• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review: Santaverde Xingu oogcrème en serum

  • Geplaatst op
  • Door Christiana van ByChristiana.nl
Review: Santaverde Xingu oogcrème en serum

Ik geloof dat ik zelf al ietwat te laat ben voor deze anti-age oogcrème, want mijn eerste rimpeltjes heb ik immers al. Maar ach, ik geloof natuurlijk ook niet echt dat welke oogcrème dan ook rimpeltjes daadwerkelijk kan tegenhouden. En al helemaal niet de power heeft om ze te laten verdwijnen. Het is echter natuurlijk wel zo dat door goed voor je huid te zorgen, je de natuurlijke processen van herstel ondersteunt en je huid langer gehydrateerd en soepel blijft. Het behouden van een goede vochtbalans en het beschermen van je huid is essentieel om de huid langer mooi en gezond te houden. Kijk je mee naar de Santaverde Xingu oogcrème?

Review Santaverde Xingu oogcrème

Een oogserum, wat is dat eigenlijk?


Oogcrème, dat kennen we allemaal wel. Maar oogserum, dat is even wat anders. In feite werkt een oogserum exact hetzelfde als een gewoon serum, alleen is deze speciaal ontwikkeld voor de oog contouren. Waar een crème vooral een voedende en een beschermende functie heeft, werkt een serum vooral aan de conditie van je huid. Een serum is eigenlijk een echte skincare booster.

Het SantaVerde Xingu oogserum


Dit oogserum belooft de huid rondom de ogen te verzachten, revitaliseren en wallen te verminderen. Serum heeft, normaal gesproken, een meer geconcentreerde samenstelling dan een normale crème. Dat wil eigenlijk gewoon zeggen dat een serum dus een hogere concentratie werkzame stoffen bevat. Je gebruikt zo’n product in combinatie met een crème. Een serum heeft namelijk niet echt een voedende werking, daar kun je dan weer een crème voor pakken. Het SantaVerde Xingu oogserum heeft een luchtige textuur, maar hij is zeker niet dun of waterig. Hij laat zich prettig rond de oogcontouren verdelen en laat geen vettig laagje achter. Fijn!

Santaverde xingu oogcreme

De ingrediënten van het SantaVerde Xingu oogserum


SantaVerde gebruikt als hoofdbestanddeel in al hun producten pure aloë vera, afkomstig uit het Spaanse Andalusië. Het tweede belangrijke ingrediënt is puur cashewnoot sap, dit kun je op de INCI-lijst terug vinden als anacardium occidentale. Er zijn diverse verzorgende, natuurlijke oliën en boters toegevoegd, waaronder jojoba-olie (simmondsia chinensis seed oil), babassu olie (orbignya oleifera seed oil) en capuaca (theobroma grandiflorum seed butter). Maar ook eyebright (euphrasia officinalis extract), guarana (paullinia cupana seed extract) en cacaoboter (theobroma cacao seed butter). Ook bevat het SantaVerde Xingu oogserum hyaluronzuur en vitamine E. Wat een mooie INCI-lijst is dit wederom van SantaVerde!

De Santaverde Xingu oogcrème


De functie van deze Santaverde Xingu oogcrème is met name om de kwetsbare (en dunne!) huid rondom de ogen te voeden. De formule is verrijkt met ingrediënten die veel anti-oxidanten bevatten en de oogcrème heeft dus ook een beschermende werking.

Het verschil merk je direct in de textuur. Deze is namelijk een stuk romiger dan het serum. De geur is wel identiek. Ook de kleur is anders. Want waar het serum oranje is, heeft deze oogcrème een beige kleur. Ik vind het duo perfect om in de avond te gebruiken. Door de volle textuur werkt de crème overdag bij mij niet prettig in combinatie met make-up.

Natuurlijke oogcreme

De ingrediënten van de Santaverde Xingu oogcrème


Ook hier zijn de twee hoofdbestanddelen weer de biologische aloë vera en het cashewnoot sap. Er is ook hier jojoba-olie, eyebright, babassu olie, olijfolie, cacaoboter en guava toegevoegd. Een nieuw ingrediënt is passieflora (passiflora edulis seed oil). Dit is een ingrediënt dat al generaties lang wordt gebruikt om de ogen te kalmeren en wat zelfs zou werken bij gezwollen ogen.

Conclusie?


Welke oogcrème je ook pakt, rimpeltjes zullen natuurlijk nooit helemaal verdwijnen. Toch heb ik het idee dat de fijne lijntjes daadwerkelijk minder zijn. De huid rond de ogen oogt wat egaler als het ware. Ik heb beide producten dan ook consequent dagelijks in de avond in combinatie met elkaar gebruikt, gedurende een aantal weken. Schrik overigens niet van de prijs. Ik besef dat het een heel bedrag is, maar de hoeveelheid die je van een oogcrème nodig hebt, is maar heel erg klein. Groot voordeel is natuurlijk ook de luchtdichte en ondoorzichtige verpakkingen. Op deze manier kunnen lucht, licht, zuurstof en bacteriën geen nadelige invloed uitoefenen op de kwaliteit van je product. Je vindt beide producten in de webshop van Solobiomooi.

--

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto’s op haar blog: www.bychristiana.nl.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies