Wat is een gezichtstonic eigenlijk?

21 november 2022Een tonic, wat is dat nu eigenlijk?


De laatste stap tijdens het reinigen van je gezicht, is het gebruik van een tonic. Maar hoe en waarom gebruik je dat nu eigenlijk?

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat een tonic geen reinigend product op zichzelf is. Dat wil zeggen: je gebruikt het altijd in combinatie met een facewash, of een ander reinigend product, net wat jij prettig vind en wat bij jouw huidtype past. Vergelijk het met een serum, dat gebruik je ook nooit alleen, maar altijd in combinatie met een gezichtscrème. Tonic is een vloeibaar product, je brengt het aan op een wattenschijfje, en daarmee haal je de laatste restjes vuil en eventueel reinigingsproduct van je huid. Wanneer je geen tonic zou gebruiken, kan er vuil, make-up of reinigingsproduct op je huid blijven liggen, die je poriën kunnen verstoppen. Zeker wanneer je reinigingsmelk gebruikt.
Let maar eens op als je tonic (voor de eerste keer) gebruikt, hoe vuil je wattenschijfje na gebruik nog kan zijn. Wanneer je er eenmaal mee begint, zul je niet meer anders willen!

Er zijn tonics in sprayvorm, die kun je rechtstreeks op je gezicht sprayen, zonder een wattenschijfje te gebruiken, op die manier werkt tonic vooral verfrissend. Echter, het eventueel aanwezige talg, vuil of make-up kan op deze manier alsnog ‘nergens heen’, dus een tonic gebruiken als spray is vooral prettig om in de ochtend te doen, nog steeds in combinatie met een facewash natuurlijk.

Een tonic zorgt er dus eigenlijk voor dat je huid echt perfect schoon is, immers op een schone huid kan je crème ook het beste zijn werk doen.

Bovendien brengt een tonic je huid (Je PH-waarde) na het reinigen weer in balans. Er zijn heel wat tonics met alcohol, ontwikkeld voor de vette of onzuivere huid. Kijk daarmee uit, alcohol werkt ontsmettend en dus zou je denken dat het goed is voor een huid met onzuiverheden. Echter kan je huid hiervan juist in de war raken en gaan uitdrogen. Ter compensatie gaat je huid alleen maar meer talg aanmaken, en dat wil je natuurlijk niet. Zoek een tonic dus met zorg uit, kijk goed welke variant bij jouw huidtype past, en probeer varianten met alcohol te vermijden.

Trouwens, welk huidtype je ook hebt, een tonic kun je altijd gebruiken, twee keer per dag, en natuurlijk ook wanneer je geen make-up gebruikt.

SoloBioMooi heeft een ruime keus in tonics, wat voor huid en welk budget je ook hebt, er is er altijd een die goed bij jou past!