Review natuurlijke haarverf van Surya Brasil (Henna Cream Golden Blonde)

Door Marieke van GreenBlush.nl - 23 maart 2018


Voor de verandering wilde ik graag eens een haarverf gebruiken wat op natuurlijke basis is. Al die chemische oplosmiddelen wat doorgaans in haarverf zit kan namelijk nooit heel goed voor je haar en hoofdhuid zijn! In dit artikel vind je een review van de natuurlijke haarverf van Surya Brasil.
 
Natuurlijke haarverf van Surya Brasil

Ik heb gekozen voor de kleur Golden Blonde van het merk Surya Brasil. Surya Brasil is een haarkleuring op basis van Henna en bevat biologische plant extracten uit het oerwoud van Brazilië. Het merk is o.a. vrij van ammoniak, peroxide, parabenen en zware metalen. Tevens is dit merk biologisch én vegan! Dat klinkt alvast erg goed en veelbelovend!

 
Review natuurlijke haarverf

Golden Blonde zou dicht bij mijn eigen haarkleur moeten liggen en het geheel nét even een warmere gloed moeten geven. Ook geeft het 100% grijsdekking. Wat ik ontzettend handig vind, is dat het al kant-en-klaar in een flesje zit! Ik vind dat erg prettig!

 
Gebruik natuurlijke haarverf

De Henna crème verdeelt makkelijk over mijn haar en heeft een fijne substantie. Het is niet te dik of te vloeibaar. Ook drupt en vlekt de Henna haarverf niet. Ik vind dit een groot pluspunt. Vaak heb ik met reguliere haarverf last van vlekken op mijn oren en bij mijn haargrens, wat dan weer moeilijk te verwijderen is. Ik heb daar nu geen last van. Ik laat de haarverf 45 minuten intrekken in mijn haar.

 
Voor het kleuren:

Mijn haarkleur voor het gebruik van Surya Brasil Golden Blonde Henna Haarverf. Je ziet wat uitgroei en grijze haren zitten.

 
Na het kleuren:

Ik ben erg tevreden met de Surya Brasil Haarkleuring! Mijn haar is nu egaler en warmer van kleur. Ook glanst het veel meer! De grijsdekking van de Henna crème is prima, er er zijn geen grijze haren meer te zien. Ik ben super blij met het resultaat en kan daarom deze van harte aanbevelen!

 
Conclusie

De kleur zou als het goed is 4-6 weken moeten blijven zitten, afhankelijk van hoe vaak je je haar wast. Surya Brasil Golden Blonde kost €13,75 en is bij SoloBioMooi te koop. De conditioners van Surya Brasil zijn tevens ook via deze webshop verkrijgbaar. Je vindt Surya Brasil bij Solobiomooi.

Let op: binnenkort zijn de producten van Surya Brasil niet meer verkrijgbaar. Er komt een ander mooi merk voor terug!

---

Marieke schrijft over groene beautyproducten, lifestyle, DIY's en nog veel meer: Greenblush.nl