• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10
Shop hier 100% natuurlijke cosmetica ZONDER parabenen, ftlaten, minerale olie, tolueen, oxybenzone, synthetische ingrediënten en siliconen.

Maar 100% natuurlijk, wat is dat eigenlijk? Wat betekent het begrip natuurlijk en wanneer is een product daadwerkelijk natuurlijk?

De term natuurlijk is niet beschermd
'Natuurlijk’ is in feite (helaas) een vrij vage term. Dat komt omdat het woord niet beschermd is. In feite kan dus elke leverancier van cosmetica zijn product natuurlijk noemen, zelfs wanneer hij daar slechts een natuurlijk ingrediënt in verwerkt heeft en voor de rest heeft aangevuld met synthetische toevoegingen.

Wij verkopen 100% natuurlijke cosmetica
Bij ons is het begrip ‘natuurlijk’ allesbehalve vaag. Wanneer wij het namelijk hebben over 100% natuurlijk, dan bedoelen wij ook 100% natuurlijk; onze producten worden gemaakt met natuurlijke en biologische ingrediënten en aan de formules wordt geen enkele kunstmatige, synthetische of chemische toevoeging gedaan. 
Deze ingrediënten worden ontwikkeld met respect voor mens, dier en milieu en komen dus echt uit de natuur. Uiteraard worden onze producten of de ingrediënten die in de producten verwerkt zijn nooit op dieren getest.

Hoe weet ik wat er in mijn product zit?
Elke fabrikant is verplicht om een zogenaamde INCI-lijst op zijn product te zetten. INCI staat voor International Nomenclature Cosmetic Ingredient, oftewel Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten. Aan de hand van deze lijst kun je precies zien wat er allemaal aan de samenstelling van je product is toegevoegd. INCI is ontwikkeld door de Europese en Amerikaanse cosmetica industrie. 
INCI-namen zijn internationaal gestandaardiseerde namen voor stoffen die in cosmetica worden verwerkt. Op het etiket worden bij alle cosmetica de ingrediënten aangegeven met hun INCI-namen. 

Marleen en Ingrid van webshop natuurlijke cosmetica SoloBioMooi.nl
Wij, Ingrid en Marleen, zorgen samen dat jij blij wordt van jouw pakketje natuurlijke producten.

Het doel van deze INCI-lijst is om jou, als gebruiker van cosmetica en huidverzorging, te informeren over de samenstelling van een product. Om het voor de consument overzichtelijk te houden, is eenduidige vermelding van de ingrediënten erg belangrijk. 
Van veel ingrediënten zijn echter meerdere namen bekend, bijvoorbeeld de chemische naam, de handelsnaam of de merknaam. Daarom is er voor alle stoffen in de cosmetica besloten om deze aan te geven met hun INCI-naam. Dit is onder andere nuttig voor wanneer je overgevoelig is voor een bepaalde stof. Aan de hand van het etiket van het product kan je dan bepalen of het product voor jou geschikt is.


Je kunt dus altijd bekijken welke ingrediënten er in je huidverzorgingsproducten en cosmetica zitten.


Gecertificeerd natuurlijke en biologische huidverzorging
Veel van onze leveranciers hebben er ook voor gekozen om hun producten te laten certificeren. De volgende keurmerken zijn terug te vinden op onze producten: BDIH, CosmoBio, Ecocert, Gluten Free, NaTrue, Dierproefvrij, Cruelty Free, Soil Association, USDA, Vegan, 1% fortheplanet en Slowcosmetique.
Aan de hand van de verschillende certificeringen kun je nagaan aan welke eisen dit specifieke merk of product allemaal voldoet.

Wat kun je zoal vinden in 100% natuurlijke huidverzorging?
Wij geloven dat de natuur oneindig krachtig is en ons kan voorzien in een ontelbare verscheidenheid aan bijzondere kruiden, planten, vruchten, bomen en bloemen die puur, krachtig, verzorgend, beschermend en helend zijn. 
Voor onze producten worden koudgeperste oliën en extracten van planten samen met kruiden en vitamines verwerkt tot beauty fluids in natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten en cosmetica. Ook planten, kruiden en zelfs bloemen worden gedroogd en verwerkt in de producten. Mineralen en zouten worden gedelfd en verwerkt. Kortom; de natuur verschaft ons alles om ons goed, gezond en mooi te voelen. 

Is een kunstmatig verkregen ingrediënt hetzelfde als een 100% natuurlijk ingrediënt?
Voor de werking, consistentie, houdbaarheid en geur van natuurlijke huidverzorging zijn diverse natuurlijke hoofdingrediënten, maar ook hulpstoffen nodig zoals emulgatoren, verdikkingsmiddelen, geurstoffen en conserveringsmiddelen. 
Kunstmatige ingrediënten en additieven, daarentegen, worden in een laboratorium gemaakt. De stof wordt dan kunstmatig geproduceerd en kan (!) dezelfde samenstelling hebben als een natuurlijke stof. Dit wil echter beslist niet zeggen dat het dezelfde waarde en kwaliteiten heeft.

En wat vind je niet in onze 100% natuurlijke huidverzorging?
In veel reguliere cosmetica vind je tegenwoordig toevoegingen die eigenlijk helemaal niet zo goed voor je zijn, en in sommige gevallen zelfs gevaarlijk voor je huid en je gezondheid. 
Gelukkig worden wij ons daar allemaal steeds bewuster van en wordt het ook makkelijker om producten met twijfelachtige ingrediënten te herkennen en te laten staan. 
Toevoegingen die je in onze 100% natuurlijke huidverzorging dus in geen geval tegen zult komen zijn de volgende: aluminiumzouten, PEG, phtalaten, minerale oliën, SLS, parabenen, siliconen, tolueen, PPD, nano-deeltjes en chemische zonnefilters zoals avobenzone en oxybenzone.

100% natuurlijke en duurzame huidverzorging
Wij zijn streng met het selecteren van de merken die in onze webshop terecht komen. Producten die wij voeren moeten 10% natuurlijk zijn, ze moeten doen wat ze beloven, prettig en fijn zijn om te gebruiken, maar ook op een verantwoorde en duurzame manier ontwikkeld worden. Duurzaam dus, dat betekent geproduceerd met de kleinst mogelijke belasting voor ons milieu. 
De ingrediënten zijn natuurlijk of ecologisch geteeld. Er worden geen pesticiden, bestrijdingsmiddelen en milieuverontreinigende stoffen in het milieu gebracht. Er worden geen genetisch gemodificeerde planten gebruikt. 
Duurzaam betekent ook klimaatneutraal werken. Verpakkingen zijn van gerecycled materiaal en recyclebaar om de hoeveelheid afval zo beperkt mogelijk te houden. 
Het gebruik van plastic wordt zoveel mogelijk vermeden. Wordt er plastic gebruikt dan wordt veelal recyclebaar en milieuvriendelijk polyethyleen gebruikt. Bovendien wordt het energieverbruik geoptimaliseerd. 

Veel producenten van natuurlijke en biologische huidverzorging werken op een Fair Trade manier. Dat wil zeggen dat elke schakel in het productieproces er eerlijk aan verdiend. 100% Natuurlijke huidverzorging gaat dus veel verder dan ‘alleen maar’ 100% natuurlijke ingrediënten.

Betekenen de termen 100% natuurlijk en biologisch hetzelfde?
Nee, deze termen betekenen niet hetzelfde. 'Biologisch' is een keurmerk dat alleen kan gelden voor gekweekte en geteelde ingrediënten. 
Voorbeelden van natuurlijke ingrediënten die niet biologisch kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld wilde ingrediënten. Deze worden gevonden, en dus niet geteeld. Zoals gezegd is het biokeurmerk alleen van toepassing op gekweekte en geteelde ingrediënten. Veel bestanddelen van 100% natuurlijke cosmetica worden helemaal niet geteeld maar gewonnen. Voorbeelden zijn water, (natuurlijke) zouten en (natuurlijke) mineralen. Ook deze ingrediënten dragen dus niet het bio-keurmerk. 
Er bestaan maar heel weinig producten die we 100% biologisch mogen noemen, ze zijn er dus wel! Biologische huidverzorging en cosmetica kunnen wel een zo hoog mogelijk percentage biologisch geteelde ingrediënten bevatten cq ingrediënten uit ecologisch gecertificeerde gebieden.

Hoe zit het met de houdbaarheid van 100% natuurlijke cosmetica?
In reguliere huidverzorging en cosmetica zitten synthetische conserveringsmiddelen. Parabenen en paraffine zorgen bijvoorbeeld dat een crème niet bederft maar kunnen ook irriterend werken op je huid of zelfs schade berokkenen aan je gezondheid. 
Het is duidelijk dat er in 100% natuurlijke cosmetica geen parabenen verwerkt zijn. Maar ook voor 100% natuurlijke cosmetica geldt natuurlijk dat dit niet zomaar mag bederven.
Bij natuurlijke en biologische huidverzorging is het zorgen voor houdbaarheid een iets intensiever en ingewikkelder proces dan het geval is bij traditionele cosmetica. De houdbaarheid wordt gegarandeerd door 'natuurlijke goedhouders' zoals biologische koudgeperste oliën en plantenzuren, bijvoorbeeld anijs-, appel-, kaneel-, citroen- en salicylzuur. 

Natuurlijke en biologische huidverzorging heeft een kortere houdbaarheid dan reguliere huidverzorging. In de meeste gevallen kun je uitgaan van een houdbaarheidstermijn van 18 tot 36 maanden, mits ongeopend. Geopende crèmes, emulsies of shampoos hebben een houdbaarheidstermijn tot twaalf maanden, voorop gesteld dat het product onder normale omstandigheden wordt bewaard. Hieronder verstaan we; een droge, donkere en koele plek.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies