• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 1,95, gratis vanaf 25,-
  • Voor 15 uur besteld
    dezelfde (werk)dag verstuurd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Soley eyGLO gezichtscrème & GLOey scrub

  • Geplaatst op
  • Door Christiana van ByChristiana.nl
Review Soley eyGLO gezichtscrème & GLOey scrub

Ik nader de dertig. Nou ja, eerst nog negentwintig worden, maar dat duurt ook niet lang meer. Hopelijk is het voor mij nog niet te laat om met Sóley te beginnen, een merk uit IJsland dat je huid eeuwige jeugd belooft. Kijk je mee naar de review van de Soley eyGLO gezichtscrème?

Sóley organics


Mocht je er ooit geweest zijn en trouwens ook wanneer je er nooit geweest bent, het blijft een feit: IJsland is een heel bijzonder land. Je kunt er uren lang rond rijden zonder ook maar een levende ziel tegen te komen. Het natuurschoon is adembenemend mooi. De relatief schone en nog pure lucht biedt waardevolle ingrediënten. Het is dan ook niet zo vreemd, dat de oprichters van Sóley besloten om daar iets mee te doen. Het merk werd genoemd naar actrice Sóley Elíasdóttir en het gehele assortiment is een prachtig resultaat van de combinatie van traditionele gebruiken, de authenticiteit van kruiden en hun krachtige en bijzondere werking. En uiteraard daarbij de kennis hoe deze kruiden op de juiste manier te gebruiken en combineren, zodat ze optimaal voor jouw huid kunnen werken.

Soley eyglo en gloey ervaringen

Het verhaal achter Sóley; de zomers in IJsland zijn maar kort; de winters zijn langer, guurder en strenger. De wilde kruiden die voorkomen in IJsland moeten tijdens die korte zomerperiode hard werken om grote hoeveelheden energie en voedingsstoffen op te slaan om die strenge winter door te komen. Het zijn dan uiteraard ook juist déze kruiden; die Sóley gebruikt in haar producten.

Soley eyGLO gezichtscrème


Ik moest even twee keer kijken, maar de Soley eyGLO gezichtscrème is geen oogcrème! Oohlala, ik ben in de bevoorrechte positie die ik maandelijks heel wat smeerseltjes kan uitproberen, maar dit is wel een heel bijzonder exemplaar. De crème is super geconcentreerd; serieus de eerste crème die ik ben tegengekomen waar je zo ontzettend weinig van nodig hebt.

Met mijn droge huid merk ik vaak dat crèmes echt ‘opgeslurpt’ worden, waardoor je geneigd bent om sowieso al wat meer product te pakken. Echter het teveel van deze crème bleef als een laagje op mijn huid liggen, om de simpele reden dat mijn huid al verzadigd was. Dit zegt natuurlijk wel echt iets over de werking van een crème. Dat de geur kruidig is, komt vast niet als een verrassing.

Ik ruik een subtiele, maar niet onaangename medische ondertoon, die ik zelf erg goed vind passen bij het hele Sóley assortiment. Wat ik maar wil zeggen; van producten die gemaakt zijn van kruiden, verwacht ik ook uiteraard een krachtige geur! Bij het openen van zo’n pot wil ik geen zoete explosie van kauwgomballen of suikerspinnen. De geur komt overigens van basilicumolie en ik merk dat de geur een behoorlijk tijd aanwezig blijf op de huid.

Ingrediënten Soley eyGLO gezichtscrème


eyGLO vormt een prima basis voor make-up en mijn huid voelt na gebruik ontzettend zacht aan. De naam is IJslands voor ‘eeuwige jeugd’. Maar wat zit er nu eigenlijk in dit potje en kan hij deze belofte waar maken? eyGLO is een bijzondere cocktail van teunisbloem, met daarbij een combinatie van wilde kruiden, die met de hand geplukt worden. Teunisbloem is een krachtig ingrediënt, waaraan veel bijzondere eigenschappen toegeschreven worden.

Het bevat veel onverzadigde vetzuren, het reguleert de aanvoer van voedingstoffen voor je huid én brengt je talgproducten in balans. Een goede talgproductie is erg belangrijk voor de conditie van je huid en dus ook om haar mooi te houden. Je wilt geen overmatige afscheiding van talg, aangezien je huid daar vet van zal worden en ook overmatig zal glanzen. Echter te weinig talg, maakt je huid droog. En je weet wat dat betekent. Rimpelvorming zal hierdoor sneller optreden!

Kortom; een talgproductie die in balans is, houdt jouw huid soepel, mooi en gezond. Verder is teunisbloem een fijne zachtmaker voor je haar en kan het worden toegepast bij broze nagels. Zowel huidziekten – als problemen (roodheid, schilfering en slecht helende wonde bijvoorbeeld) kunnen baat hebben bij teunisbloem en het wordt ook inwendig toegepast bij de behandeling van onder andere reuma, hooikoorts, hoge bloeddruk en allergieën.

Review Soley eyglo

Naast teunisbloem bevat eyGLO een rijke mix aan verzorgende oliën, zoals amandelolie, dat hydraterend werkt op je huid. Ook bevat het abrikozenpitolie: een niet-comedogeen ingrediënt dat ook meervoudig onverzadigde vetzuren bevat. Eén van de toegevoegde IJslandse kruiden zijn bijvoorbeeld de Betula alba, die gewonnen worden uit de bladknoppen van de berk, deze hebben een uitstekende anti-septische werking. Of mijn huid er daadwerkelijk jonger uit zal zien, dat zal de tijd moeten uitwijzen. Dat de crème zalig is en mijn huid heerlijk soepel en zacht maakt, dat is in ieder geval een onomstotelijk feit. Had de boze stiefmoeder van Sneeuwwitje nu ook maar Sóley gehad…

Sóley GLOey scrub


Scrubben is dé manier om de glow weer terug te brengen in je huid. De scrub van Sóley is dan ook GLOey genoemd, dat eeuwige gloed betekent. Jouw huid is continue aan het werk; huidcellen vernieuwen zich dagelijks. ‘Oude’ huidcellen gaan op weg naar de huidoppervlakte en laten daar vervolgens los. Althans, dat is de bedoeling. Die vervelende dode huidcellen die blijven plakken, gaan samen klonteren en maken jouw huid dof. Je kunt dit natuurlijke proces makkelijk helpen door zo nu en dan te scrubben. Dat is niets meer dat het verwijderen van die dode huidcellen.

De scrubbende werking in de GLOey komt van gemalen olijvenpitten. De textuur is vrij dun en ontzettend zacht. Sóley raadt aan om de scrub op een droge huid te gebruiken en dat wil natuurlijk al zeggen hoe zacht de textuur is! De scrub schuimt niet op. Hij laat zich prettig verdelen over je huid. Tijdens het scrubben hoef je overigens geen druk te zetten of hard te boenen. De scrubdeeltjes doen het werk al voor jou!

Soley eyglo en gloey review

Conclusie


Overigens; mocht je huid wat roodheid vertonen na het scrubben met welke scrub dan ook; don’t worry! Scrubben stimuleert je doorbloeding waardoor enige roodheid een heel normale reactie is. Je zult zelf verschil zien tussen deze milde roodheid of die van een échte allergische reactie.

Aan GLOey is verder pepermunt toegevoegd, dit heeft een revitaliserende werking op je huid. Met andere woorden; het pept je droge en doffe huid onmiddellijk op. Het resultaat van een Soley eyGLO gezichtscrème en eyGLO verwensessie is een zijdezacht velletje dat er erg mooi en stralend uitziet. Ja, ik ben verkocht.

Let op: de producten van Sóley zijn helaas niet langer verkrijgbaar. Een mooi alternatief merk is La Fare 1789!

--

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto's op haar blog: www.bychristiana.nl.

Soley eyglo en gloey review