Santaverde = 100% actieve ingrediënten

Santaverde kent geen toevoeging van water, alle producten bevatten 100% werkzame stoffen en 0% water. Dit is uniek in de cosmetica branche. 

Aloë Vera is een uiterst werkzame en heilzame stof. Het ondersteunt niet alleen het voortdurende regeneratieproces (vernieuwingsproces) van de huidcellen, het fungeert daarnaast als een belangrijk reservoir voor voedingsstoffen voor nieuwe jonge cellen. Aloë Vera is intens hydraterend voor de huid.
Het sap van Aloë Vera zit boordevol vitamines, mineralen, essentiële aminozuren, antioxidanten, enzymen en de specifieke polysaccharide (Aloverose) die uiterst waardevol en werkzaam voor de huid. 

Waar het gemiddelde gehalte Aloverose in Aloë Vera sap 400 mg/liter is, bevatten de Aloë Vera sappen van SantaVerde maar liefst 1200 mg/liter sap. Hoe hoger het gehalte Aloverose, hoe hoger de voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en aminozuren. 

De Aloe Vera planten van SantaVerde groeien al meer dan 20 jaar in Andalusië, in het meest zuidelijke stukje van Spanje. Deze plek, waar bijna het hele jaar door de zon schijnt, is de perfecte plek voor de Aloë Vera plant.
Velden vol Aloë Vera planten worden hier gekweekt, en op het juiste moment worden de verse bladeren MET DE HAND VERWERKT tot het kwalitatieve, meest zuivere Aloë Vera sap voor de producten van SantaVerde. 

De SantaVerde producten zijn BDIH en NaTrue gecertificeerd, twee van de bekendste en strengste certificaten op het gebied van natuurlijke cosmetica. De producten zijn (uiteraard) niet getest op dieren, en hebben daarom het PETA Crueltyfree label (alle producten van SantaVerde zijn geschikt voor veganisten). 

Alle ingrediënten die gebruikt worden voor de producten zijn van gecontroleerde biologische landbouw. 
Daarnaast draagt SantaVerde bij aan diverse maatschappelijke en ontwikkelingsprojecten. 

Vaak zijn er vragen over het gebruik van alcohol in natuurlijke cosmetica. Want alcohol droogt je huid toch uit? 

Ook in de producten van SantaVerde zit alcohol, maar wel een niet-uitdrogende, huidvriendelijke variant.

Hieronder volgt een korte uitleg hoe het nu precies zit met alchohol in cosmetica: 

In reguliere cosmetische producten zit meestal gedenatureerde alcohol, eenvoudig gezegd is dit alcohol die zo bewerkt is, dat hij niet meer eetbaar (drinkbaar) is. De middelen die hiervoor gebruikt worden, zogenaamde denatureringsmiddelen, worden verdacht van het veroorzaken van allergieën doordat ze het natuurlijke beschermingsmechanisme van de huid zouden beïnvloeden en daarnaast hormonale effecten op het lichaam zouden hebben. Ook aan natuurlijke cosmetica producten wordt vaak alcohol toegevoegd, om de producten langer houdbaar te maken. Vanwege zijn antibacteriële eigenschappen en natuurlijke oorsprong is alcohol hier een goed middel voor.
SantaVerde gebruikt in haar producten (behalve in het SantaVerde Beauty Elixer) alcohol in zeer kleine hoeveelheden, en zónder het synthetische denatureringsmiddel. Deze pure, onbewerkte alcohol is een uiterst effectieve, en tevens huidvriendelijke manier om natuurlijke cosmetica langer houdbaar te maken. Deze alcohol heeft een hoge verdraagzaamheidsfactor en droogt de huid niet uit. 

SantaVerde heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een natuurlijk cosmeticamerk wat niet alleen bekend staat vanwege de mooie, werkzame ingrediënten, maar daarnaast steeds nieuwe producten blijft ontwikkelen die passen bij deze tijd. Zo kun je met de SantaVerde Aloë Vera creams (verkrijgbaar in Light, Medium en Rich, met én zonder parfum) een huidverzorging op maat mixen en matchen. En sinds kort is er een prachtige, uitgebreide Aloë Vera Age Perfect én Protect lijn verkrijgbaar, die ook de rijpere huid van de verzorging en voeding voorziet die ze nodig heeft. Uiteraard vind je deze, en alle andere producten uit het assortiment van SantaVerde, hier bij SoloBioMooi.

Hoe kies je de juiste creme

Er bestaan veel verschillende huidtypen die ook nog eens verschillende behoeften hebben afhankelijk van het seizoen, tijdstip op de dag en/of activiteiten. Lastig als je alleen maar een dag- en een nachtcrème hebt.

Stap 1: met of zonder parfumAllereerst kies je of je een crème wilt gebruiken met of zonder parfum. Alle producten van Santaverde zijn NaTrue gecertificeerd dus dat betekent dat de parfum die gebruikt wordt 100% op basis is van natuurlijke etherische oliën. Toch is het mogelijk dat je hier gevoelig voor bent. Is dat het geval, adviseren wij om te beginnen met de crèmes zonder parfum.

Stap 2: type huid (combinatie van Light, Medium en Rich crèmes)De tweede stap is bepalen wat voor type huid je hebt. Als je niet goed weet wat voor huidtype je hebt kun je ons altijd bellen voor advies. Hieronder tref je een grove indeling:

Droge/vochtarme huid: Santaverde crème Rich of Medium én Rich
Normale huid: Santeverde crème Medium.
Vette huid: Santverde crème Light of Light én Medium
Vochtarme huid met vette T-zone (voorhoofd, neus en kin): Rich of Medium én Light

Stap 3: bepaal of er situaties zijn waarin je huid een ‘boost’ kan gebruiken. Er zijn situaties denkbaar dat je huid wel een oppepper kan gebruiken. Guur winterweer, of juist heel veel zon, stress, ‘s nachts etc. Voor de droge en normale huid zou je dan kunnen kiezen voor het Santaverde beauty elixer. Voor de vette huid is een hydrating gel of extra tube crème Light vaak al voldoende.

Stap 4: MIX ‘n Match. De laatste stap is het gebruik van de crèmes. Dit is voor iedereen persoonlijk en binnen een korte tijd weet je precies wanneer je een bepaalde crème kunt gebruiken.