Review Alphanova sun zonnebrand

Door Mariëlle van TheGreenGuide.nl - 19 november 2022


Omdat ik niet beter wist, heb ik me mijn hele leven ingesmeerd met chemische zonnebrand. En velen met mij denk ik zo. Dat is niet alleen slecht voor je huid en je gezondheid, maar ook voor het koraal. Want wat denk je van het in zee zwemmen met zonnebrand op? Dat komt helaas allemaal in de onderwaterwereld terecht. Gelukkig zijn er inmiddels natuurlijke alternatieven, zoals de Alphanova sun zonnebrand. Ik vertel je er meer over!


Alphanova sun zonnebrand

Hierboven noemde ik het woord chemisch al, dat is Alphanova sun dus absoluut niet. In tegenstelling tot reguliere zonnebrand vind je in de producten van dit merk namelijk minerale filters. Deze trekken niet in de huid, maar leggen een beschermende laag op de huid. Dat is dus beter voor je huid, maar ook voor je gezondheid en het milieu. Bovendien zijn de producten van Alphanova sun dierproefvrij en vegan: top!

Alphanova sun tinted cream

Laten we eens naar de verschillende producten gaan kijken! Ik begin met de Alphanova sun tinted cream. Dit is een zonnebrand speciaal voor de gevoelige huid van je gezicht. Deze is verkrijgbaar zonder en met tintje. Gezien mijn gezicht nooit zo bruin wordt, koos ik voor de versie met een kleurtje. Dit product is geheel natuurlijk en heeft als bescherming factor 50. Als je benieuwd bent naar de ingrediënten, kun je die bekijken op de site van Solobiomooi.

Alphanova sun spf 30

Nog een zonnebrand, maar dan een voor het lichaam is die met spf 30. Deze zou je natuurlijk ook voor het gezicht kunnen gebruiken. Maar de huid van je gezicht is altijd gevoeliger, dus vaak is factor 50 helemaal niet verkeerd. Dit product zit in tegenstelling tot het vorige product in een spray flacon: erg handig als je het mij vraagt. Naast bescherming biedt dit product ook verzorging, door de toegevoegde aloë vera. Je hebt hierbij geen inwerktijd, dus je kunt direct beschermd de zon in. Het product zou geen witte strepen achterlaten en waterproof zijn.

Alphanova sun after sun
Na een dag lekker in de zon te hebben gelegen (natuurlijk met bescherming), kan je huid vaak wel wat verzorging gebruiken. Daarom heeft het merk ook een after sun in het assortiment. Het eerste ingrediënt is aloë vera, daardoor werkt dit product verkoelend en hydraterend. Ook dit product zit weer in een handige spray flacon. De after sun is voor 91 % natuurlijk, de ingrediëntenlijst vind je weer terug op de website.

Werking

De producten werken allemaal heel fijn, maar helaas is de crème veel te donker en gelig voor mij. Daar durf ik niet mee over straat, ook al vind ik een goede bescherming wel belangrijk. Ik heb overigens gemerkt dat de spray met factor 30 mijn gezicht ook prima beschermd. De zonnebrand spray moet je goed verdelen, want hij geeft helaas toch een beetje een witte waas. Dit is wel vooral op mijn onderbenen, omdat die vaak het droogst zijn. De after sun daarentegen is heerlijk! De Alphanova sun zonnebrand producten en after sun zijn verkrijgbaar bij Solobiomooi.

--

Hi! Ik ben Mariëlle en ik schrijf op www.thegreenguide.nl over dierproefvrije & natuurlijke beauty, duurzame kleding, minimalisme, veganisme en travel om jou te inspireren. Op social media vind je me onder de naam ‘thegreenguidenl’.