Geniet van 20% korting op het HELE assortiment tijdens de LENTE SALE!
Sluiten

Surya Brasil henna haarverf gebruiksaanwijzing

25 november 2022


Surya Brasil henna haarverf gebruiksaanwijzing

Met deze gebruiksaanwijzing bereik je in 10 stappen het gewenste resultaat met Surya Brasil Henna Poeder/creme biologische haarkleuring:

1. Was je haren met een siliconen vrije shampoo. Gebruik geen haarspoeling of conditioner. Alle shampoos in onze shop zijn vrij van siliconen! :-)

2. Spoel de shampoo goed uit en droog je haar met een handdoek tot “handdoek droog”. Je haar moet namelijk nog een beetje nat zijn, maar mag niet druipen.

3. Trek de bijgevoegde plastic handschoenen aan.

 
Tijd voor actie!

4. Doe de Henna Poeder in een schaaltje, voeg 140 ml warm water toe en roer het geheel tot een gladde pasta (ongeveer zo dik als yoghurt).

5. Verdeel je haar in “sectoren” en breng de pasta met een kwastje van onder naar boven op je vochtige haar aan (begin bij de haarwortels). Denk eraan om de pasta gelijkmatig op te brengen voor een egaal resultaat.

6. Gebruik geen kam om de Surya Henna Poeder te verdelen, dit verwijdert het product weer uit het haar.

7. Nadat je de pasta gelijkmatig heb aangebracht, bedek je je haar met het plastic kapje. Om het gewenste kleurresultaat te bereiken dien je de in de verpakking bijgesloten kleurtabel te raadplegen voor de aanbevolen inwerktijd. Voor een diepere kleuring kan je de inwerktijd verlengen met 25 tot 50 %.

8. Als de inwerktijd is verstreken, controleer je of het gewenste resultaat is bereikt door het kapje even op te tillen en één haarstreng te bekijken. Indien noodzakelijk kun je het langer laten inwerken (kan per haartype verschillen). Indien het gewenste resultaat is bereikt, kun je het kapje verwijderen.

9. Spoel je haren grondig uit met water, net zo lang totdat het water helder van kleur is en er (vrijwel) geen kleur meer van afkomt tijdens het spoelen.

10. Tot slot behandel je je haar met een “Surya Brasil haarmasker”.
Wij raden aan je haar te drogen voor het slapengaan, omdat vochtig haar eventueel nog kleur kan afgeven.

Zo makkelijk is het!

Tip: Surya Brasil henna haarverf is zuinig in gebruik. Heb je haarverf poeder of haarverf creme over dan kan dit prima in de koelkast bewaard worden.