100% dierproefvrij

16 december 2022

Steeds meer mensen kiezen voor dierproefvrije producten. Bij Solobiomooi zit je dan in ieder geval goed, want ons assortiment bestaat uit 100 % dierproefvrije cosmetica. Shop je ook bij ons?

100 % dierproefvrije cosmetica bij SoloBioMooi

Wat houdt dit nu eigenlijk in? Dierproefvrije cosmetica wil zeggen dat het product tijdens de ontwikkeling ervan niet op dieren getest is, maar ook niet als eindproduct. De afzonderlijke ingrediënten die gebruikt worden, zijn eveneens niet op dieren getest. Er is hier echter wel sprake van een vijf-jaar regel; dit vanwege het feit dat in het verleden de meeste ingrediënten ooit wel een keer op dieren getest zijn.

Alle cosmetica in Nederland dierproefvrij?

Nee hoor, helaas! In Nederland zijn proeven op dieren gelukkig bij de wet verboden, maar dat wil niet zeggen dat er in Nederland geen merken verkocht worden die niet op dieren testen. Dit heeft te maken met het feit dat deze merken in de eerste plaats niet altijd in Nederland worden gemaakt. En in de tweede plaats met het feit dat de producten van dit merk niet alleen in Nederland verkocht worden. Buiten de EU gelden namelijk andere regels wanneer het gaat om het testen van ingrediënten of producten op dieren. Wanneer een merk in China verkocht wordt, worden zij zelfs verplicht om op dieren te testen alvorens het daar op de markt gebracht wordt.

Is dierproefvrije cosmetica hetzelfde als vegan cosmetica?

Er zijn twee termen die vaak samen genoemd worden, maar niet hetzelfde betekenen. Niet alle vegan cosmetica is dierproefvrij en niet alle dierproefvrije cosmetica is vegan. Vegetarische producten bevatten geen ingrediënten afkomstig van dode dieren en veganistische producten bevatten helemaal geen dierlijke ingrediënten. Zowel niet van dode als van levende dieren dus. Er zijn nogal wat ingrediënten die dierlijk verkregen kunnen worden. Al dan wel of niet op een diervriendelijke manier, zoals bijenwas, zijde, keratine, collageen, retinol en hyaluronzuur.

Vegan cosmetica bij SoloBioMooi

Het is niet altijd duidelijk of bepaalde ingrediënten dierlijk of plantaardig verkregen zijn. Wanneer je verzekerd wilt zijn van producten die volledig vrij zijn van dierlijke toevoegingen, kies dan voor producten uit ons uitgebreide vegan assortiment.