Blog

Talc in make-up Talc in make-up
27 november 2023
Heb jij al eens van het talc in make-up gehoord? Dit ingrediënt zit in veel make-up producten verwerkt. Veel mensen weten helaas nog niet dat talc de huid verstopt. En daardoor draagt talc dus niet bij aan een mooie en gezonde huid. Wij van Solobiomooi kiezen daarom voor producten zonder talc!
Lees meer
100% dierproefvrij 100% dierproefvrij
16 december 2022
Steeds meer mensen kiezen voor dierproefvrije producten. Bij Solobiomooi zit je dan in ieder geval goed, want ons assortiment bestaat uit 100 % dierproefvrije cosmetica. Shop je ook bij ons?
Lees meer
Tips voor de huid met acne Tips voor de huid met acne
29 november 2022
Acne wordt nogal eens in verband gebracht met de puberteit, en alhoewel veel pubers met dit vervelende probleem te maken krijgen, kan acne bij iedereen en bij elk huidtype voorkomen. Vind hier tips voor de juiste natuurlijke oplossing voor acne. Shop hier de natuurlijke oplossing bij acne.
Lees meer
Een mooie basis voor je natuurlijke make-up Een mooie basis voor je natuurlijke make-up
26 november 2022
Tips voor een mooie basis voor je natuurlijke make-up. Hoe breng je een natuurlijke concealer , een natuurlijke foundation en een natuurlijke poeder aan? Of ga voor het gemak van de BB creme.
Lees meer
Surya Brasil henna haarverf gebruiksaanwijzing Surya Brasil henna haarverf gebruiksaanwijzing
25 november 2022
Heb je al eens nagedacht over de ingrediënten in je haarverf producten? Niet? Ga dan zeker eens op onderzoek uit, want in de meeste producten zitten veel schadelijke ingrediënten! Gelukkig is er Surya Brasil: een prachtig merk met gezonde Henna haarverf. Hier vind je de Surya Brasil henna haarverf gebruiksaanwijzing!
Lees meer
Rosacea en huidverzorging - ga voor gezonde producten! Rosacea en huidverzorging - ga voor gezonde producten!
25 november 2022
Rosacea is een chronische huidaandoening die specifieke verzorging eist, maar lastig te herkennen is omdat het hier gaat om twee huidbeelden. Bovendien worden klachten vaak erger omdat de symptomen van rosacea als twee aparte problemen worden gezien en dus (vaak) apart behandeld worden. Wil je weten waar je bij rosacea en huidverzorging rekening mee moet houden? Bekijk dan zeker dit artikel waarin we je verder helpen!
Lees meer
De volgorde van je skincare routine De volgorde van je skincare routine
24 november 2022
Wat is nu eigenlijk de beste volgorde om toe te passen bij je skincare routine? Wij van Solobiomooi leggen dat graag aan je uit!
Lees meer
Je haar kleuren maar dan gezond! Je haar kleuren maar dan gezond!
23 november 2022
Voor veel vrouwen is het verven van het haar een maandelijks terugkerende bezigheid, net zo normaal als het poetsen van je tanden en het aanbrengen van een gezichtscreme. Echter, er wordt steeds meer bekend over de gevaren van haarverf. Dat het eigenlijk helemaal niet zo goed is voor de conditie van het haar weten we wel, maar hoe zit het eigenlijk met de risico’s van het frequent gebruik van haarverf en je gezondheid? Is het niet veel beter om dat allemaal te voorkomen?
Lees meer
Halal Makeup Halal Makeup
23 november 2022
Om als moslim vrouw make-up te kunnen dragen moet de make-up aan bepaalde islamitische regels voldoen. Zo mag er geen alcohol in de cosmetica zitten en geen dierlijke ingrediënten. Hoe vind ik Halal make-up in de shop?
Lees meer
Ingrediënten in cosmetica met uitleg (INCI's) Ingrediënten in cosmetica met uitleg (INCI's)
21 november 2022
International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, ofwel INCI (spreek uit als 'INKIE' ) is het internationale naamgevingssysteem voor ingrediënten in cosmetica en huidverzorging. Maar wat betekenen al die moeilijke namen? In dit artikel vind je de ingrediënten in cosmetica met uitleg! International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, ofwel INCI (spreek uit als 'INKIE' ) is het internationale naamgevingssysteem voor ingrediënten in cosmetica en huidverzorging. Maar wat betekenen al die moeilijke namen? In dit artikel vind je de ingrediënten in cosmetica met uitleg!
Lees meer
Wat is een gezichtstonic eigenlijk? Wat is een gezichtstonic eigenlijk?
21 november 2022
Wil je meer weten over wat de gezichtstonic kan doen bij het reinigen van je gezicht? Lees snel verder.
Lees meer
Review Alphanova sun zonnebrand Review Alphanova sun zonnebrand
Door Mariëlle van TheGreenGuide.nl - 19 november 2022
Omdat ik niet beter wist, heb ik me mijn hele leven ingesmeerd met chemische zonnebrand. En velen met mij denk ik zo. Dat is niet alleen slecht voor je huid en je gezondheid, maar ook voor het koraal. Want wat denk je van het in zee zwemmen met zonnebrand op? Dat komt helaas allemaal in de onderwaterwereld terecht. Gelukkig zijn er inmiddels natuurlijke alternatieven, zoals de Alphanova sun zonnebrand. Ik vertel je er meer over!
Lees meer