• Gezonde cosmetica
  • Gratis verzenden vanaf 45,-
  • Voor 15 uur besteld
    dezelfde (werk)dag verstuurd
  • Klanttevredenheid 9.5/10
 Couperose is een huidaandoening waarbij er een toename is van het aantal rode bloedvaatjes in je gezicht, hierdoor kun je rode vlekken krijgen die continue aanwezig zijn en door bepaalde factoren heftiger kunnen worden. De bloedvaatjes zijn bijvoorbeeld als streepjes of als kronkeltjes zichtbaar, het bloed blijft hierin achter en deze schijnen door de huid heen. Couperose is niet besmettelijk, maar kan wel erfelijk zijn. Het komt vaak voor op de neus en op de wangen en zowel mannen als vrouwen kunnen er last van hebben. Bij acne rosacea is er sprake van een combinatie van couperose en acne. 

Een huid met couperose is zeer gevoelig. De rode vlekken op de huid kunnen opvlammen door allerlei interne en externe factoren, zoals stress, roken en zelfs het aanwezig zijn in rokerige ruimtes, het nuttigen van alcohol, scherp gekruid eten, klimatologische invloeden zoals kou of warmte en het gebruik van agressieve producten. 
Behandel een huid met couperose met de grootst mogelijke zorg.
Zorg voor intensief voedende en kalmerende producten zoals onze natuurlijke olieen en vermijd peelings en scrubs. Wil je de roodheid camoufleren, dan hebben wij ook prachtige natuurlijke foundations om de teint te egalisere