• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review SantaVerde Xingu High antioxidant prevention serums

  • Geplaatst op
  • Door Christiana van ByChristiana.nl
Review SantaVerde Xingu High antioxidant prevention serums

Al eerder liet ik je kennis maken met het Duitse merk SantaVerde, dat met recht bijzonder te noemen is doordat de bedenkers ervan ervoor kozen om geen water aan de producten toe te voegen. De afgelopen weken gebruikte ik de serums uit de SantaVerde Xingu High lijn en ook deze hebben mij weten te overtuigen. High-end en luxe, dat zijn ze zeker! Maar ze zijn dan ook absoluut de moeite waard.

 

Aloë vera en méér

 

SantaVerde gebruikt aloë vera als hoofdbestanddeel in al haar producten. Deze plant staat bekend om de kalmerende en verzachtende eigenschappen. Omdat het hier gaat om een high anti-oxidant serum dat je huid moet beschermen tegen huidveroudering, zijn er uiteraard ingrediënten aan toegevoegd die dat daadwerkelijk doen. Wanneer je ‘moet ‘ beginnen met het gebruik van anti-ageing, dat bepaal jij helemaal zelf, er zijn geen regeltjes voor. Het ligt aan de conditie van jouw huid en natuurlijk de vraag wat jij belangrijk vindt aan huidverzorging.

 

Santaverde xingu serum review

SantaVerde Xingu High

 

Niet alleen rimpels zijn trouwens tekenen van een ouder(e) (wordende) huid. Ook verslapping, vlekken en een doffe teint zijn tekenen dat de huid ouder wordt en om hulp (uit een potje) vraagt. SantaVerde Xingu bevat hoge concentraties vitamine C, E en carotinoiden. Die laatste groep valt onder de zogenaamde flavonoïden; een groep plantaardige voedingsstoffen die over zeer sterke anti-oxidanten beschikken. Je komt flavonoïden ook heel vaak tegen in voedsel en dranken en ze geven felle kleuren aan veel fruit, groenten en bladeren (van bomen dus). Het serum is dan ook echt oranje van kleur, maar maak je geen zorgen, hier zie je uiteraard niets van terug op je huid. Al direct bij het aanbrengen wordt de textuur bijna transparant.

 

Ook is er capuacuboter aan het serum toegevoegd; nieuwsgierig geworden door deze exotische naam ging ik op onderzoek uit en de Capuacu is dan ook een tropische boom. Hij komt oorspronkelijk voor in het tropisch regenwoud. De vruchten die aan deze boom groeien, vallen vanzelf op de grond zodra ze helemaal gerijpt zijn. Deze worden vervolgens koud geperst en het resultaat hiervan wordt verwerkt tot een zachte boter. Het is een populair ingrediënt in crèmes, omdat Capuacu in staat is om heel snel vocht op te nemen; hierdoor reguleert het de vochthuishouding van je huid.

Santaverde Xingu

 

Waar komt die naam eigenlijk vandaan, Xingu? Een extra bijzonder ingrediënt in deze serums is cashewfruit, dat wordt gewonnen langs de gelijknamige rivier Xingu, gelegen in Brazilië. Cashewfruit is toegevoegd vanwege een hele rits aan positieve eigenschappen; de vrucht bevat tannines oftewel anti-oxidanten (die ook weer werken tegen vrije radicalen), is zeer rijk aan mineralen en vitaminen en heeft zelfs anti-bacteriële eigenschappen.

 

Xingu Santaverde anti aging cashew

 

Cashewfruit van eigen plantage in Brazilië. Foto genomen door Sabine Beer - oprichtster van Santaverde

SantaVerde Xingu High antioxidant prevention serum

 

Het serum heeft een hele luchtige textuur die daardoor prettig verdeelt over de huid. De geur is aangenaam zoet, niet overheersend overigens en tegelijkertijd ruik ik iets kruidigs. Mijn huid voelt erg zacht aan na gebruik, maar heeft nog wel behoefte aan een voedende crème. Logisch, want dit serum is natuurlijk ook niet in de eerste plaats ontwikkeld om alleen te ‘voeden’.  Een mooi duo kun je zelf maken door het Xingu serum te combineren met de SantaVerde Aloë vera crème. Afhankelijk van de vochtbehoefte van jouw huid kun je kiezen uit light, medium of rich en verder een variant met of een zonder parfum. Hoe bedoel je, huidverzorging op maat?

 

Santaverde xingu serum review

 

Ik heb het serum nu enige tijd in gebruik en ik merk daadwerkelijk dat mijn teint er frisser en helderder uitziet. Ik gebruik hem zowel in de ochtend als in de avond. Extra fijn is natuurlijk de luchtdichte verpakking; hier kan geen zuurstof, lucht of bacterie bij, zodat de kwaliteit van je product goed blijft. Ik hecht zelf altijd grote waarde aan dit soort verpakkingen en ik gebruik in principe alleen nog maar crèmes die op deze manier verpakt zijn. Een extra hoeraatje voor het feit dat de verpakking transparant is! In combinatie met de oranje kleur van het serum kun je op deze manier precies zien hoe veel product je nog over hebt. Maar ik kan je alvast vertellen dat je er héél lang van kunt genieten.

SantaVerde Xingu High antioxidant prevention eye-serum

 

Over naar het oogserum! Het is echt niet voor niets dat er zoveel producten ontwikkeld worden die speciaal en alleen bedoeld zijn voor de oogcontouren. De huid rond je ogen is namelijk veel dunner en kwetsbaarder dan de rest van je gezicht. Ook het oogserum bevat natuurlijk weer aloë vera én cashewfruit sappen. Verder zijn er krachtige extracten van eyebright of Euphrasia officinalis aan toegevoegd, dat bekend staat om zijn positieve werking op geïrriteerde ogen. Guarana helpt verder om de elasticiteit van de huid te ondersteunen, doordat het ‘samentrekkend’ werkt.

 

Santaverde xingu serum review

 

En dat voel je dus echt! De textuur van het oogserum is net even iets dikker dan het serum en al direct na het aanbrengen voel je je huid letterlijk samentrekken. Uiteraard niet in extreme mate, maar je voelt het wel degelijk. Vaak worden oogproducten ontwikkeld zonder geur, juist omdat de plaats waar dit product wordt aangebracht zo gevoelig is en je van geurstoffen kan gaan tranen. Toch merk ik niets van (over)gevoeligheid na het aanbrengen, fijn dus! Het resultaat van het oogserum is voor mij minder zichtbaar dan het serum, wellicht ga je op een wat rijpere huid meer verschil ervaren.

 

Santaverde xingu serum review

Pure luxe ...

 

Ik besef me terdege dat deze producten niet voor iedere portemonnee zijn weggelegd. Overweeg je een serum en hecht je waarde aan ingrediënten die helemaal puur, natuurlijk en eerlijk zijn en bovendien aan een product dat echt in alle opzichten perfect in gebruik is en natuurlijk ook echt resultaat geeft, dan kan ik je deze variant van harte aanbevelen. Zelf ben ik 28, maar ook wanneer je jonger of ouder bent is het een uitstekende keus om je huid in enkele weken echt op te peppen.

 

Het is nooit te vroeg (of te laat!) om met goede skincare te beginnen! Ik laat mij wel eens vertellen dat vrouwen een serum ‘zoveel gedoe’ vinden. Zie je het niet zitten om het elke dag te gebruiken? Kies er dan voor om het lekker alleen voor het slapen gaan te gebruiken, in plaats van twee maal daags of kies een periode waarin je huid wel wat extra’s kan gebruiken. Zorg er wel altijd voor dat je een serum combineert met een crème.

 

De SantaVerde Xingu High lijn, evenals alle andere producten van Santaverde zijn online te verkrijgen bij SoloBioMooi.

 

--

 

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto's op haar blog: www.bychristiana.nl.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies