Geniet van 20% korting op het HELE assortiment tijdens de LENTE SALE!
Sluiten

Review Benecos nagellak Happy Nails

Door Xandra Dubbeldam - 29 januari 2021

Mooie nagels geven jouw handen een mooie en verzorgde uitstraling. Omdat ik mijn nagels graag kort houd voor mijn werk, gebruik ik meestal wel een nagellak om ze er toch mooi uit te laten zien. En mijn teennagels zijn altijd wel voorzien van een mooie kleur nagellak. Mijn idee was altijd dat de mooiste kleuren nagellak alleen te vinden waren bij de nagellak met chemische ingrediënten. Maar dat bleek (gelukkig) niet zo te zijn. Want ik ontdekte namelijk een gifvrije, natuurlijke nagellak in heel veel geweldige kleuren. Van subtiele kleuren tot tropische kleuren. Precies waar ik naar op zoek was.
 
Een natuurlijke kleur en mooie glanzende nagels

Voor deze nagellak van Benecos koos ik voor de kleur Be My Baby omdat ik een natuurlijke kleur nagellak zocht om te gebruiken voor doordeweeks. Dit is een zachtroze kleur en ligt dicht bij de natuurlijke kleur van je nagels. In het weekend gebruik ik dan wel graag een wat feller kleurtje. Zoals koraal. De nagellak van Benecos is er zelfs in zestien prachtige kleuren met bijpassende naam. Wat dacht je bijvoorbeeld van Hot Summer of Peach Sorbet? Ik vind het nog moeilijk kiezen dus ik besluit ze allemaal maar te sparen. Al gelijk bij het aanbrengen, geeft deze nagellak mijn nagels een hele mooie glans.

De structuur van deze nagellak vind ik ook heel goed. Want het aanbrengen gaat heel makkelijk doordat de nagellak niet te dun en niet te dik is. Deze nagellak blijft langer goed zitten als je twee dunne laagjes achtereen aanbrengt. En deze evt. nog een extra laagje geeft met een topcoat nagellak. Maar zelf vind ik het resultaat al heel mooi na slechts een laagje. Werk je veel met je handen of komen ze vaak in aanraking met water en zeep? Dan zou ik wel twee laagjes nagellak aanraden. Dan weet je zeker dat jouw nagels lang mooi blijven.

Veel complimenten gekregen over de natuurlijke look

Met deze nagellak in de kleur Be My Baby heb ik veel enthousiaste reacties gekregen. Met name over de mooie en glanzende kleur. Maar ook over de natuurlijke uitstraling die deze nagellak geeft. Met deze nagellak zien jouw handen er meteen heel verzorgd uit. Zelfs als je korte nagels hebt en misschien niet zo blij bent met je nagels. Daarnaast is deze nagellak geheel plantaardig (vegan) en dierproefvrij, wat steeds belangrijker wordt voor mensen die bewust(er) willen gaan leven. Bovendien is deze natuurlijke nagellak ook heel betaalbaar en je doet er lang mee. Want deze nagellak is met de natuurlijke ingrediënten toch lang houdbaar. Leuke cadeautip: geef een paar flesjes van deze natuurlijke nagellak in verschillende kleuren als een mooi (kleurrijk) cadeautje.

Een gifvrije nagellak is beter voor je gezondheid

Reguliere nagellak bevat vaak een lijst aan schadelijke en hormoonverstorende stoffen die je ten allen tijde zou moeten vermijden. Zoals TPHP, ftalaten, parabenen, siliconen, formaldehyde en aardolie. Deze stoffen zijn niet alleen schadelijk voor je gezondheid maar ook drogen deze jouw nagels en jouw handen uit. De natuurlijke nagellak van Benecos is helemaal vrij van deze giftige stoffen. Daarbij doet de gifvrije nagellak van Benecos zelfs nog wat extra’s voor je nagels. Want door de toevoeging van avocado olie worden je nagels tijdens het lakken ook gevoed. Dit voorkomt droge nagels nadat je de nagellak weer hebt verwijderd. Het is ook heel fijn dat je deze natuurlijke nagellak veel makkelijker kunt verwijderen dan niet-natuurlijke nagellak. Dat was altijd best een beetje boenen is mijn ervaring. Nog een gifvrije tip: verwijder je natuurlijke nagellak ook altijd met een nagellak remover zonder giftige stoffen. Benecos heeft ook een gifvrije nagellakremover zonder aceton en met toegevoegde fruitextracten. Kortom, de nagellak van Benecos is natuurlijk en gifvrij om iedere dag veilig te kunnen gebruiken. Zelfs door mijn dochter van acht jaar. En wie wordt er niet blij van mooi gekleurde nagels?