• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Ons assortiment natuurlijke cosmetica bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten en deels biologische ingrediënten. We vertellen graag wat meer over de bijzondere samenstelling van onze producten. Wat kun je daarin zoal tegenkomen?

Plantaardige vetten en oliën
In veel van onze producten wordt arganolie verwerkt, en in sommige daarvan is deze kostbare en bijzondere olie zelfs het hoofdbestanddeel.
Arganolie wordt koud geperst van de noot. Het heeft een zeer hoog gehalte aan vetzuren, oliezuur, vitamine E, phytosterols en caroteen.
Arganolie wordt gebruikt in natuurlijke en biologische huidverzorging en cosmetica omdat het zeer bijzondere eigenschappen heeft. Arganolie kan namelijk wondhelend, ontspannend, beschermend, verzachtend, voedend en vochtregulerend werken. Ook gaat het huidveroudering tegen, en verbetert het de elasticiteit van de huid.

Een ander prachtig ingrediënt is sheabutter uit de koude persing van de noten. Deze boter stimuleert het helingsproces van de huid. Het wordt bovendien beschermend en het maakt de huid ongelooflijk lekker zacht.

Natuurlijke geurstoffen
Aromatische planten vormen in hun bladeren, bloemen, vruchten en soms ook in hun wortels en bast vluchtige oliën. Ze bestaan uit honderden verschillende geurstoffen, die samen een unieke compositie vormen. Deze oliën geven de pure geur aan natuurlijke huidverzorging en cosmetica.

Natuurlijke kleurstoffen
Natuurlijke toevoegingen als geur- en kleurstoffen komen altijd uit natuurlijke bronnen en hebben een plantaardige of minerale herkomst. Bij uitzondering kan een kleurstof soms ook een dierlijke oorsprong hebben, zoals bijvoorbeeld het rode pigment dat wordt gewonnen uit de schildluis.

Bepaalde kleurstoffen worden in reguliere cosmetica synthetisch nagebootst. In onze producten echter is er altijd sprake van 100% natuurlijke kleurstoffen.

Natuurlijke emulgatoren
Een emulgator is een actieve stof die ervoor zorgt dat twee stoffen die elkaar normaal gesproken afstoten, bijvoorbeeld water en vet, toch met elkaar gemengd kunnen worden. Bijenwas en wolwas worden vaak gebruikt als natuurlijke emulgatoren. Het gevaar van niet-natuurlijke emulgatoren schuilt in de eigenschap waar de emulgator in eerste instantie voor gebruikt werd, namelijk het binden van twee afstotende stoffen, onder andere door het oplossen van het ene stofje in het andere.
Emulgatoren die zich in een niet-natuurlijk huidverzorgingsproduct bevinden, kunnen zich gaan ophopen in de bovenste huidcellagen. Het gevaar bestaat dat bij het wassen / reinigen van je huid de opgehoopte emulgatoren je huideigen vetten gaan oplossen die vervolgens worden weggewassen.
Dit noemt men het 'wegwas'-effect waardoor de huid zeer droog wordt en uiteindelijk tekorten gaat vertonen aan huideigen vetten. Dit resulteert dan weer in een droge en/of schilferige huid. Bovendien kunnen emulgatoren huidreacties en irritaties veroorzaken.

Kruiden-, bloemen- en plantenextracten
In onze natuurlijke producten worden bijvoorbeeld extracten uit algemeen bekende planten zoals aloë vera, lavendel en calendula gebruikt, maar ook minder bekende planten zoals lemongrass, witte thee, karanja en IJslandse kruiden. 

Essentiële oliën
In natuurlijke cosmetica wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën vanwege de unieke eigenschappen op de huid, maar vaak ook vanwege de aangename geur. Enkele voorbeelden van essentiële oliën zijn:

Sinaasappelolie: Dit heeft een frisse en ontspannende geur. Het werkt kalmerend, pijnstillend, krampstillend, bloedzuiverend en antiseptisch. De voornaamste werkzame bestanddelen die uit sinaasappelolie gewonnen worden zijn limoneen, citral en caroteen.

Jojoba-olie: Wordt ook wel vloeibaar goud genoemd. Het lijkt heel erg op ons huideigen talg en is daarom zeer geschikt voor alle soorten huidtypen. Jojoba-olie maakt andere oliën bovendien langer houdbaar.
Lavendelolie: Werkt stimulerend en ontspannend op het zenuwstelsel.
Het kan heilzaam werken bij slapeloosheid en migraine. Lavendelolie heeft bovendien zowel een antiseptische als een ontstekingsremmende werking. Het voornaamste bestanddeel dat uit lavendelolie gewonnen wordt is linalool.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies