• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10
Bij eczeem vertoont de huid een ontstekingsreactie. Eczeem kan erg jeuken, branderig aanvoelen en zelfs pijn doen. Er zijn zeer veel verschillende vormen van eczeem, de meest voorkomende zijn atopisch of constitutioneel eczeem, hierbij spelen erfelijke factoren een rol. Eczeem kan ook optreden als contact- of allergieeczeem. Meestal wordt het veroorzaakt doordat de huid-barriere is verstoord. De huid kan zichzelf dan niet meer beschermen tegen (schadelijke) invloeden van buitenaf en reageert extreem op prikkels die normaal gesproken geen probleem zouden moeten vormen. Eczeem kan zich uiten in verschillende gradaties, maar meestal gaat het om plekken van je huid die extreem droog en zelfs schilferig kunnen zijn, ze kunnen jeuken en er rood uitzien. 

Een huid met eczeem is zeer gevoelig. Eczeem kan verergerd worden door allerlei interne en externe factoren. Behandel een huid met eczeem met de grootst mogelijke zorg. Zorg voor intensief voedende en kalmerende producten zoals onze natuurlijke olieen en vermijd peelings en scrubs. Vermijd peelings, scrubs en heet douchen.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies