• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Sol de Ibiza zero waste natuurlijke zonnebrand

SOL DE IBIZA is een prachtig zonnebrandmerk uit Ibiza, het eiland van zon en zee nabij de Spaanse kust. Ze maken zonnebrandcrème die biologisch gecertificeerd is, goede bescherming biedt en afvalvrij wordt geproduceerd. Immers: bescherming van de huid tegen de zon mag niet bijdragen aan milieuvervuiling. Ze zijn sociaal bewust, dierproefvrij en veganistisch. De producten zijn geschikt voor alle huidtypes en kunnen door het hele gezin worden gebruikt.

Sol de Ibiza goed sterk tegen de zon, goed voor de aarde

Opgericht in 2015 door Alessandro Mancini, die zich als getraind open-water zwemmer realiseerde hoe het water aan de kust rook: een walgelijke geur. Hij ontdekte dat zonnebrandproducten de boosdoener waren en is toen met een vriend het project Sol de Ibiza gestart. Chemicaliënvrije producten moesten er gebruikt worden: die waren gunstig voor de huid, maar ook voor de zee waarin hij graag zwemt.

 

Sol de Ibiza: no plastic = zero waste

Om dit mogelijk te maken, was de eerste stap de selectie van de ingrediënten: een zonnebrandcrème gemaakt van alleen natuurlijke ingrediënten, die goed is voor kinderen, volwassenen en het milieu. Sol de Ibiza wilde absoluut niet nóg meer plastic produceren dat zijn weg naar de oceaan zou kunnen vinden. Plasticvrij werd dus één van de 'unique selling points'. 

Wat zijn dan de ingrediënten van Sol de Ibiza? Hoe kan Sol de Ibiza zo effectief zijn en toch zo onschuldig?

Chemische zonnebrandmiddelen bevatten ingrediënten die mogelijk gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Denk aan oxybenzone, avobenzone, octisalaat, octocryleen, homosalaat en octinoxaat.

Minerale zonnefilters gebruiken daarentegen twee natuurlijke mineralen – zinkoxide en titaniumdioxide – als actieve ingrediënten. Deze mineralen zitten gewoon bovenop je huid en beschermen deze door UV-stralen weg te reflecteren. De Amerikaanse autoriteiten (FDA) hebben deze filters gedefinieerd als veilig en effectief.

De mineralen in Sol de Ibiza natuurlijke zonnebrand

Zinkoxide is de beste van de twee minerale actieve ingrediënten voor zonnebrandcrème, omdat het echt een breedspectrumblokker is. Dat betekent dat het jou en je gezin beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Titaandioxide houdt UVB-stralen goed buiten, maar het is niet zo effectief als het gaat om UVA-stralen.

Om deze en vele andere redenen heeft Sol De Ibiza gekozen voor non-nano zinkoxide als zonnebrandfilter. Zinkoxide zit bovenop je huid (in plaats van erin te weken, zoals chemische zonnebrandmiddelen doen) en beschermt je door de zonnestralen te verstrooien en weerkaatsen.

Sol de Ibzia: zeg ‘nee’ tegen conserveringsmiddelen

Als het gaat om inactieve ingrediënten voor zonnebrandcrème, zeg dan nee tegen conserveermiddelen (zoals methylisothiazolinon) en geurstoffen (meestal vermeld als geur ​​of parfum) en ja tegen natuurlijke ingrediënten! Biologische kokosolie en aloë vera, zoete amandelolie, biologische calendula en zonnebloemolie en cacaoboter zijn de belangrijkste ingrediënten die worden gebruikt.

De verkoop begon in 2019, voornamelijk op de Canarische Eilanden en de Balearen. Tegenwoordig zijn ze aanwezig in 17 landen en meer dan 1000 biologische en afvalvrije winkels. Ze blijven groeien, niet alleen in het buitenland maar ook met onze onderzoeken; het vinden van de beste verpakkingen en formuleringen om duurzame en zinvolle producten te creëren die altijd onze visie weerspiegelen: het creëren van zonbeschermingsproducten die de mensen en de planeet beschermen.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies