• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 1,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 15:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review The Ohm Collection Deodorant

  • Geplaatst op
  • Door Christiana van ByChristiana.nl
Review The Ohm Collection Deodorant

Deodorant gebruiken we iedere dag. Ik dus ook en aangezien ik op zich een fijn exemplaar in gebruik heb die daadwerkelijk ‘werkt’,  was ik heel benieuwd naar deze variant van The Ohm collection deodorant. Deze bevat geen stofjes die je huid kunnen irriteren op welke manier dan ook.

Zweten

Zweten. We doen het allemaal, de een wat minder dan de ander. Maar waarom eigenlijk? Heel simpel; door te zweten blijft je lichaamstemperatuur namelijk in balans en raak je nier ‘oververhit’. Zweet verdampt op je huid en daardoor koel je af. Je zweet overigens elke dag, ook op koude dagen en momenten dat je geen inspanningen doet. Zweet zelf ruikt in feite niet, het zijn de bacteriën die zich op ons lichaam bevinden, die zweet een onaangename geur geven. Door regelmatig te douchen, schone kleding aan te trekken en een deodorant te gebruiken, kunnen we deze geur ‘verdoezelen’.

The Ohm Collection Deodorant

Veel deodorants bevatten aluminium, wat ervoor zorgt dat er een laagje op de huid wordt gelegd en zo de zweetklieren afsluit. Dit klinkt wellicht op zich aantrekkelijk, omdat je op deze manier dus niet lijkt te zweten. Maar een product of ingrediënt dat je huid afsluit, is in feite nooit goed. Niet voor je huid en niet voor je gezondheid. Het brein achter The Ohm Collection vond dat dit anders moest; geen onaangename geurtjes, maar ook geen ongezonde stofjes op ons lichaam; een nieuwe collectie deo’s werd geboren!

Review The Ohm Collection jasmijn

6 verschillende geuren deo's

 

Er is keus uit zes verschillende geuren: ceder, frankincense, gardenia, kokos, jasmijn en neroli. Wat mij betreft had er ook best één mogen zijn zonder geur. Wanneer ik namelijk een geur op mijn lichaam wil, kies ik toch in de eerste plaats bodylotion of parfum. Deo wil ik eigenlijk niet ruiken, ik wil gewoon dat hij doet waarvoor ik hem gebruik. Anyway, omdat ik er toch perse één wilde proberen, koos ik voor de geur jasmijn. Fijn (voor mij in ieder geval) is dat de geur uiteindelijk heel subtiel blijkt te zijn. Zo subtiel zelfs, dat als er geen ‘jasmijn’ op de verpakking had gestaan, ik deze geur niet eens herkend had. Hoe dat met de andere geuren zit, weet ik dus niet.

Een beetje onpraktisch

Hoe mooi het roze busje ook is, zelf vind ik hem wel een heel klein beetje onpraktisch. Zodra je de zilverkleurige dop van de verpakking haalt en iets draait, ontstaat er een grote opening, zoals op de foto te zien is. Even een stukje doordraaien en dan kun je de deodorant redelijk doseren door de kleine gaatjes.

Wellicht kan het wel, maar het lukt mij niet om de deo rechtstreeks onder mijn oksel aan te brengen. Wat ik dus doe, is wat poeder op mijn hand strooien en daarna klop ik het in op de huid. Dat werkt het beste direct na het douchen, als je huid nog wat vochtig is. De poeder blijft dan kleven en valt niet van je huid af. Fijn is dat de deodorant geen witte plekken maakt op je kleding.

Ik zei het al; geen vervelende synthetische stofjes, maar wat zit er dan wél in? Natrium carbonaat! Vanaf de geboorte bevat ons lichaam een bepaald natriumbicarbonaat gehalte waarmee zuren via de nieren kunnen worden afgevoerd. De zuren worden uit het lichaam gezuiverd waarbij het als afvalstof via de urine het lichaam verlaat. De geur komt van essentiële oliën.

The Ohm Collection jasmijn

Het resultaat

Het resultaat is best bijzonder. Ik zweet namelijk en dat voel ik ook, maar ik blijf toch de hele dag fris ruiken. Het is best een beetje lastig om mijn enthousiasme over deze deodorant goed over te brengen. Het is namelijk een deo die doet wat mij moet doen, hij werkt dus echt en dat allemaal zonder mijn gevoelige huid te irriteren of te beschadigen. Toch kan ik me voorstellen dat de ‘minpunten’, het feit dat doseren niet heel makkelijk is en daarnaast het gegeven dat je toch wel voelt dat je zweet, voor sommigen een reden is om deze deo over te slaan in de zoektocht naar de perfecte deo.

Heb je echter een gevoelige huid die snel reageert door bultjes of roodheid te tonen, dan kan ik de The Ohm Collection Deodorant van harte aanbevelen. Niet eerder heeft mijn huid er namelijk zo rustig uit gezien. Daarom is het heel fijn (en slim!) van SoloBioMooi dat zij travelsizes verkopen voor een heel gezellig prijsje, zodat je de deo eens kunt uitproberen. Want heb je hem eenmaal geprobeerd, ervaren dat hij echt werkt en je huid kalmeert, dan wil je niet meer anders. Klik hier voor een overzicht van alle The Ohm Collection Deodorant producten in de webshop van Solobiomooi!

---

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto's op haar blog: www.bychristiana.nl.

The Ohm Collection jasmijn

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies