Aleppo olijfzepen, plantaardige oerzeep

10 november 2022


Aleppo olijfzepen
(ook wel 'de moeder der zepen' genoemd) zijn beschermend, ontsmettend en reinigend. Het was de eerste harde zeep ter wereld en dus de oudste die tot op de dag van vandaag met name in en rond Syrië ambachtelijk bereid wordt. In dit artikel vertellen we je meer over deze speciale zeep!
 
Aleppo olijfzepen

Aleppo zeep is om te beginnen 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Een cadeautje van en voor moeder natuur dus, in tegenstelling tot veel andere (synthetische) zepen.

De samenstelling van Aleppo olijfzepen is door de eeuwen heen hetzelfde gebleven: olijfolie, laurierbes olie, water, soda en zeezout. Dit zijn de enige ingrediënten die worden gebruikt. Omdat het hoofdbestanddeel van Aleppo Zeep olijfolie is, wordt het ook wel olijfzeep genoemd. Er zijn vele verschillende Aleppo zeepblokken met verschillende percentages laurierbes olie. Deze olie is antibacterieel en zeer geschikt om je huid te reinigen. Door deze antibacteriële werking kan het gebruik van de zeep helpen bij huidproblemen zoals acne, psoriasis en eczeem. 

SoloBioMooi heeft het grootste Aleppo assortiment van Nederland, omdat we fan zijn van deze 100% natuurlijke, betaalbare en bijzonder veelzijdige zeep!

 
The making of... Aleppo Zeep

Maar hoe wordt Aleppo zeep dan gemaakt? Een mengel van olijfolie, water en soda wordt in de wintermaanden in Syrië gekookt. Als dit klaar is (dat kan wel acht dagen duren!), wordt de zeep uitgegoten en gladgestreken. Na een dag of twee wordt deze in gelijkmatige stukken gesneden en vervolgens in muren gedroogd. Tijdens dit proces verandert de kleur van de zeep, afhankelijk van de hoeveelheid licht. Hoe meer licht er binnen komt, hoe donkerder de zeep wordt. De kleur varieert van geel tot donkergroen. Als de zeep hard is, wordt deze verpakt en is hij klaar voor de verkoop!

 
Wat maakt Aleppo zeep zo bijzonder?

Misschien klinkt het overdreven om te zeggen dat Aleppo zeep een tovermiddel is, maar het komt er aardig bij in de buurt! Je tanden met deze zeep poetsen of het tapijt ermee reinigen, bijna alles is mogelijk. Hieronder zetten we de vele mogelijkheden met Aleppo zeep voor je op een rij.

 
- Dagelijkse reiniging van het gezicht

Het dagelijks reinigen van je gezicht is belangrijk. Stof en vuil kunnen je poriën verstoppen en uiteindelijk medeverantwoordelijk zijn voor huidproblemen zoals puistjes en mee-eters. Aleppo Zeep werkt snel, eenvoudig, ontsmettend en verzorgend. Misschien wel het best bewaarde beauty geheim ... Een vuistregel: hoe vetter je huid hoe hoger het percentage laurierbes olie je kiest, hoe droger je huid hoe lager het percentage laurierbes olie. 

 
- Aleppo zeep voor huid en haar

Dit Syrische schoonheidsgeheim werkt uitstekend bij een geïrriteerde huid: het kalmeert en geneest. Probeer de zeep eens uit bij eczeem, psoriasis of een droge huid. Heb je schilfers op je hoofdhuid, was ook dan je haar met Aleppo zeep. Heb je geen klachten, dan kun je Aleppo zeep natuurlijk ook prima gebruiken! Je haar krijgt er een opkikker van en het zorgt ervoor dat je haar sneller groeit. Een voetenbad met Aleppo zeep werkt helend en je kunt het zelfs in een babybadje doen. 

TIP: Aleppo zeep gaat lang mee en is heel zuinig in gebruik, met een zeepbakje maak je hem nóg zuiniger. 

 
- Tandenpoetsen met Aleppo olijfzepen?

Tanden poetsen met zeep? Dat klinkt raar, maar met Aleppo zeep kan dat prima. En heb je last van aften? Poets je tanden hiermee en je aften zullen verdwijnen.

 
- Onrustige benen

Ken je dat, die onrustige benen 's nachts als je in je bed ligt? Stop een stuk Aleppo zeep onder het laken bij je voeteneind en je zult weer rustig slapen. Dat klinkt vaag, maar het schijnt te maken hebben met de basen in de zeep. En helpt het niet, dan heb je sowieso lekker ruikende voeten! ;)

 
- Huishoudelijk

Niet alleen jij wordt lekker schoon met Aleppo zeep, ook je huis! Je kunt het zo gek niet bedenken, of Aleppo zeep krijgt het schoon. Een aantal voorbeelden:

Heb je last van ongedierte? Maak een sopje met Aleppo zeep en gooi dat op de plek waar het ongedierte binnenkomt. Herhaal dit een paar keer per dag.
Leg een blokje zeep in je kledingkast en de motten blijven uit de buurt.
Is je wasmiddel op, krijg je een allergische reactie van wasmiddel of heb je gewoon een gevoelige huid? Dan kun je je kleding met Aleppo zeep wassen, super geschikt voor lingerie, linnen en babykleding! Gewoon met een kaasschaaf een aantal Aleppo schilfers afschaven, in het bakje waar je normaal gesproken je wasmiddel in doet, en wassen op dezelfde manier zoals je gewend bent.
Gebruik voor houten vloeren en meubels, leren kleding en meubels ook Aleppo zeep! Alles wordt er mooi schoon van en krijgt bovendien een beschermlaag.

 
Soms is het even wennen ...

Aleppo zeep ruikt anders dan je gewend bent. Zeker niet vervelend, gewoon een beetje anders. Velen vinden de geur direct lekker en sommige vinden dat pas na een tijdje. Niet alleen jij, maar ook je lichaam moet soms even wennen, maar meestal is dat na een paar dagen gebeurd en wil je niets anders meer! Leuk om te weten dat de aanschaf van Aleppo olijfzepen helemaal niet duur hoeft te zijn. Let wel even goed op dat je de echte Aleppo zeep te pakken hebt. Deze herken je aan de stempel van de producent. De echte zeep ziet eruit als robuuste blokken en ze hebben een opvallende geur. Wil je het eens proberen? In onze webshop vind je alleen de échte Aleppo zeep producten!