• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Salt of the Earth

Lekker fris ruiken willen we natuurlijk allemaal. De afgelopen tijd zijn er echter steeds meer verontrustende berichten naar buiten gekomen over reguliere deodorants. Niet alleen irriteren de synthetische stoffen die in deze producten gebruikt worden de huid, ze zouden zelfs gevaren kunnen opleveren voor de gezondheid. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten. 
Kies dus ten alle tijde voor een natuurlijk, gezond en super veilig alternatief, waarmee je absoluut geen concessies hoeft te doen! Kies vandaag nog voor een natuurlijke deodorant van Salt of the Earth. 

Hoe het begon

Twijfels over reguliere deo’s zijn niet iets recents. Al jaren is het namelijk al bekend dat je in alle gevallen beter voor een natuurlijke deodorant kunt gaan.
Het was dan ook al in 2005 dat Sally Laird de mogelijkheid kreeg om het eigendom van het merk Salt of the Earth in Engeland over te nemen. 
Zij was zelf al geruime tijd fan van het merk en een groot voorstander van het gebruik van alleen maar natuurlijke ingrediënten in cosmetica. De overname gaf haar de kans om heel nauw betrokken te zijn bij het ontwikkelen van de (nieuwe) producten. 

De missie van Salt of the Earth

Gebruiksvriendelijke producten voor iedereen; een nieuwe generatie deodorant.
De producten van Salt of the Earth zijn het natuurlijke alternatief voor de reguliere deodorant waaraan tal van synthetische toevoegingen gedaan zijn. Deze toevoegingen kunnen niet alleen de huid irriteren, ze kunnen ook nog eens schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. 
Duurzaamheid is een belangrijk goed voor Salt of the Earth.
Dit betekent dat er niet alleen streng wordt gekeken naar de ingrediënten die de verpakkingen ingaan, maar ook naar de verpakkingen zelf en de distributie ervan. 

Hoe werkt het?

Het hoofdbestanddeel van de Salt of the Earth deodorant is potassium alum.
Deze natuurlijke deo legt als het ware een super dunne laag van minerale zouten op de huid. Hierdoor worden ongewenste geuren, die in feite worden veroorzaakt door bacteriën, voorkomen.
Potassium alum is trouwens niets nieuws; in Azië is het namelijk al generaties lang bekend als een natuurlijke deo. 
De formule is geheel vrij van drijfgassen, minerale oliën, alcohol, parabenen (chemische conserveringsmiddelen), aluminium chloorhydraat en triclosan.

Waarom kiezen voor Salt of the Earth?


Dat de natuurlijke deodorants van Salt of the Earth veilig en veel gezonder voor je zijn dan reguliere deodorants, is inmiddels wel duidelijk. 
Maar er is meer goed nieuws! De deo’s laten namelijk geen vervelende witte strepen achter op je kleding. 
Het merk is geheel dierproefvrij en zelfs geschikt voor veganisten. 

Het assortiment

Het begon allemaal met de Classic stick; een geurloze deodorant stick.
Later kwam daar dan de natural spray bij. Inmiddels heeft Salt of the earth naast de klassieke, geurloze varianten ook nog sprays en sticks in bijzondere geuren, namelijk lavendel & vanille, meloen & komkommer en aardbei. 
De mannen hebben een speciale variant en zelfs de voeten worden niet vergeten! 
Wil je eerst een kennis maken met het merk? Ook dat is mogelijk met de travelsize formaten van Salt of the Earth. 

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies