• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review SóleY Birta lift en glow

  • Geplaatst op
  • Door Christiana van ByChristiana.nl
Review SóleY Birta lift en glow

SóleY Birta Lift & glow. Het zal geen verrassing meer voor je zijn. Een gezichtsverzorging die belooft te liften en te glowen. In gewoon fatsoenlijk Nederlands: deze crème verstevigt en herstelt de natuurlijke glans en uitstraling van je huid. Nou, zoiets kunnen we met z’n allen natuurlijk wel gebruiken.

SóleY Birta lift & glow

Glowy skin


Want dat is natuurlijk meteen een beetje een punt. Ik ben ondertussen dus ook de dertig al gepasseerd en ik zeg het niet graag, maar dat ga je dus echt wel merken aan je huid. Wat te doen? Nou, je gaat dan dus op zoek naar een beetje goede producten die iets aan die rimpeltjes doen hè. Of althans, die dat in ieder geval claimen te doen. En we willen natuurlijk glowy skin, slaap of vakantie uit een potje. Liefst allebei. Oh ja, vergeet ik dit nog; die crème moet natuurlijk ook nog een beetje lekker ruiken, en niet zo takkeduur zijn. Zou deze van SóleY hét zijn?

Soley birta lift glow

SóleY Birta lift & glow


Kijk. Ik ben dan natuurlijk in de kern beautyblogger. Dat er zo nu en dan een bankstel of een chique winkel op mijn site voorbijkomt, doet natuurlijk geen afbreuk aan het feit dat ik een serieuze crème-aholic ben. Want dat is dus ook gewoon hard nodig. Ik werd op een dag dus ook maar gewoon wakker met een rimpel die er de dag daarvoor dus beslist niet zat. En hoeveel mooie potjes crème hier ook staan met de meest uitzinnige beloftes. Ik geloof niet in wondercrèmes. Een rimpel is en blijft een rimpel, tenzij je er een wonderdokter bijhaalt. Maar wat ik wel geloof is dat je door het gebruik van producten die passen bij het type en de conditie van jouw huid, je huid langer gezond (en dus mooi) kunt houden.

SóleY Birta lift & glow


SóleY Birta heeft de look in ieder geval al mee. In de chique glazen pompflacon. Dat is hartstikke makkelijk en bovendien hygiënisch doseren. Wanneer je crème in een open pot verpakt zit, kunnen zuurstof en bacteriën een nadelige invloed hebben op de kwaliteit ervan. In zo’n luchtdichte verpakking als deze heb je dat probleem dus niet. Niet alle texturen lenen zich natuurlijk om op deze manier verpakt te worden. Birta echter gaat prima samen met deze flacon. De textuur is namelijk zijdezacht en lekker luchtig. Hij smeert daardoor prettig uit en zonder laagjesgevoel. Wel voelt de huid na gebruik comfortabel aan en ik val in herhaling, echt super zacht. Dus dan hebben we een mooie, gebruiksvriendelijke verpakking en een prettige textuur. De geur, daar ben ik wat minder blij mee. Die is namelijk heel aards. Eigenlijk zelfs een beetje muffig. Nu verwacht je van een merk als SóleY natuurlijk ook geen bloemetjes of citroentjes, maar dit is wel heel down-to-earth. Letterlijk zeg maar.

Soley birta lift glow

Inhoud


De samenstelling is erg mooi. Als natuurlijke zachtmakers en beschermers van de huid hebben we abrikozenpittenolie en kokosnootolie. Glycerine is een uitstekende vochtbinder. Duindoornolie (hippophae) is rijk aan vitamines en vetzuren. Vitamine E (Tocopherol) is een krachtige anti-oxydant die de huid beschermt tegen huidveroudering. En dan natuurlijk nog een indrukwekkend lijstje aan wilde ijslandse plantenextracten en etherische oliën; Betula Pubescens, Twig Extract, Achillea Millefolium, Citrus Sinensis Peel Oil, Pseudoalteromonas Exopolysaccharides en Citrus Aurantium Amara. Samen geven zij Birta natuurlijk ook die typische aardse geur.

Conclusie


De SóleY Birta lift & glow is zowel een fijne crème voor een droge als een vochtarme huid. Nog even als reminder. Een droge huid heeft een tekort aan vetten. Die wordt dus blij van vette of olie-achtige texturen. Een vochtarme huid heeft vooral behoefte aan vocht. Altijd fijn dus als een product beiden bevat. Het is soms namelijk nogal moeilijk te bepalen of je huid vochtarm of droog is. Ja, ik vind het dus zeker een aanrader. De prijs kwaliteit verhouding is in orde. Het gebruik van Birta is prettig en je huid gaat er zo heerlijk zacht en gevoed van aanvoelen. De geur is jammer. Maar we kunnen (soms) nu eenmaal niet alles hebben.

Let op: Sóley is helaas niet langer verkrijgbaar. Een mooi alternatief merk is Oliv!

--

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto’s op haar blog: www.bychristiana.nl.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies