Veilig van de zon genieten met de natuurlijke zonnebrandproducten van Biosolis

Zorgen voor jezelf, je omgeving en de aarde en tegelijkertijd toch veilig genieten van de zon? Kan dat? Ja, dat kan! Biosolis heeft een zeer vernieuwend antwoord op deze veelgestelde vraag.

Veilig zonnen met Biosolis

De Biosolis zonnebrandproducten worden ontwikkeld met mineralen en planten. De producten voldoen aan alle normen aangaande veilige zonnebrandproducten. Ze beschermen tegen zowel de UVA als de UVB stralen van de zon. De Biosolis producten hydrateren je huid dankzij de aanwezigheid van hoge concentraties Aloe Vera. Hierdoor wordt de huid niet alleen tijdens het zonnen beschermd, maar kan de huid na het zonnen ook nog profiteren van de verzorgende en kalmerende eigenschappen van dit bijzondere ingredient. 

De 100% veilige samenstelling van Biosolis

Het onderzoekscentrum van Biosolis en de leveranciers zijn doorlopend op zoek naar veilige en goede ingrediënten. Steeds wordt gekeken naar de beste combinatie van bescherming (het is tenslotte een zonnebescherming), veiligheid, werkzaamheid en milieuvriendelijkheid. Biosolis zal nooit gebruik maken van ingrediënten uit de petrochemie. Dit betekent dat de Biosolis producten géén synthetische parfums, géén paraffines en géén siliconen bevatten.

Aloë vera gel in plaats van water

Een zonnebrandcrème die effectief beschermt tegen de zon én je huid verzorgt? Dat is zo typerend voor Biosolis. In verreweg de meeste (zonne)producten is het hoofdbestanddeel water. Water is natuurlijk niet slecht voor je huid, maar het ‘doet’ eigenlijk ook niet veel voor je huid. Biosolis vervangt dit water dus door pure aloë vera gel uit Zuid Mexico. Aloë vera is het hoofdingrediënt in de Biosolis producten. Bescherming én verzorging, en dat alles op 100% natuurlijke basis. Wat een heerlijke producten! 

De ingredienten in Biosolis

Biosolis beschermt niet alleen tegen de zon, maar verzorgt, voedt en hydrateert de huid ook op een hele zachte, natuurlijke en zeer effectieve manier. De Biosolis producten bevatten de volgende ingrediënten:

Aloë Vera: Voorkomt veroudering van de huid, verzacht en heelt
Wortel Extract BIO: Vanwege de voedende werking
Karanjaolie BIO: Hydrateert de bovenste lagen van je huid (opperhuid)
Koolzaadolie BIO: Heelt en ondersteunt de elasticiteit van de huid
Advocado olie BIO: Heelt, regeneert en maakt soepel
Jojobaolie BIO: Maakt soepel, hydrateert en ondersteunt de huidelasticiteit
Zonnebloemolie BIO: Regenereert en voedt
Arganolie BIO: Verzacht, voedt en hydrateert
Sesamolie BIO: Voorkomt veroudering van de huid 
Calendulaextract BIO: Verzacht en kalmeert de geïrriteerde en rode huid
Galamboter: Hydrateert en verzacht de droge en gevoelige huid

Het verschil tussen chemische en minerale zonnefilters

Reguliere zonnefilters worden ook wel chemische filters genoemd. Deze filters worden door de huid geabsorbeerd en werken pas na een half uur. De UV-straling dringt in de huid door en wordt door deze chemische filters omgezet. Sommige mensen kunnen hier minder goed tegen en een allergische reactie is het gevolg. 

Biosolis minerale zonnefilters (zinkoxide en titaandioxide) zijn vrij van nanodeeltjes zodat ze op de huid blijven liggen en op deze manier de zonnestralen als een spiegel reflecteren. De werking van deze filters is direct en veel duurzamer. Na het aanbrengen blijft er een heel dun wit laagje achter op de huid (een eigenschap van minerale filters) die snel vervaagt dankzij de fijne structuur. De zonneproducten smeren gemakkelijk uit en zijn waterresistent.

Veilig voor het milieu

Het gebruik van chemische filters heeft niet alleen nadelen voor de gezondheid, maar ook voor het milieu. Deze filters zijn namelijk mede verantwoordelijk voor de vernietiging van koraalriffen. Deze filters bevorderen een viris wat de dood van het koraal veroorzaakt. In sommige regio's is het zelfs verboden om chemische zonnefilters te gebruiken.

De verpakkingen van Biosolis

Niet alleen zijn de ingrediënten veilig voor het milieu. Ook over de verpakkingen is nagedacht. Zo bevatten de producten geen extra en onnodige omdoosjes en alle flesjes en etuis zijn ecoverantwoordelijk geproduceerd met plantaardige inkt en recyclebare flesjes.