Geniet van 20% korting op het HELE assortiment tijdens de WINTER SALE!
Sluiten

Natuurlijke huidverzorging

17 november 2022


Veel fabrikanten claimen een natuurlijk product op de markt te brengen, maar voegen aan een enkel natuurlijk ingrediënt vele synthetische stoffen toe. De meeste ingrediënten zijn behalve onuitspreekbaar ook nog eens onbegrijpelijk. Dat betekent dat het synthetische producten zijn waar slechts een kleine hoeveelheid van een natuurlijk ingrediënt in verwerkt is. 
Al zitten er slechts 10% natuurlijke grondstoffen in, dan kan een fabrikant zijn product toch 'natuurlijk' noemen. 

Wat verstaan wij dan wel onder natuurlijke huidverzorging en natuurlijke cosmetica? 
Heel simpel: alleen producten die echt 100% natuurlijk zijn. Producten dus zonder giftige toevoegingen, producten die milieuvriendelijk geproduceerd zijn en natuurlijk dierproefvrij. 

Deze natuurlijke huidverzorgingsproducten en cosmetica van SoloBioMooi zijn niet alleen verantwoord maar ook zacht voor je huid en uiterst effectief. 
 
Natuurlijke huidverzorging en cosmetica: wat zit erin?

Natuurlijke en biologische huidverzorging en cosmetica bevatten uitsluitend natuurlijke en biologische ingrediënten. Natuurlijke ingrediënten komen uit de natuur, wat betekent dat ze niet synthetisch gemaakt zijn in het laboratorium. Biologische ingrediënten zijn ingrediënten die geteeld worden zonder hulp van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.


De natuur geeft ons een onvoorstelbare verscheidenheid aan bijzondere kruiden, planten, vruchten, bomen en bloemen die puur, krachtig, mooi makend, verzorgend en helend zijn.
Koudgeperste oliën en extracten van planten worden samen met kruiden en vitamines verwerkt tot beauty fluids in natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten en cosmetica. Planten, kruiden en zelfs bloemen worden gedroogd en verwerkt in de producten. Mineralen en zouten worden gedelfd en verwerkt.
Kortom, de natuur verschaft ons alles om ons blij, gezond en mooi te voelen. 

Voor de werking, consistentie, houdbaarheid en geur van natuurlijke huidverzorging zijn diverse natuurlijke hoofdingrediënten, maar ook hulpstoffen nodig zoals emulgatoren, verdikkingsmiddelen, geurstoffen en conserveringsmiddelen. Kunstmatige ingrediënten en additieven, daarentegen, worden in een laboratorium gemaakt.
De stof wordt dan kunstmatig geproduceerd en kan (!) dezelfde samenstelling hebben als een natuurlijke stof. Dit wil echter beslist niet zeggen dat het dezelfde waarde en kwaliteiten heeft.

 
- Plantaardige vetten en oliën

Bijvoorbeeld:
Arganolie koud geperst van de noot. Heeft een zeer hoog gehalte aan vetzuren, oliezuur, vitamine E, phytosterols en caroteen. Arganolie wordt gebruikt in natuurlijke en biologische huidverzorging en cosmetica om de volgende eigenschappen: wondhelend, ontspannend bij geïrriteerde huid, gaat huidveroudering tegen, verbetert elasticiteit, beschermt de huid, zacht makend, voedend, revitaliserend en vochtregulerend. 

Shea butter uit de koude persing van de noten. Stimuleert helingsproces van de huid bij wonden door de vetzuren, oliezuren, terpeen alcohol, vitamine E, provitamine A, allantoin. Maakt de huid super zacht.

 
- Natuurlijke geurstoffen

Aromatische planten vormen in hun bladeren, bloemen, vruchten en soms ook in hun wortels en bast vluchtige oliën. Ze bestaan uit honderden verschillende geurstoffen, die samen een unieke compositie vormen. Deze oliën geven de pure geur aan natuurlijke huidverzorging en cosmetica.

Zuivere lavendelolie schenkt bijvoorbeeld rust, de olie van duizenden rozenblaadjes brengt harmonie en de prikkelende geur van rozemarijn maakt wakker. Daarnaast bevatten deze vluchtige oliën uit planten nog vele andere heilzame stoffen. Deze stoffen zuiveren de lucht in huis, verwarmen koude voeten en doen spieren ontspannen. Zo zorgen ze voor een weldadig gevoel en een aangename sfeer. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

 
- Natuurlijke kleurstoffen

Natuurlijke toevoegingen als geur- en kleurstoffen komen altijd uit natuurlijke bronnen en hebben een plantaardige of minerale herkomst Een voorbeeld is de gele kleurstof E100 die uit geelwortel wordt gewonnen. Bij uitzondering kan een kleurstof soms ook een dierlijke oorsprong hebben zoals bijvoorbeeld het rode pigment wat wordt gewonnen uit de schildluis.

Appelzuur E296 komt bijvoorbeeld natuurlijk voor, maar kan ook kunstmatig gemaakt worden. De plastic knijpcitroen (wie kent 'm niet) is een duidelijk voorbeeld: dit wordt chemisch bereid en heeft niets te maken met echt citroensap.

 
- Natuurlijke emulgatoren

Een emulgator is een actieve stof die ervoor zorgt dat twee stoffen die elkaar normaliter afstoten, bijvoorbeeld water en vet, toch met elkaar kunnen gemengd worden. Bijenwas en wolwas worden vaak gebruikt als natuurlijke emulgatoren.

Het gevaar van niet-natuurlijke emulgatoren schuilt in de eigenschap waar de emulgator in eerste instantie voor gebruikt werd, nl het binden (o.a. doormiddel van oplossen) van twee afstotende stoffen. Emulgatoren die zich in een niet-natuurlijk huidverzorgingsproduct bevinden, kunnen zich gaan ophopen in de bovenste huidcellagen. Het gevaar bestaat dat bij het wassen/reinigen van je huid (water op de huid) de opgehoopte emulgatoren je huid eigen vetten gaan oplossen die vervolgens worden weggewassen.
Dit noemt men het 'wegwas'-effect waardoor de huid zeer droog wordt en tekorten vertoont aan huid eigen vetten. Dit resulteert dan weer in een droge en/of schilferige huid. Bovendien kunnen emulgatoren huidreacties en irritaties veroorzaken.

 
- Kruiden-, Bloemen- en plantenextracten

Bijvoorbeeld extracten uit algemeen bekende planten zoals aloë vera en lavendel, calendula worden gebruikt, maar ook minder bekende planten zoals lemongrass, witte thee en karanja en IJslandse kruiden. Natuurlijke en biologische huidverzorging zit vol met krachtige werkzame stoffen recht uit de natuur.

 
- Essentiële oliën

Voorbeelden van essentiële oliën
Sinaasappelolie: frisse ontspannende geur. Kalmerend, pijnstillend, krampstillend, bij zenuwzwakte en slapeloosheid. Bloedzuiverend, antiseptisch. Voornaamste werkzame bestanddelen limoneen, citral en caroteen.
Jojoba-olie: uit de eerste, koude persing (zo zuiver en onbewerkt mogelijk) van de noten. Vloeibaar goud genoemd. Als vloeibare was bewonderd om zijn buitengewone, unieke en wonderbaarlijke eigenschappen voor de huid is jojoba-olie niet meer weg te denken in natuurlijke en biologische huidverzorging.
Zeer geschikt voor een droge en vette huid om zijn veelzijdige herstellende en heilzame werking. Wordt gewonnen uit jojobanoten en door de Amerikaanse Indianen sinds mensenheugenis gebruikt als balsem voor de huid en het haar.
Maakt de huid zacht en glad en reguleert de talgafgifte. Maakt andere oliën langer houdbaar.

Lavendelolie: Stimulerend voor het zenuwstelsel, ontspannend, helpt bij slapeloosheid en migraine. Sterk antiseptisch en ontstekingsremmend. Eetlust opwekkend bevordert de wondheling en littekenheling. Tegen allergieën, bij aandoeningen van de luchtwegen. Gunstige werking op de huid bij psoriasis en wonden, tegen slangenbeten, parasieten en insekten steken. Voornaamste bestanddeel linalol.

 
Natuurlijke huidverzorging en cosmetica, wat zit er niet in?

Natuurlijk hebben we het liever niet over giftige ingrediënten van huidverzorgingsproducten en natuurlijk gebruiken we liever geen ingewikkelde termen zoals natriumlaurylsulfaat. Toch is het goed om te weten wat deze ingrediënten zijn, wat ze doen en waarom je ze liever niet op je huid smeert. Gelukkig hoef je er geen hele studie van te maken - het is voldoende om te weten dat al deze nare toevoegingen niet in natuurlijke en biologische huidverzorging en cosmetica zitten. Toch nieuwsgierig? Lees dan dit stukje.

 
Natuurlijke huidverzorging ♥ love it!

Natuurlijke en biologische huidverzorging en cosmetica maken je haar gezond en glanzend, reguleren de vochthuishouding van je huid, ondersteunen het herstellend vermogen van de huid, voorkomen vroegtijdige veroudering, beschermen je tegen de zon en herstellen en genezen de probleemhuid. Natuurlijke en biologische verzorgingsproducten geuren heerlijk en natuurlijk door de natuurlijke ingrediënten en pure etherische oliën.

Sommige van de gewoonten die je had met conventionele producten zou je kunnen opgeven. Soms is dat even wennen. Zo zal bijvoorbeeld de biologische zeep en shampoo minder schuimen omdat enkel natuurlijke, plantaardige wasmiddelen (zoals suikertensiden) het werk doen, goed schoonmaken maar dan zonder de duizenden luchtbellen die je gewend bent. 
Bijvoorbeeld, Aleppo zeep schuimt heel weinig, maar als je eenmaal gewend bent, wil je niet meer anders. We kennen allemaal de reclame van iemand onder de douche die helemaal blij wordt de heerlijke overvloedige schuimde shampoo. Deze beelden geven je het idee dat veel schuim en een goede shampoo hetzelfde zijn. In werkelijkheid betekenen die grote vlokken schuim meestal alleen maar dat je te veel shampoo hebt gebruikt, dat er te veel zeep- of wasactieve bestanddelen in zitten, of dat er teveel synthetische schuimadditieven zijn gebruikt.

 

Natuurlijk moet een shampoo in de eerste plaats het vet en stof uit je haar verwijderen. Daarvoor zijn wasactieve stoffen nodig. Echter, conventionele shampoos bestaan uit grote concentraties bestanddelen die je liever niet zou willen gebruiken. (Tenminste wij niet :-)
We willen je niet vermoeien met allerlei moeilijke namen maar het is goed er toch een paar te noemen: Ammonium Lauryl Sulfaat (ALS), Sodium Lauryl Sulfaat (SLS) en het iets minder schadelijke Ammonium Laureth Sulfaat (ALES) en Sodium Laureth Sulfaat (SLES). Ook DEA en TEA verbindingen komen voor. Deze zijn in de US verboden maar komen wel voor in sommige shampoos in Nederland. Lees hier meer over SLS. 

Dit zijn bestanddelen die zorgen voor het schuim en kunnen irritaties en droogheid veroorzaken als ze in te grote concentraties voorkomen (wat vaak het geval is).

♥ Kies voor natuurlijke en biologische shampoos van SoloBioMooi; dat is veilig en gezond  je huid en haren.  

Zo lijkt het ook wat vreemd dat natuurlijke en biologische zonnebrandcrèmes een witte waas op je huid achterlaten. Conventionele zonnebrandcrème bevat chemische filters. De kwalijke stoffen van deze chemische filters worden door je huid opgenomen en komen in je bloedbaan terecht. Niet voor niets wordt er vaak gezegd dat ook je huid 'eet'.

In natuurlijk biologische zonnecosmetica zitten fysische filters. Fysische filters worden niet opgenomen door de huid, zijn daardoor veilig en bieden een betere bescherming. Ze bevatten zinkoxide en/of titaniumdioxide. Ze worden ook wel ‘zonnebrand op mineralenbasis’ genoemd.

De witte waas wordt veroorzaakt door de stoffen titaniumoxide en zinkoxide. Deze stoffen zorgen ervoor dat er geen schadelijke stoffen in je lichaam komen, ze maken een soort van schild, namelijk een witte waas. Ze blijven óp je huid liggen waardoor de UV-stralen worden gereflecteerd. Dit is vaak beter voor kleine kinderen, omdat kinderen ook een hoge factor nodig hebben.
Deze zonnebrandcrèmes veroorzaken zelden een allergische reactie. Laten ze geen witte waas achter, dan zitten er kleine (nano)deeltjes in die toch in de bloedbaan terecht kunnen komen.
 

♥ Minerale zonnebrandcrèmes zonder nanodeeltjes en met alleen titaniumoxide, die een zo min mogelijke witte waas achterlaten, zijn de zonnebrandcrèmes van Alpha Nova en van The Ohm Collection. Klik hier om meer te lezen over witte waas en waarom natuurlijke zonnebrand zo goed werkt (bescherming én verzorging).
 
Natuurlijke huidverzorging en cosmetica, wel echt?

Zoals al eerder aangestipt 'lijkt' huidverzorging soms natuurlijk maar is het dat niet. Veel huidverzorgingsproducten bevatten ingrediënten waarover in toenemende mate bezorgdheid ontstaat vanwege de negatieve invloed die ze op onze gezondheid zouden hebben.
Er wordt wel gezocht naar veiligere en meer natuurlijke producten, maar er is verwarring over wat de term ‘natuurlijk’ nu eigenlijk inhoudt. Veel producten die ‘natuurlijk’ genoemd worden, bevatten synthetische conserveermiddelen of ingrediënten die onze gezondheid of het milieu kunnen schaden. 
Dat is ook de reden waarom er keurmerken (certificeringen) zijn ontstaan. Deze keurmerken hebben allemaal eigen richtlijnen met toegelaten grondstoffen en ingrediënten, verwerkingsmethodes en een natuurlijk en biologisch aandeel.
Natuurcosmeticakeurmerken en -labels  zijn er om je te helpen in de zoektocht naar natuurlijke en biologische producten zonder bestanddelen die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu.

SoloBioMooi verkoopt alleen natuurlijke en biologische huidverzorging en cosmetica die een keurmerken dragen of voldoen aan de eisen voor natuurlijke en biologische huidverzorging en cosmetica. Het verkrijgen van een certificering is voor een fabrikant een duur en lang proces en wordt om die reden weleens achterwege gelaten. 

De volgende keurmerken zijn terug te vinden op onze producten:
BDIH, CosmoBio, Ecocert, Gluten Free, NaTrue, Dierproefvrij, Cruelty Free, Soil Aassociation, USDA, Vegan, 1%fortheplanet, Slowcosmetique.

Door de samenstelling van puur natuurlijke stoffen wordt natuurlijke en biologische huidverzorging zeer goed verdragen door de huid.
In natuurlijke en biologische huidverzorging zitten enkel en alleen ingrediënten die herkenbaar zijn voor je huid. Natuurlijke en biologische huidverzorging bevatten géén conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur- en geurstoffen, ftalaten, propyleen glycol, mineraal-oliën, PABA, petrolatum, paraffine of andere chemische stoffen die schadelijk zijn voor mens en natuur. Natuurlijke ingrediënten zijn in feite de enige stoffen die de huid kunnen verzorgen.

 

Dit maakt dat natuurlijke en biologische huidverzorging bijzonder geschikt is voor mensen met een gevoelige huid, probleemhuid, en voor de tere babyhuid (de huid van je baby is 5x dunner dan jouw huid!). 
Bij een probleemhuid kun je denken aan acne, exceem, rosacea, striae of een huid met littekens. 

Natuurlijk huidverzorging en cosmetica mag absoluut niet getest zijn op dieren, niet tijdens de ontwikkeling én niet op het eindproduct. Alle producten in de shop van SoloBioMooi voldoen aan deze norm. Sinds 1997 mogen in Nederland geen dierproeven meer gedaan worden bij de ontwikkeling van huidverzorging en cosmetica.
Er zijn 2 certificeringen die opkomen voor de rechten van dieren: Dierproefvrij en Cruelty free.

Goed voor de natuur betekent geproduceerd met de kleinst mogelijke belasting voor ons milieu. De ingrediënten zijn ecologisch geteeld. Er worden geen pesticiden, bestrijdingsmiddelen en milieuverontreinigende stoffen in het milieu gebracht. Er worden geen genetisch gemodificeerde planten gebruikt. 
Duurzaam betekent ook klimaatneutraal werken. Verpakkingen zijn van recycled materiaal en recylcebaar om de hoeveelheid afval zo beperkt mogelijk te houden. Het gebruik van plastic wordt zoveel mogelijk vermeden. Wordt er plastic gebruikt dan wordt veelal recyclebaar en milieuvriendelijk polyethyleen gebruikt. En het energieverbruik is geoptimaliseerd. 
Kortom natuurlijke huidverzorging gaat verder dan alleen het op een natuurlijke manier verzorgen en voeden van je huid. 

Veel producenten van natuurlijke en biologische huidverzorging werken op een Fair Trade manier. Dat wil zeggen dat elke schakel in het productieproces er een eerlijke boterham mee verdient. Dus ook de lokale gemeenschappen 'probleemgebieden', 3e wereldlanden, arme landen of hoe je deze categorie gebieden ook wilt noemen.
Via ontwikkelingshandel met handelspartners en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika wordt een positieve bijdrage geleverd aan de bestrijding van armoede. Hierbij staan rendement, duurzaamheid in relatie, zelfstandigheid en eigenwaarde voor de producenten en handelspartners voorop. De merken Erbaviva en Santaverde doen hier erg veel aan.
 
Weet wat je smeert!

Wéét wat je smeert. INCI staat voor International Nomenclature Cosmetic Ingredients, oftewel Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten. 
INCI is ontwikkeld door de Europese en Amerikaanse cosmetica industrie. INCI-namen zijn internationaal gestandaariseerde namen voor stoffen die in cosmetica worden verwerkt. Op het etiket worden bij alle cosmetica de ingrediënten aangegeven met hun INCI-namen. 

Doel van de ingrediënt vermelding is de gebruikers van cosmetica en huidverzorging te informeren over de samenstelling van een product. Om het voor de consument overzichtelijk te houden, is eenduidige vermelding van de ingrediënten erg belangrijk. Van veel ingrediënten zijn echter meerdere namen bekend, bijvoorbeeld de chemische naam, de handelsnaam of de merknaam. Daarom is er voor alle stoffen in de cosmetica besloten om deze aan te geven met hun INCI-naam. Dit is onder andere nuttig voor wanneer je overgevoelig is voor een bepaalde stof. Aan de hand van het etiket van het product kan je dan bepalen of het product voor jouw geschikt is.
Je kunt dus altijd bekijken welke ingrediënten er in je natuurlijke huidverzorgingsproducten en cosmetica zitten.
Wil je geen dierlijke ingrediënten of ben je allergisch voor een bepaalde stof dan weet je door het lezen van de INCI's direct waar je aan toe bent. En natuurlijk kun je dan bewust kiezen voor veilige natuurlijke en biologische huidverzorging!

 
Huid én zintuigen genieten

Natuurlijke en biologische huidverzorging voedt, verzorgt en beschermt niet alleen de huid tegen huidveroudering maar verwent ook je zintuigen. Natuurlijke huidverzorging kent een superioriteit van de ingrediënten: zeer hoge concentraties van essentiële oliën en werkzame bestanddelen. Een zuiver natuurlijke etherische oliën is een compositie van vele verschillende geurstofbestanddelen. Samen bepalen zij het uniek geur pallet van een plant. Lavendelolie bestaat bijvoorbeeld uit meer dan 120 verschillende geur bestanddelen en rozen uit maar liefst 400 verschillende geur bestanddelen. De natuur brengt krachtige geuren voort. Omdat etherische oliën van nature vluchtig zijn, zal het aroma na enige tijd altijd afnemen en uiteindelijk helemaal verdwijnen...net als in de natuur. (Mooi hè!)

