• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Surya Brasil Henna Cream natuurlijke haarverf

  • Geplaatst op
  • Door xandra
Review Surya Brasil Henna Cream natuurlijke haarverf

Tot nu toe gebruikte ik eigenlijk nog geen haarkleuring want ik weigerde het om chemische stoffen op mijn haar en hoofd aan te brengen. Want wat je op je haar smeert (net als bij shampoo) komt ook op je hoofdhuid en uiteindelijk ook in je bloed terecht. Deze gifstoffen verstoren je lichaam en je hormoonbalans. Maar nu ik toch wat grijze haartjes begin op te merken, wilde ik toch graag mijn haar gaan kleuren. Het liefst in een natuurlijke kleur die zo dicht mogelijk bij mijn eigen haarkleur ligt. Met de ontdekking van Surya Brasil haarkleuring ben ik dan ook heel blij. Niet alleen omdat deze haarkleuring helemaal gifvrij is maar ook omdat de kleur heel mooi is. Lees alle voordelen die ik heb ervaren van deze haarkleuring in dit artikel.

Surya Brasil Cream haarverf:
makkelijk aan te brengen zonder dat de haarkleuring gaat druppelen

Ten eerste vind ik de exotische verpakking van de haarkleuring van Surya Brasil al heel mooi. In het doosje vind je het flesje met haarkleuring maar ook handschoentjes en een duidelijke gebruiksaanwijzing. Hierop is niet alleen te lezen hoe lang de haarkleuring dient te blijven zitten voor jouw gewenste resultaat. Maar ook hoe de kleur zal uitpakken bij jouw huidige haarkleur. Als je het flesje opent, merk je direct dat het geen geur heeft. Reguliere haarkleuringen hebben vaak wel een chemische geur (zoals ammoniak). Daar houd ik persoonlijk helemaal niet van. De haarkleuring heeft in mijn ogen een goede structuur, is niet te dun of te waterig maar ook niet te dik. Door iedere keer een beetje op je handen te doen en dit door je haren te strijken, gaat het aanbrengen heel goed en geleidelijk.

Een heel fijn voordeel is dat de haarkleuring helemaal niet druppelt tijdens het aanbrengen. Bij mij is de wastafel maar ook mijn shirt helemaal zonder vlekken gebleven. Overigens zijn vlekken van deze haarkleuring wel heel gemakkelijk weg te vegen met alleen wat water. Daarnaast vind ik het flesje goed in de hand liggen en kun je subtiel iedere keer wat op je handen doen zonder dat er ineens te veel uit het flesje komt.

Een plantaardige en 100% gifvrije haarkleuring die ook verzorgend werkt

De Surya Brasil haarkleuring is geheel plantaardig en gemaakt op basis van henna uit India. Maar ook met verschillende kruiden en fruitextracten uit het Braziliaanse regenwoud. Klinkt heerlijk voor mij. De haarkleuring bestaat in zowel poedervorm als op crème basis. Ik koos voor het laatste omdat ik dat prettiger vind om aan te brengen. De haarkleuring heb ik, volgens de aanwijzing op de verpakking, een uur laten zitten. Dit eigenlijk zonder mijn haar af te dekken met het bijgeleverde plastic ‘mutsje’. En toch is er helemaal geen haarkleuring gemorst. De tijd die nodig is voor het intrekken, gebruik ik nuttig voor het opruimen in huis. Voor het uitspoelen ga ik onder de douche staan, dat vind ik veel makkelijker dan met mijn hoofd in de wasbak te hangen. Het uitspoelen gaat heel makkelijk en je voelt direct dat je haar ook zachter is. Dat zal waarschijnlijk komen door de voedende stoffen van aloë vera en Braziliaanse notenolie. Daarnaast vind ik het een heel fijn idee dat deze haarkleuring vegan, dierproefvrij en glutenvrij is.

Geeft het haar een prachtige natuurlijke kleur, meer glans en goede dekking

Na mijn haar gedroogd en gestyled te hebben zie ik gelijk dat mijn haar meer glans heeft gekregen en de kleur is geweldig. Heel natuurlijk en toch betoverend. En niet te vergeten de belangrijkste reden voor het kleuren van mijn haar; de grijze haartjes zijn er niet meer. Kortom, de haarkleuring dekt goed. De eerste nacht nadat ik mijn haar gekleurd had, gaf het een paar lichte vlekken op mijn witte hoofdkussen maar deze waren er zo weer uitgewassen. Dat zal vast niet het geval zijn bij de chemische haarkleuringen met niet-natuurlijke ingrediënten. Kortom, de Surya Brasil haarkleuring geeft je haar niet alleen een mooie kleur en glans. Maar ook verzorgt het tegelijkertijd jouw haar en hoofdhuid. Tenslotte laat mooi en gezond haar jou ook beter voelen toch?

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies