en Antroposofie 

Het woord antroposofie is samengesteld uit twee Griekse woorden: anthropos (mens) en sophia (wijsheid). Het wordt het meest doeltreffend vertaald als bewustzijn van het menszijn.

Antroposofie is sterk verbonden met de naam Rudolf Steiner. Rudolf Steiner (25 februari 1861 - 30 maart 1925) was een Oostenrijkse filosoof, schrijver, architect en pedagoog. Hij is het meest bekend geworden als grondlegger van de antroposofie en haar praktische toepassingen, zoals de antroposofische geneeskunde. Steiner wilde twee werelden met elkaar verbinden: de fysieke en de geestelijke wereld of de zichtbare en onzichtbare wereld.

De antroposofische geneeskunde gaat er van uit dat de mens een geestelijk wezen is, dat zich verbindt met een lichaam om in deze stoffelijke vorm zijn leven op aarde vorm en inhoud te geven. De mens heeft - behalve een fysiek lichaam - ook levensenergie, psyche, gevoel en zelfbewustzijn. Bij een gezond mens zijn deze gebieden met elkaar in balans. De antroposofische geneeskunde werkt met deze uitgangspunten en slaat een brug tussen de gangbare geneeskunde - die zich vaak beperkt tot de mens als puur fysiek lichaam - en diverse vormen van traditionele geneeskunde.  

Niet alleen op het gebied van de gezondheidszorg had Rudolf Steiner baanbrekende ideeën. Ook op het gebied van kunsten, landbouw, onderwijs en religie heeft hij veel mensen geïnspireerd. Zo hebben de vrije scholen, de heilpedagogie en de biologisch-dynamische landbouw hun ontstaan aan Steiner te danken.

 

Weleda arnica gezichtscreme douchegel bodymilk natuurlijke huidverzorging 

Weleda: een serieuze speler op de markt

Dat Weleda tot de grotere (natuurlijke/biologische) farmaceutische bedrijven behoort blijkt wel uit de volgende cijfers.  Het is een farmaceutisch bedrijf dat zowel geneesmiddelen als lichaamsverzorgingsproducten importeert, produceert en verhandelt. Het gaat hierbij om circa 200 voorschrijfgeneesmiddelen, 1.000 geneesmiddelen als gespecialiseerde bereiding, 80 lichaamsverzorgingsproducten en 35 zelfzorggeneesmiddelen. Weleda heeft zichzelf als doel gesteld om de gezondheid van mensen te bevorderen en ziektes helpen genezen door – met behulp van onze producten en voorlichtingsactiviteiten – het zelfgenezend vermogen van de mens op een natuurlijke wijze te stimuleren. Sinds de oprichting in 1921 in Zwitserland worden inmiddels op vijf continenten en in 56 landen Weleda-producten verkocht. Wereldwijd werken ruim 1.800 mensen voor Weleda, en miljoenen mensen gebruiken dagelijks de producten.

 

Het hoofdkantoor is gevestigd te Arlesheim in Zwitserland. De belangrijkste productie-eenheid is in Schwäbisch Gmünd in Duitsland. Weleda heeft dochterondernemingen in 20 landen en licentiehouders, vertegenwoordigingen en minderheidsdeelnemingen in 36 landen wereldwijd. De omzet in 2006 bedroeg ruim 350 miljoen CHF (zo'n 290 miljoen euro), waarvan circa 75% lichaamsverzorgingsproducten en 25% geneesmiddelen. 

 

Weleda in de Benelux

Weleda Benelux SE is een dochteronderneming van Weleda AG en is opgericht in 1923. Dit bedrijf is gevestigd te Zoetermeer en heeft een dochteronderneming in Leuven, België. Het aantal medewerkers in Nederland bedraagt 80 en in België 25. De omzet in 2010 bedroeg bijna 12 miljoen euro. 

Meer weten over natuurlijke huidverzorging, cosmetica en make-up? Neem eens een kijkje op de pagina: natuurlijke huidverzorging

 

Weleda roos badcreme badgel masker natuurlijke verzorging