• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10
Een probleemhuid kan niet alleen oncomfortabel of zelfs pijnlijk aanvoelen, maar je kunt je er ook erg onzeker over voelen. Indemne reikt je oplossingen aan de in vorm van met zorg ontwikkelde treatments voor onder andere psoriasis, eczeem, acne en cellulite.

Indemne voor de gevoelige huid

Indemne heeft niet alleen hydraterende producten die je huid en hoofdhuid beschermen en kalmeren, maar ook producten om je huid en haar te reinigen. Alleen een perfect gereinigde huid kan een crème immers volledig in zich opnemen en zo profiteren van alle werkzame stoffen. Indemne heeft ook producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid van kinderen. De producten van Indemne kunnen gebruikt worden bij elk type (probleem) huid en zijn toe te passen bij acne, psoriasis, eczeem, hoofdroos, cellulite en een zeer droge huid. De producten van Indemne kunnen ook preventief gebruikt worden.

Het verhaal van Indemne

De oprichtster van Indemne liep zelf al jarenlang met huidproblemen rond, jeuk dreef haar tot wanhoop. Commerciële merken deden haar overgevoelige huid meer kwaad dan goed, en uiteindelijk besloot ze het heft in eigen hand te nemen. Ze deed onderzoek naar de werking van plantaardige oliën, en met succes.

Natuurlijke oplossing voor huidproblemen

Indemne gelooft in de kracht van de natuur en combineert de juiste essentiële oliën zodat deze samen voor een comfortabele en mooie, gezonde huid zorgen. Of je huidprobleem nu groot of klein is, acuut of chronisch, Indemne heeft een oplossing op maat. Indemne is speciaal ontwikkeld voor de meest gevoelige huid, bijvoorbeeld een huid met (atopisch) eczeem, of een geïrriteerde huid, of een huid die extreem gevoelig reageert op diverse factoren.

Deze laatste kunnen interne factoren zijn zoals stress of ziekte, maar ook factoren van buitenaf, zoals klimatologische invloeden of het gebruik van bepaalde cosmetica, die bijvoorbeeld agressieve toevoegingen bevat of eigenlijk niet geschikt is voor jouw huidtype. Juist zo’n huid moet met zorg behandeld worden. Het is belangrijk om de balans terug te krijgen om haar weer gezond en mooi te krijgen. Alleen een gezonde huid kan optimaal functioneren en haar belangrijkste taak, bescherming, uitvoeren.

Indemne: plantenextracten en biologische oliën

Indemne gebruikt geen alcohol in de producten, vanwege de uitdrogende werking op de huid. Ook worden er geen parabenen of andere chemische toevoegingen gebruikt omdat deze de huid kunnen irriteren. Wat gebruikt het merk dan wel? Voornamelijk (kostbare) plantenextracten die daadwerkelijk bewezen resultaat opleveren. Een deel van deze planten wordt zelfs met de hand geplukt, zodat de kwaliteit gehandhaafd blijft en er niets van de kracht verloren gaat. 

Natuurlijke ingrediënten in Indemne

Indemne maakt onder andere gebruik van de volgende ingrediënten:
Cade; een etherische olie met anti-bacteriële eigenschappen
Palmarose (geranium); een plant die schimmelwerend werkt
Kamille; heeft een uitermate kalmerende werking op de rode en gevoelige huid, die geïrriteerd is geraakt door interne of externe factoren, of een combinatie daarvan. Werkt bovendien verzachtend, anti-septisch en ontstekingremmend
Kaneel; om zijn anti-septische eigenschappen
Citroen; om zijn anti bacteriële eigenschappen
Immortelle; stimuleert een gezonde bloedsomloop en kalmeert de huid
Druivenpitolie; werkt als een anti-oxydant die de huid beschermt tegen vrije radicalen, die op hun beurt voor vroegtijdige huidveroudering zorgen
Hazelnoot; rijk aan vitaminen, heeft een helende werking op de beschadigde huid en is ook heerlijk op een droge of ouder wordende huid

Het gebruik van Indemne

Wanneer je de producten van Indemne gaat gebruiken, houd dan rekening met de celvernieuwingsscyclus van de huid. Je huid is niet in 1 dag tijd overgevoelig of geïrriteerd geraakt, en zal dus ook niet binnen 1 dag genezen. 

Globaal gezien heeft een huidverzorgingsproduct een maand de tijd nodig om volledig resultaat te laten zien, al zullen symptomen zoals jeuk en branderigheid al eerder minder worden bij gebruik van de juiste producten. 

Naast het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten, is het ook altijd raadzaam om naar andere factoren te kijken. Juist bij een (over)gevoelige huid speelt vaak een combinatie van factoren een rol. (Overmatige) blootstelling van de huid aan heet water, hevige temperatuurschommelingen, vervuilde lucht en/of rook kunnen de huid irriteren. Daarnaast kan bepaalde voeding, stress en/of medicijngebruik ook van grote invloed zijn op de conditie van je huid.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies