Minerale make-up

06 november 2022

Minerale make-up is de laatste jaren enorm populair geworden. Zeker mensen met een gevoelige huid of mensen die op zoek zijn naar make-up die zacht is voor de huid, weten het steeds beter te vinden. Maar wat is het precies? En wat zijn de voordelen ten opzichte van ‘gewone’ make-up? Wij van SoloBioMooi zetten het voor je op een rijtje! Kijk je mee?


Minerale make-up
Minerale make-up is op basis van natuurlijke mineralen, welke zijn verwerkt tot een fijn poeder. Dit biedt veel voordelen voor je huid ten opzichte van gewone make-up.
Het is uitermate geschikt voor de probleemhuid. Denk aan problemen als acné, rosacea en couperose. Deze huidtypes zijn uitermate gevoelig voor slechte ingrediënten, zelfs die in make-up.
Het bevat alleen maar goede ingrediënten en belast je huid dus niet onnodig.

De voordelen
Minerale make-up heeft van nature mooie eigenschappen: het is waterresistent en heeft vaak een natuurlijke UV-bescherming. Dit wil echter niet zeggen dat het een vervanging is voor zonnebrand. Dit omdat je make-up meestal niet dik genoeg aanbrengt voor een goede bescherming.
Titanium dioxide en zinc-oxide zijn de ingrediënten in minerale make-up die bescherming tegen de zon bieden. Nog een voordeel van minerale make-up is het feit dat het niet smelt in de zon, in tegenstelling tot veel gewone make-up producten. Het heeft een natuurlijke textuur.
Je merkt nauwelijks dat je make-up draagt en je huid voelt zacht aan. Daarnaast zorgt het voor een optimale hydratatie van de huid. De make-up is vrij van chemische ingrediënten, die vaak een trigger zijn voor de gevoelige huid.
Het bevat veel minder ingrediënten die allergische reacties kunnen veroorzaken, het is hypoallergeen. Bovendien sluit het de poriën niet af. Daardoor is het erg geschikt voor de huid die gevoelig is voor acné.

Hoe werkt het?
Minerale make-up is in vele vormen verkrijgbaar. Het meest bekend zijn de minerale oogschaduws, maar er zijn ook minerale concealers, foundations, blushes en lipsticks verkrijgbaar. Doordat het geen ‘traditionele’ poeders bevat, hoopt het zich niet op in de fijne lijntjes van de huid.
De make-up smelt als het ware samen met de huid, waardoor de werking van de make-up versterkt wordt en je er stralend en ‘flawless’ uitziet. Door de vaste structuur van de zuivere mineralen heeft het een lange houdbaarheid en camoufleert het kleine imperfecties perfect.
De licht weerkaatsende pigmenten in de mineralen zorgen er bovendien voor dat je een stralende look en een jonger uiterlijk krijgt.

De juiste minerale make-up
Zoals met veel producten is het ook hier belangrijk om goed op te letten. Veel merken die minerale make-up verkopen, gebruiken chemische, onzuivere of slecht verwerkte mineralen.
Lees daarom altijd goed het etiket om jezelf ervan te overtuigen dat je met 100% natuurlijke make-up te maken hebt. Een vuistregel: natuurlijke make-up bevat altijd weinig ingrediënten.
Als een make-up product een lange ingrediëntenlijst heeft, is het zeer waarschijnlijk dat er nare toevoegingen in zitten zoals minerale olie (op basis van aardolie) en synthetische conserveringsmiddelen. Het lijkt in eerste instantie misschien ingewikkeld om ingrediënten te lezen, maar als je het vaker doet, word je er handiger in.
Je leert snel goede en slechte ingrediënten te herkennen.

Minerale make-up bij SoloBioMooi
SoloBioMooi verkoopt verschillende natuurlijke make-up, minerale make-up  van de merken Boho Green make-up, Benecos en UOGA UOGA. Alle make-up producten van deze merken zijn gemaakt op een minerale basis.
De producten zijn geschikt voor de meest problematische en gevoelige huidtypen en zijn dierproefvrij. 

Heb je nog vragen over onze minerale make-up? Neem dan gerust contact met ons op, we beantwoorden je vragen graag!