ZoiY, biologische cosmetica voor een dagelijkse portie ‘feel-good’

ZoiY herbal cosmetic is puur, natuurlijk en heerlijk in gebruik. Het merk verwent niet alleen je huid, maar ook je zintuigen. ZoiY staat voor leven, plezier en liefde voor de mooie natuur om ons heen. 

De inspiratie voor ZoiY

De makers van ZoiY zijn geïnspireerd door vrouwelijke kracht, natuurlijke schoonheid én traditionele kruidkunde. De verrassende geur van het parfum van de ZoiY producten is geïnspireerd op een fris lenteboeket van fleurige bloemen. Het parfum is exclusief ontwikkeld door parfumeurs uit de Franse streek Grasse. 

Lupine in de producten van ZoiY

De unieke formule van de producten met plantaardige lupine extracten, voedende plantaardige oliën en vitamine E heeft een anti-aging werking, en werkt kalmerend en hydraterend op de huid. We zijn ons steeds meer bewust van de ingrediënten in cosmeticaproducten die we dagelijks gebruiken. ZoiY heeft daarom een natuurlijke cosmeticalijn ontwikkeld met duurzame en natuurlijke maar vooral ook weldadig verzorgende ingrediënten. Hiervoor werd traditionele kruidenkennis gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek.

De geschiedenis van Lupine  

Een groep vrouwen is nauw betrokken geweest bij de productontwikkeling, met als resultaat een serie producten voor de dagelijkse, persoonlijke verzorging die vrouwen écht aanspreekt. De medicinale en cosmetische toepassing van lupine kent een lange geschiedenis. Al in de oude Mesopotamische en Egyptische beschaving werd lupine toegepast, zo leren Mesopotamische klei tabletten en Egyptische papyrus rollen ons.

Lupine in een modern jasje

Modern wetenschappelijk onderzoek laat zien dat lupine rijk is aan eiwitten en peptiden en daarnaast anti-ageing en hydraterende eigenschappen bezit. Doordat ZoiY deelneemt aan nationale en internationale onderzoeksprojecten op het gebied van fytotherapie en cosmetische wetenschappen, leert men steeds meer over ingrediënten. Zo is sinds kort bekend dat lupine peptiden ook een positieve werking hebben op de vorming van collageen, en dus op de stevigheid van de huid. 

De samenstelling van de ZoiY producten

De producten van ZoiY herbal cosmetic bestaan voor meer dan 98% uit natuurlijke ingrediënten. De producten zijn vrij van minerale oliën, siliconen, PEG, parabenen, ethanolamines, propyleen glycol en MIT. Voor de producten wordt geen gebruikt gemaakt van soja en palm(pit)oliën. De producten zijn dermatologisch als ‘zeer goed’ getest en zijn geschikt voor de gevoelige huid. Het hele assortiment van ZoiY is geschikt voor veganisten. De productie vindt plaats onder strenge, gecertificeerde voorwaarden bij vooraanstaande Duitse producenten. ZoiY heeft ecologische en duurzaamheids principes bij zowel de ingrediënten als bij de verwerking ervan hoog op de prioriteitenlijst staan. De verpakkingen van de producten zijn van hoge kwaliteit en met de ‘soft touch’ feel en houten deksels hebben ze een geheel eigen look. 

Het assortiment van ZoiY

De lijn bestaat uit een vitaliserende dagcrème (50 ml) voor dagelijkse bescherming, verzachtende nachtcrème (50 ml) voor een ontspannen en jeugdige huid in de morgen, een reinigingslotion (200 ml) voor een milde en effectieve reiniging van de huid en een verzachtende handcrème (60 ml) voor een heerlijk zachte bescherming van de handen.