Halal Makeup

23 november 2022

Halal is een Arabische term die wettig of toelaatbaar is. Halal cosmetica zijn lichaams- en huidverzorgingsproducten waarvan bekend is dat ze vrij zijn van de materialen die verboden zijn door de islamitische samenleving. Met Halal make-up hoeven Moslim vrouwen zich geen zorgen te maken over het overtreden van islamitische regels wanneer ze make-up dragen en hun dagelijkse gebeden doen, omdat al onze producten vrij zijn van dierlijke en alcoholhoudende inhoud.

Wat is Halal make-up eigenlijk? De term Halal verwijst meestal naar de voeding. Halal make-up verwijst naar producten die alleen "toegestane" ingrediënten bevatten volgens de islamitische wet, wat geen dierlijke producten en geen alcohol betekent, en idealiter vrij van wreedheid moeten zijn.
 
Halal makeup

Hoewel make-up producten niet worden gegeten, of toch? lipsticks en lipgloss eet je wel op;), geloven veel moslims dat dat wat je op het lichaam aan brengt ook moeten voldoen aan Halal standaarden. 

Er is steeds meer vraag naar Halal cosmetica. Dat de nagellak Halal moet zijn is voor Moslimvrouwen heel belangrijk. Voor het bidden, 5x per dag, moeten zij de handen wassen. Voor deze rituele reiniging moet het water het oppervlak van de nagel raken. Dan pas is voldaan aan het rituele handen wassen. Door waterdoorlatende en zuurstofdoorlatende nagellak te gebruiken kunnen vrouwen met gelakte nagels aan hun rituele verplichtingen voldoen.

 
Halal waterdoorlatende nagellak

Veel islamitische vrouwen kiezen voor veganistische make-up, het is echter is niet hetzelfde als halal make-up, zij het in de buurt. Hoewel veganistische en halal-make-up geen dierlijke producten bevatten, kan veganistische make-up ook alcohol bevatten.

SoloBioMooi.nl heeft een ruim assortiment make-up die halal zijn op basis van hun vermelde ingrediënten.
In de shop kun je de producten die VEGAN zijn duidelijk herkennen aan het vegan logo bij het product.
Bij elk product staan de INCI's, precieze ingrediënten vermeld. Zo kun je zelf goed zien of er wel of geen alcohol in het product zit.

Wil je graag advies, bel of mail ons gerust.