• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Joik Vegan Intense Moisture & Repair Balm for hands & feet

  • Geplaatst op
  • Door Xandra Dubbeldam
Review  Joik Vegan Intense Moisture & Repair Balm for hands & feet

In de winter heb ik altijd last van (extreem) droge handen en voeten. Zelfs al draag ik handschoenen en smeer ik mijn handen de hele dag door in met een handcrème. Een handcrème heb ik dan ook altijd bij me in de buurt. Maar wel altijd een natuurlijke crème zonder chemische stoffen. Bij extreem droge handen is het eigenlijk ook nodig om ze extra te voeden met een soort masker die je ’s nachts laat intrekken. Het werd nu nodig om dit ook te gaan doen. Want mijn handen beginnen in de winter zelfs kloofjes te krijgen. Maar ook konden mijn voeten wat extra verzorging gebruiken.

Altijd een handcrème gebruiken na het handen wassen is een must maar soms hebben je handen wat meer nodig. Handen en voeten hebben, vooral in de winter, meer vetzuren nodig. Joik Vegan Intense Moisture & Repair Balm for hands & feet bevat deze vetzuren en dit product heb ik gebruikt als masker voor zowel mijn handen als mijn voeten. In dit artikel lees je of ik dit product wel of niet vaker zal gaan gebruiken.

Joik Vegan Intense Moisture & Repair Balm for hands & feet: de textuur

JOIK hands & feet zit in een rond blikje en het product zelf ziet er best vettig uit. Eigenlijk houd ik niet zo van vettige crèmes maar omdat ik heel benieuwd ben naar dit product besluit ik het toch te proberen. Dit product doet mij overigens ook een beetje denken aan de ouderwetse vaseline. Gebruik jij nog vaseline? Dat raad ik je echt af want het bevat chemische stoffen die jouw huid en lippen juist alleen maar meer uitdrogen.

Eerst begon ik de JOIK hands & feet te gebruiken voor mijn handen. Vlak voor het slapen heb ik mijn handen goed ingesmeerd maar ook niet meer gebruikt dan nodig. De volgende dag voelden mijn handen al heel zacht en bleken de kloofjes al wat te zijn genezen. Het is zo fijn om de dag te beginnen met zachte handen.

Joik Repair Balm for Hands & Feet: ECO oliën voor zachte handen en voeten

Welke ingrediënten in de JOIK hands & feet maken mijn handen en voeten zo zacht? Dat zijn de biologische oliën. Zoals abrikozenpitolie waarvan ik al wist dat dit een heilzaam ingrediënt is en een herstellende werking heeft. Daarnaast bevat het cacaoboter en sheabutter wat echt voeding is voor je huid. Maar ook zijn er zelfs geneeskrachtige kruiden aan toegevoegd. Zoals propolisextract, Sint Janskruid en heermoes. Tezamen laten deze kruiden de huid kalmeren. De JOIK hands & feet heeft een frisse en ontspannende geur van lavendel en citroengras, een mooie combinatie vind ik.

Krachtig hand- en voetenmasker doet ’s nachts zijn werking

Doordat de JOIK hands & feet alleen maar gemaakt is met krachtige en puur natuurlijke ingrediënten, geeft het je handen en voeten een intensieve verzorging. Je gebruikt het als een soort masker dat je evt met katoenen handschoenen of sokken laat intrekken gedurende de nacht. Mijn voeten heb ik na het douchen rijk ingesmeerd met JOIK hands & feet om te laten intrekken tijdens het slapen. Ook masseerde ik tegelijkertijd mijn voeten zodat het ook meteen ontspannend is voor het slapen gaan.

En het bleek net zo goed voor mijn voeten te werken als voor mijn handen. Het was zelfs niet meer nodig om een puimsteen te gebruiken voor mijn voeten. Vaak worden voeten nogal eens vergeten om aandacht te geven en ze goed te verzorgen. Terwijl ze juist dagelijks veel te verduren hebben.

Kortom, bij extreem droge handen en voeten, geeft JOIK hands & feet jouw handen en voeten net die extra verzorging die het zo nodig heeft. En dat helemaal zonder onnodige gifstoffen die je liever wilt vermijden voor je gezondheid. Voor gebruik overdag vind ik het iets te vet voor mijn handen maar wel ideaal te gebruiken voor herstelling tijdens de nacht.

Mijn ervaring is dat JOIK hands & feet jouw handen en voeten echt ‘repareert’. De handcrème voor overdag draag ik nog steeds bij me. Maar ik merkte al na een paar dagen dat ik de handcrème minder vaak nodig heb als ik mijn handen de nacht ervoor heb ‘behandeld’ met de JOIK hands & feet. De goede combinatie van krachtige ingrediënten doet vast wonderen.

Klik hier voor alle producten van Joik Organic

Xandra: ik heb een passie voor duurzaam, gifvrij en gezond leven, op het werk en thuis.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies