• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 1,95, gratis vanaf 25,-
  • Voor 15 uur besteld
    dezelfde (werk)dag verstuurd
  • Klanttevredenheid 9.5/10
Roodheid in het gezicht kan diverse oorzaken hebben. Over het algemeen betekent roodheid dat je huid niet zo happy is. Het kan een teken zijn van irritatie, stress of (over)gevoeligheid. Roodheid kan veroorzaakt worden door klimatologische invloeden, zoals kou of blootstelling aan zonlicht, maar het kan bijvoorbeeld ook een reactie van de huid zijn op producten die eigenlijk niet voor jouw huidtype bedoeld zijn. 

Roodheid is vaak een teken van irritatie. Gelukkig hebben wij voor elk huidprobleem een passende natuurlijke oplossing. Behandel een rode huid als een gevoelige huid. Wij selecteerden hierboven onze meest zachte producten verrijkt met kalmerende ingrediënten. 

Rosacea is een lastig probleem, omdat het een combinatie is van twee huidbeelden. Het is een huidaandoening waarbij sprake is van couperose en (heftige) huidonstekingen, acne dus. Het is erg belangrijk dat rosacea herkend word en er voor de behandeling gebruik wordt gemaakt van producten die echt specifiek gericht zijn op de rosacea huid of de gevoelige huid. Vermijd (agressieve) producten die specifiek ontwikkeld zijn voor de vette en / of onzuivere huid. 

Behandel een huid met rosacea in de eerste plaats als een gevoelige huid of als een huid met couperose, en niet als een vette huid. Producten die ontwikkeld zijn voor een vette huid, zijn er vaak op gericht het overmatige talg aan te pakken, maar dit is niet het probleem bij de huid met rosacea. Couperose of roodheid zal helaas nooit helemaal verdwijnen, maar met de juiste producten kan het probleem absoluut verminderd worden. Wanneer de roodheid afneemt, zal dat een belangrijk teken van je huid zijn dat je huid zich beter voelt en uiteindelijk zullen dan ook de ontstekingen minder worden. Wij maakten hierboven een selectie van natuurlijke, intensief beschermende en kalmerende producten.