• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 1,95, gratis vanaf 25,-
  • Voor 15 uur besteld
    dezelfde (werk)dag verstuurd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Sóley lind shampoo en lind næring conditioner

  • Geplaatst op
  • Door Christiana van ByChristiana.nl
Review Sóley lind shampoo en lind næring conditioner

Haarverzorging waarin de krachtige eigenschappen van het natuurschoon van IJsland gebundeld worden. Door mijn eerdere (scrub, handcreme, tonic & cleanser en gezichtscrème) super positieve ervaringen met het merk Sóley was ik erg benieuwd naar de haarverzorging, ik nam dus de Sóley lind shampoo en de bijpassende conditioner in gebruik en ik laat ze vandaag uitgebreid aan je zien.

Sóley lind shampoo


‘Lind’ is het IJslandse woord voor bron en met die bron wordt het vulkanische en mineraalrijke gebied rond Laugarvatn in het zuiden van IJsland bedoeld, waar de kruiden gewonnen worden die voor deze haarverzorgingslijn gebruikt worden. Beide producten hebben weer die typische Sóley geur, vrij kruidig en krachtig, maar niet op een te aanwezige manier zodat je het heel de dag blijft ruiken. Deze geur maakt de shampoo overigens ook aantrekkelijk voor mannen.

De textuur vind ik verder erg prettig; het lijkt namelijk een ietwat stevige gel, maar absoluut niet waterig, waardoor hij zich fijn laat verdelen door mijn haar. De shampoo schuimt heel lichtjes op, prima. Een shampoo hoeft zeker niet heel overdreven te schuimen ten teken dat je haar daadwerkelijk goed schoon wordt, alhoewel dat toch nog steeds heel veel gedacht wordt.

Test Soley lind shampoo

Verpakking


De verpakking van de Sóley lind shampoo is gebruiksvriendelijk; er staat zelfs nog ‘push’ op de dop! Dat had ik natuurlijk zelf ook kunnen bedenken, maar evengoed. De shampoo zelf is amper gekleurd, een mooi contrast met het paarse etiket en de zwarte accenten op de fles.

Ingrediënten


Maar wat zit er in? Cocoamidopropyl betaïne wordt geproduceerd uit kokosvet, het ingrediënt werkt reinigend en schuimbevorderend. Het is heel mild en werkt bovendien terugvettend. Dat laatste wil eigenlijk zeggen dat het ingrediënt aan de samenstelling is toegevoegd om eventuele uitdroging door een ander ingrediënt te  compenseren.

Terugvettende ingrediënten zien we graag terug op reinigende producten voor gezicht, lichaam en haar, dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat er aan dit soort producten altijd iets is toegevoegd wat enigszins ‘hard moet werken’ om daadwerkelijk te reinigen. Een beetje extra zachtheid in deze producten is dan natuurlijk wel erg fijn.

Een goed product bestaat natuurlijk niet uit slechts een ingrediënt, vaak gaat het om de harmonie, de samenstelling van ingrediënten die met elkaar een mooi resultaat opleveren.  Extracten van de betula alba die volgens mij in alle Sóley producten toegepast worden, werken verzachtend. Verder is de shampoo onder andere rijk aan vitamine C en saponines. Dit zijn plantaardige stoffen die schuim bevorderen, beter dan goedkopere alternatieven omdat ze veel milder zijn voor huid en haar. Je komt saponines ook tegen in reinigende producten voor het gezicht. Duizendblad reinigt het haar zonder het te verzwaren. Grapefruit is rijk aan vitamine C, dat de haarstructuur verbetert en er wordt zelfs beweerd dat het haaruitval kan tegengaan. Ook zijn er een aantal etherische oliën aan de shampoo toegevoegd, onder andere van citrusvruchten, patchouli en zwarte peper. Dat verklaart natuurlijk ook de krachtige geur.

Ervaringen Soley lind shampoo

Conclusie


Ik vind dit een zeer fijne shampoo; alles klopt. Een goede, natuurlijke samenstelling; het gebruiksgemak ervan, de mooie verpakking die ook goed hanteerbaar is en natuurlijk het resultaat. Een aanrader, en zelfs mild genoeg om dagelijks te gebruiken.

Sóley lind næring conditioner


Na het wassen gebruik ik altijd een conditioner, welk merk shampoo ik ook gebruik. De samenstelling van deze conditioner lijkt voor een groot deel op die van de shampoo, alleen zijn de reinigende ingrediënten er uit gelaten. Ik mis echter iets dat mijn haar echt goed verzorgt en zacht maakt. Na het gebruik van deze conditioner merk ik helaas maar weinig verschil dan wanneer ik geen conditioner gebruik, jammer dus. Dat terwijl de textuur op zich fijn is; lekker zacht en romig, waardoor ik er ook meer van verwacht had.

Conclusie


Nou ja, dit is dan mijn eerste Soley product waar ik niet heel enthousiast over ben, maar eens moet toch de eerste keer zijn! Hopelijk heb ik je wel nieuwsgierig gemaakt naar de shampoo.

De Sóley lind shampoo en de andere producten van Soley zijn online bij SoloBioMooi verkrijgbaar.

Let op: de producten van Sóley zijn helaas niet meer verkrijgbaar. Een mooi alternatief merk is La Fare 1789!

---

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto's op haar blog: www.bychristiana.nl.

Review Soley lind conditioner