• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Yverum hyaluron anti-aging serum

  • Geplaatst op
  • Door Christiana van ByChristiana.nl
Review Yverum hyaluron anti-aging serum

Als er iéts is waar ik altijd naar op zoek ben op INCI-lijstjes, dan is het wel hyaluronzuur. Nog steeds wordt dit vaak geassocieerd met een ‘oude huid’, rimpels of anti-ageing. Maar in feite kan elke huid hier baat bij hebben en zeker zo vanaf je 25e. In dit artikel review ik het Yverum hyaluron anti-aging serum!

Review Yverum hyaluron

Yverum hyaluron anti-aging serum


Hyaluronzuur is misschien een beetje een eng woord, maar er is eigenlijk niets engs aan. Hyaluronzuur is een natuurlijke proteïne en een zogenaamd 'skin identical' ingrediënt. Het komt dus van nature voor in je lichaam, maar die aanmaak wordt helaas minder naarmate je ouder wordt. Maar wat doet het nu eigenlijk? Hyaluronzuur is ontzettend goed in het vasthouden van vocht. Vocht is essentieel voor een gezonde (en dus een mooie!) huid.

Yverum hyaluron

De huidbarrière speelt hierin ook een rol. Dit is het natuurlijke afweermechanisme die jou beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Als deze barrière beschadigd is, (bijvoorbeeld door het gebruik van te agressieve producten, medicatie, stress of ouderdom) dan kan het zijn dat je huid niet meer in staat is om vocht vast te houden. Met als gevolg dat je huid droger wordt. Dit is natuurlijk heel kort door de bocht, want je kunt je voorstellen dat er nog veel meer natuurlijke processen in je lichaam zijn die hier een rol bij spelen.

Ingrediënten


Lang verhaal kort; hyaluronzuur in skincare kan je huid dus helpen om vocht vast te houden. Dit serum is een hyaluronzuur op zich! Er staan welgeteld vier ingrediënten op de INCI-lijst: Water, Alcohol, Sodium hyaluronate en Ectoin. Alcohol, daar moet je niet direct van schrikken. Er zijn namelijk (naast de bekende uitdrogende varianten!) ook goede vormen van alcohol die bijvoorbeeld worden toegepast als oplosmiddel of als conserveringsmiddel. Ectoin is een organisch stofje en doet dienst als stabilizer. Het werkt beschermend op de huid en zou zelfs beschermen tegen UVA-stralen. Hyaluronzuur staat bij dit product op de INCI-lijst als Sodium hyaluronate.

Review hyaluron anti age

Werking


Zoals de naam al zegt, gaat het hierbij om een serum. Deze gebruik je onder je dag- en/of nachtcrème als extraatje en niet als verzorging op zich. De textuur is behoorlijk ‘vol’ (als in gel achtig) en geheel transparant. Verder is het Yverum hyaluron anti-aging serum geurloos. Direct na het aanbrengen ziet je huid er wat glanzend uit. Het is echt meer een gezond glansje dan een ‘vettige laag’.

Waar je goed rekening mee moet houden, is dat het product tijd nodig heeft om in te trekken. Ga je er namelijk te snel met je make-up overheen, dan blijft die make-up in eerste instantie op je huid liggen. Hoe ik dat ‘s ochtends doe? Ik breng het serum aan na het douchen, ga dan ontbijten en pas daarna breng ik crème en make-up aan. In de avond maakt het verder niet uit, dan doe ik er gewoon mijn standaard nachtcrème of masker overheen. Net waar ik zin in heb!

De luchtdichte verpakking is buitengewoon praktisch en hygiënisch. Hierdoor kan er geen zuurstof of bacterie bij, wat de kwaliteit natuurlijk weer ten goede komt. En hoe blij wordt je huid hiervan op de lange termijn? Héél blij! Mijn huid ziet er gezonder en vooral 'shinier' uit. Eigenlijk een aanrader voor alle huidtypes en in het bijzonder voor de droge en vochtarme huid! De producten van Yverum zijn verkrijgbaar in de webshop van Solobiomooi!

Review hyaluron serum

--

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto’s op haar blog: www.bychristiana.nl.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies