Geniet van 20% korting op het HELE assortiment tijdens de LENTE SALE!
Sluiten

Review Aleppo olijfzeep

Door Bonnie van OneHandInMyPocket.nl - 23 maart 2018

Zeep, meestal ben ik er niet zo dol op. Als ik mijn handen was met zeep, heb ik daarna meestal een tube handcrème nodig om het trekkerige gevoel weg te krijgen. Maar nu heb ik Aleppo olijfzeep ontdekt. Wat is deze oerzeep fijn!


Aleppo olijfzeep

Het stuk zeep ziet er prachtig uit, eigenlijk meer als een taartje? Deze Aleppo olijfzeep kun je gerust vergelijken met een toverbal. De buitenkant is bruin, maar de binnenkant is groen. En dat groene kleurtje komt telkens als je ermee wast tevoorschijn. De Aleppo-zeep is een zuivere plantaardige zeep, samengesteld uit olijfolie en laurierbes olie. Hij is rijk aan vitamine E en werkt antiseptisch.

De zeep wordt gedurende 9 maanden op een natuurlijke manier gedroogd in de zon in de stad Aleppo in Syrie. Dit gebeurt volgens een 4000 jaar oude traditie. De situatie in Syrië - en al helemaal in Aleppo - is niet ideaal op het moment. De zeepproductie gaat echter gewoon door, een deel wordt uitbesteed aan Frankrijk.


Even over de geur van Aleppo zeep

Aleppo zeep is vrij van kunstmatige parfumstoffen en heeft een hele typische geur. Als ik mijn dochter vraag hoe ze de zeep vindt ruiken, trekt ze een vies gezicht en zegt “deze zeep ruikt naar geit!”. Ik vind hem eerder naar de tabak van mijn opa ruiken en kan er wel van genieten.


Hoe is Aleppo zeep in gebruik

Ik begin voorzichtig met het wassen van mijn handen. De zeep geeft weinig schuim en eigenlijk is dit al het bewijs voor de zachtheid. Naderhand heb ik hele zachte handen en heb ik geen tube handcrème nodig om trekkerigheid weg te krijgen. Op SoloBioMooi lees ik dat er nog meer gebruiksmogelijkheden zijn! Zo kun je er mee scheren, je haren wassen, je kleding wassen en je tanden mee poetsen. Dat laatste heb ik gelijk uitgeprobeerd, kijk maar eens dit filmpje.


Kortom, ik vind Aleppo zeep écht een aanrader! Als zeep, maar ook als tandpasta.

XX Bonnie

---

Ik ben Bonnie en op mijn blog www.onehandinmypocket.nl schrijf ik veel over travel, lifestyle en lekkere recepten.