Een mooie basis voor je natuurlijke make-up

26 november 2022
Tips voor een mooie basis voor je natuurlijke make-up. Hoe breng je een natuurlijke concealer , een natuurlijke foundation en een natuurlijke poeder aan? Of ga voor het gemak van de BB creme.


Wij meisjes zijn dol op make-up! Je kunt er eindeloos mee experimenteren, je mooiste kanten benadrukken en jezelf zelfs omtoveren tot een femme fatale of natuurlijk gewoon een nog mooiere versie van je eigen zelf. Door de enorme verscheidenheid aan producten, kunnen wij ons goed voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Vandaag dus onze tips voor een mooie basis voor je make-up!
 

Natuurlijke foundation

De basis leg je eigenlijk met een foundation. Een foundation gebruik je over je gehele gezicht om je teint te verfraaien. Je verdoezelt er oneffenheden en roodheden mee. Gebruik wel eerst altijd een dagcrème, je make-up komt het mooist uit op een goed gehydrateerde huid. Ben je bang voor een ‘te opgemaakt’ gezicht, dan kun je je foundation ook mengen met je dagcrème. Doe dat wel even op je hand en niet in de pot van je dagcrème zelf, zodat de kwaliteit van beide producten behouden blijft. Een foundation moet matchen met de tint van je huid. Je wilt er namelijk niet bleker door lijken, maar zeker ook niet bruiner. In feite moet je niet kunnen zien dat je foundation draagt.

Warm of cool?

Foundations zijn onder te verdelen in kleurgroepen, warme tinten en koele tinten. Hoe weet je nu welke tint je nodig hebt? Meestal hebben blanke huidjes een roze ondertoon en getinte huidjes een gele ondertoon. Foundation test je het liefst op de kaaklijn en je zou dus geen verschil moeten zien tussen de kleur van je gezicht en die van je hals. Heb je twee kleuren te pakken die het allebei bijna, maar net niet zijn? Mengen maar! Pak twee foundation en mix net zolang tot je de juiste tint hebt. Het kan natuurlijk zo zijn dat je in de winter een andere tint nodig hebt dan in de zomer, omdat je bruine kleurtje op een gegeven moment vervaagd.

Bruiner?

Foundation is niet bedoeld om bruiner te lijken. Ben je op zoek naar een product dat dat wel doet; kies dan een zelfbruinend verzorgingsproduct zoals de Sunglass Tan Facial Drops van JOIK, of ga aan het werk met een bronzer, bijvoorbeeld van BoHo. Bronzer aanbrengen kan wat oefening vergen; houdt in gedachten dat je bovenaan begint en van daaruit als het ware het cijfer ‘drie’ op je gezicht maakt. Zo breng je bronzer dus aan op je voorhoofd, je neus / wangen en eventueel je kin; precies die plaatsen waar je door de zon het eerst gebruind zou worden. Een bronzer is uiteraard wel wat donkerder dan je eigen huidskleur, maar kies met mate zodat het effect evengoed natuurlijk is en niet ‘over the top’.

Natuurlijke concealer

Even terug naar de basis: heb je het idee dat je foundation niet dekkend genoeg is en blijf je onregelmatigheden op je huid zien? Kies dan voor een concealer. Een concealer kun je eigenlijk op twee verschillende manieren gebruiken, je hebt dan uiteraard ook wel twee verschillende varianten nodig.

Zo zijn er oplichtende concealers die je onder je ogen kunt gebruiken voor een frisse blik, deze kun je ook langs je neusvleugels gebruiken. Wil je rode plekjes of bijvoorbeeld een puistje verbergen (‘concealen’) kies dan voor een dekkende concealer. De Benecos coverstick is hiervoor ideaal. Gebruik de varianten niet door elkaar en kies tinten die goed bij jouw huid past. Een te lichte concealer onder je ogen kan je bleek maken en een te donkere concealer op een puistje laat dat vervelende puistje juist alleen maar meer opvallen. Een concealer gebruik je na of voor je foundation en in tegenstelling tot foundation breng je een concealer plaatselijk aan (waar jij het nodig vindt). Concealer en foundation kun je aanbrengen met je vingers, maar ook met een kwast. Zorg ervoor dat je altijd schone kwasten gebruikt.

Natuurlijke poeder

Met een poeder kun je je make-up vervolgens fixeren, oftewel: ervoor zorgen dat je make-up de hele dag perfect op zijn plek blijft. Een andere functie van poeder kan zijn je huid te matteren, dit is voornamelijk van belang wanneer je huid wat vetter is en wellicht gedurende de dag wat gaat glimmen. Niet alleen zijn er verschillende tinten in poeders, ook kun je kiezen uit verschillende texturen; namelijk losse poeder of compact poeder. Een losse poeder geeft vaak een wat natuurlijker effect, terwijl een compact poeder dekkender is. Die laatste is dus ideaal wanneer je roodheid wilt camoufleren. BoHo heeft diverse mooie minerale poeders die je teint verfraaien, maar dan wel op een heel natuurlijke manier. Gebruik de Benecos kwast om de poeder egaal aan te brengen.

Mooie basis voor je make-up

Wil je wel een gezond en mooi tintje, maar heb je geen zin of tijd om alle stappen te volgen? Dan is BB cream een zeer fraaie oplossing; het is een combinatie van verzorging en een tintje. Het is dus eigenlijk een twee-in-een product.

Wij staan altijd klaar voor je vragen om je te helpen met het uitkiezen van de juiste make-up en het verzorgen van een mooie basis voor je make-up!

--

Het artikel 'een mooie basis voor je make-up' is geschreven door Christiana van bychristiana.