SoloBioMooi: even voorstellen

Leuk dat je er bent! Wij zijn Ingrid en Pieter.

Ingrid en Pieter hebben elkaar in 2012 ontmoet. In SoloBio, het 100% (!) biologische restaurant van Pieter. Tijdens het bestellen van de drankjes vertelde Ingrid over ideeën om een webshop te beginnen met biologische cosmetica. Nou dat idee verdiende het om uitgewerkt te worden dus een afspraak voor een kopje koffie voor de volgende dag was snel gemaakt. Pieter heeft 10 jaar ervaring in het opzetten van 15 webshops en Ingrid 15 jaar ervaring als verpleegkundige. Een klein uurtje en twee kopjes biologische koffie later was het duidelijk. Ingrid en Pieter hadden samen alles in huis om een webshop te starten én uit te bouwen. De klik, het enthousiasme, de gedrevenheid, de tijd, de ideeën, de filosofie, de kennis over producten, de ervaring met het runnen van een webshop, de leveranciers, de wil om elke dag ietsje beter te worden, echt álles was aanwezig. Zo snel kan het dus gaan, als alles goed voelt. Diezelfde middag werd het besluit genomen: we gaan samen een webshop beginnen, boordevol biologische cosmetica en natuurlijke huidverzorging...  

SoloBio + Mooi = SoloBioMooi

Maar dan de naam. Hoe gaat de webshop heten? Hmmm, we zitten nu in SoloBio (restaurant) en we gaan (biologische) producten verkopen waar je mooi (én blij) van wordt. Dat is het! SoloBioMooi! Solo betekent alleen in het Italiaans, Bio staat natuurlijk voor biologisch en Mooi - tja dat spreekt voor zich als je eens rondneust door de producten. Nog geen vier maanden later stond SoloBioMooi live. En vandaag wordt er elke dag keihard gewerkt aan een nog betere en mooiere site, die beter vindbaar is, met nog meer mooie producten en nog veel meer goede informatie. En dit allemaal met slechts één doel voor ogen: mensen VERMOOIEREN, de wereld VERMOOIEREN. 

Boho make-up zonder parabenen

Ingrid Lijffijt

Ingrid (1964) is getrouwd met Jan en woont samen met haar drie zoons van 18, 21 en 24 jaar in Driebergen. Ingrid is opgeleid in de specialistische zorg en heeft ruim 15 jaar haar steentje bijgedragen, eerst in het St Antionius ziekenhuis in Nieuwegein, daarna in het Utrechtse UMC en later als Freelance verpleegkundige. In die tijd groeide de interesse in biologische voeding en later ook huidverzorging en heeft ze alles gelezen wat los en vast zat over je huid, voedingssupplementen, de verzorging van je huid en natuurlijk over ingrediënten in (biologische) cosmeticaproducten. En al die kennis komt nu erg goed van pas bij SoloBioMooi. Ingrid is een bezig bijtje, de zorg voor haar gezin, SoloBioMooi, huis, tuin, lekker kokkerellen en het vele fanatieke sporten (fitness, squashen, spinning, tennis en golf). Ze heeft veel liever een (beetje) volle agenda dan een lege agenda. 

Pieter Hofland

Pieter (1969) is getrouwd met Marlies en woont midden in het hartje van Utrecht. In z'n vrije tijd fiets hij duizenden kilometers per jaar en heeft altijd wel een 'project-fiets' waar hij in de avonduurtjes aan sleutelt. Na zijn opleiding filosofie (hij is ethicus) moest hij kiezen: 'wat ga ik doen?' Een week later gooide hij per ongeluk een kopje koffie over zijn toetsenbord. Drie dagen later werkte hij als accountmanager (of in gewoon Nederlands: verkoper) bij het bedrijf waar hij z'n nieuwe toetsenbord heeft gekocht. De komende 15 jaar zou hij in de IT branche blijven. Pieter heeft in deze branche leren ondernemen. Hij is mede-oprichter van twee IT-bedrijven. Een bedrijf met uiteindelijk een kleine 15 gespecialiseerde webwinkels in IT-gerelateerde producten én een groothandel in draadloze IP-apparatuur. Tijdens deze 'IT periode' groeide ook zijn belangstelling voor groen, gezond eten en biologische producten en na de verkoop van zijn aandelen wilde hij daar iets mee; het roer moest om. En als Pieter het roer omgooit, dan gaat het ook helemaal om. Weg uit de IT opende hij het derde 100% biologische restaurant van Nederland. SoloBio. In dat restaurant ontmoette hij Ingrid en het resultaat ken je intussen: SoloBioMooi! Eind 2012 heeft Pieter het restaurant verkocht om zich full time te kunnen richten op SoloBioMooi.  

Geniet van gezonde cosmetica!