De etherische oliën die in veel producten worden gebruikt hebben een positieve invloed op je gemoedsrust. Voel het diepe kalmerende effect van de anti-stress en opwekkende eigenschappen van de unieke intense geuren van deze etherische oliën. Citroen frisse geuren helpen je ontspannen, vrolijken je op, geven je nieuwe energie; rozen, muskaatsalie en vanillegeuren brengen je in een sensuele sfeer en laten je je aantrekkelijk en verleidelijk voelen; kamille, sandelhout, lavendel en sinaasappelgeuren geven je rust en harmonie.
Voor elke stemming en voor elk moment, zoveel geuren...laat je verwennen!
Ervaar het plezier van het gebruik van zuivere oliën (ook voor de vette, acne-gevoelige huid) om de huid te hydrateren. Doe 2-3 druppels op je huid en na 3 minuten als de etherische olie in de huid is getrokken, zal je voelen hoe zacht je huid kan worden zonder het gevoel vettig te zijn en met verstopte en ontstoken poriën te zitten. 

♥ Love it: De kwaliteit van texturen en geuren zijn heel intens: zodra je natuurlijk gaat, wil je niet terug!  

 
Natuurlijke huidverzorging en cosmetica ♥ vegan

Er is genoeg keus in natuurlijke en biologische huidverzorging voor als je geen dierlijke ingrediënten in je producten wilt. 
In natuurlijke en biologische huidverzorging en cosmetica kunnen ingrediënten van dierlijke oorsprong gebruikt zijn, zoals bijenwas, zijde, schapenwolvet of honing. Bij SoloBioMooi is heel duidelijk in de shop te zien ("vegan" bij het product) welke product behoren tot een veganistische levenswijze. Ook de net genoemde ingrediënten bijenwas, zijde, schapenwolvet of honing worden altijd vermeld. 

 
Biologische huidverzorging en cosmetica?

Het is een misvatting dat huidverzorging en cosmetica 100% biologisch kunnen zijn. Er bestaat dus geen crème die uitsluitend 100% biologische ingrediënten heeft. Biologische huidverzorging en cosmetica kunnen wel een zo hoog mogelijk percentage biologisch geteelde ingrediënten bevatten cq ingrediënten uit ecologisch gecertificeerde gebieden. 'Biologisch' is een keurmerk dat alleen kan gelden voor geteelde producten. Dit keurmerk omvat een hele lijst van zeer strenge eisen en richtlijnen waar deze telers aan moeten voldoen. Alle biologische etenswaren die je in de supermarkten, biologische en reformwinkels kunt kopen voldoen aan deze eisen.

Er zijn echter drie soorten ingrediënten die niet biologisch (kunnen) zijn maar wel veelvuldig in natuurlijke en biologische huidverzorging, cosmetica en make-up voorkomen.

 
Wilde ingrediënten

Wilde ingrediënten worden niet geteeld of gekweekt, maar 'gevonden'. En hoewel er niets natuurlijkers bestaat dan wildgeplukte kruiden hebben deze kruiden geen biologisch keurmerk. Zo verwerkt UOGA UOGA handgeplukte bessen en ander fruit uit het bos en Soley Organics van handgeplukte wilde IJslandse kruiden.

 
Natuurlijk gekweekte ingrediënten

Het biokeurmerk is prijzig, héél prijzig voor de telers. De planten die gebruikt worden in de natuurlijke huidverzorging worden vaak geteeld door vaak kleine en zeer specialistische telers. Over het algemeen voldoen ze volledig aan de eisen van het bio-keurmerk, maar hun producten/oogst draagt dit keurmerk niet. Veel fabrikanten van natuurlijke cosmetica gebruiken ingrediënten van deze telers.

 
Gewonnen ingrediënten

Zoals gezegd is het biokeurmerk alleen van toepassing op gekweekte en geteelde ingrediënten. Veel bestanddelen van natuurlijke cosmetica worden helemaal niet geteeld maar gewonnen. Voorbeelden zijn water, (natuurlijke) zouten en (natuurlijke) mineralen. Ook deze ingrediënten dragen niet het bio-keurmerk. 

In tegenstelling tot de synthetische in een laboratorium gemaakte geur worden de 100% natuurlijke etherische oliën onder invloed van zonlicht en zonnewarmte gevormd in de bloemen, bladeren, vruchten en schors van planten en bomen. Maanden hebben deze planten en bomen er over gedaan om een unieke uitgebalanceerde geur te ontwikkelen. Biologische cosmetica bevat geen synthetische pesticiden, geurstoffen of genetisch gemodificeerde grondstoffen. Er zitten ook geen petrochemische stoffen of kunstmatige chemicaliën in. Biologische cosmetica bevat natuurlijke en biologische ingrediënten. Dankzij de hoge concentratie van actieve bestanddelen afkomstig van planten en profiterend van hun natuurlijke genezende kracht is biologische huidverzorging en cosmetica zeer efficiënt. Aloë vera, roos, rozemarijn, lavendel, citrus, duindoorn, calendula, ogentroost, arnica, tijm, granaatappel, sesam, appel, ...en nog veel en veel meer... hebben allemaal een uniek effect op je huid en je lichaam zonder schade op lange termijn.

 
Is natuurlijke huidverzorging en cosmetica wel houdbaar?

In de conventionele huidverzorging en cosmetica zitten synthetische conserveringsmiddelen. Parabenen en paraffine zorgen prima dat een crème niet bederft maar werken ook in op je huid en komen in je bloedbaan terecht. De opstapeling van deze giftige stoffen geeft op termijn verhoogde kans op onder andere: hormonale stoornissen, kanker, allergieën en onvruchtbaarheid en vormen daarmee een gevaar voor onze gezondheid. Bah! Genoeg 'niet leuke informatie'. Wil je toch meer weten? Klik dan hier.

Bij natuurlijk en biologische huidverzorging is het zorgen voor houdbaarheid een intensiever en ingewikkelder proces dan 'traditionele cosmetica. De houdbaarheid wordt gegarandeerd door 'natuurlijke goedhouders' zoals; biologische koudgeperste oliën en plantenzuren, bijvoorbeeld anijs-, appel-, kaneel-, citroen- en salicylzuur. 
Natuurlijke en biologische huidverzorging hebben een kortere houdbaarheid dan de reguliere huidverzorging en garanderen een houdbaarheidstermijn van 18 tot 36 maanden, mits ongeopend. Geopende crèmes, emulsies of shampoos hebben een houdbaarheidstermijn tot 12 maanden, voorop gesteld dat het product onder normale omstandigheden wordt bewaard (liever niet boven 20 graden Celcius).

 
Natuurlijke en biologische make-up

Moderne, hippe, trendy make-up. Eco make-up kan ook sexy zijn! De natuurlijke en biologische make-up merken zitten niet in saaie potjes en hebben heel veel prachtige tinten. De make-up bevat geen parabenen en synthetische ingrediënten die je huid kunnen beschadigen, verouderen en uitdrogen. Wél natuurlijke mineralen, natuurlijk voorkomende pure talk, huidverzorgende biologische wassen en oliën, natuurlijke pure kleurstoffen en biologische hydraterende ingrediënten. Daarom is natuurlijke en biologische make-up niet alleen mooi, maar ook verzorgend en zeer geschikt voor de gevoelige huid.

 
Minerale make-up

Bij biologische minerale make-up worden er alleen natuurlijke ingrediënten en pure  hoogwaardige mineralen gebruikt, waardoor je poriën niet verstoppen en je huid niet wordt beschadigd. De kans op een allergische reactie is erg klein. Minerale make-up is in tegenstelling tot conventionele make-up anti-comedogeen (veroorzaakt geen mee-eters), het sluit je huid niet af en je voelt het absoluut niet zitten. Lees hier meer over de voordelen van minerale make-up en minerale cosmetica.

 
Mooie merken, speciaal voor jou 

Bij SoloBioMooi vind je enkel en alleen natuurlijke en biologische producten zonder chemische en synthetische ingrediënten. Wij hebben voor jou allemaal prachtige merken zorgvuldig uitgezocht die natuurlijk en biologisch zijn; natuurlijke en biologische beauty-merken vanuit de hele wereld speciaal voor jou!
Allemaal merken met een prachtig verhaal en ieder met hun unieke kracht! ♥ loveit! 

SoloBioMooi is doorlopend op zoek naar de mooiste, groenste, lekkerste hipste en leukste natuurlijke huidverzorging en cosmetica.

SoloBioMooi, dé webshop voor jou, 100% puur natuur, net zoals jij!