• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review SantaVerde oogcrème aloë vera

  • Geplaatst op
  • Door Christiana van ByChristiana.nl
Review SantaVerde oogcrème aloë vera

De huid rondom de ogen is dunner en dus kwetsbaarder. Tekenen van vermoeidheid en veroudering zijn hier dan ook meestal als eerste te zien. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van producten voor rond de oogcontouren. En dat doe ik met de Santaverde oogcrème aloë vera!

Veroudering voorkomen


Doordat een oogcrème de vochtbalans van de huid op peil en soepel houdt, heb je minder snel kans op lijntjes. Helemaal voorkomen kan natuurlijk niet. Het proces een beetje vertragen, dat moet nog wel lukken. En al helemaal wanneer je op tijd begint met het gebruik van een oogcrème. Dat wil eigenlijk zeggen; dus nog voordat de rimpeltjes er zijn.

Het ontwikkelen van lijntjes die uiteindelijk rimpels worden, heeft te maken met allerlei factoren. En vaak ook een combinatie daarvan; de producten die je wel (of wellicht juist niet) gebruikt, je gevoeligheid voor stress, eet- en slaapgewoontes en ga zo maar door.

Oogcrème als preventiemiddel


Wat doet een oogcrème nu eigenlijk voor je? Simpel gezegd voorzie je de dunne huid rondom je ogen hiermee van vocht. Fijne lijntjes ontstaan vaak doordat de huid droog is. De huid onder je ogen heeft ook geen talgkliertjes, geen natuurlijke bescherming dus, zoals de rest van je huid dat wel heeft. Een huid die goed het vocht tussen de cellen kan vasthouden, is vaak een huid die er jonger uitziet en dat willen we natuurlijk allemaal, toch?

Review SantaVerde Aloë vera Oogcrème

SantaVerde Oogcrème aloë vera


De oogcrème van SantaVerde bevat net zoals alle andere producten van dit van oorsprong Duitse merk geen water, alleen maar werkzame stoffen die daadwerkelijk iets goeds doen voor je huid. Puur aloë vera sap natuurlijk en verder jojoba olie, extracten van mango en abrikozen, sheaboter, eyebright (Euphrasia officinalis, staat bekend om zijn positieve werking op geïrriteerde ogen) en duindoorn. Duindoornbes behoort tot de rijkste vitamine C-bronnen ter wereld. Verder is duindoorn rijk aan Zeaxanthine; een anti-oxydant die een zeer gunstige invloed én beschermende functie heeft op ons zichtvermogen in het algemeen.

Er is geen parfum toegevoegd, maar dat wil niet zeggen dat het product geurloos is. Vaak hebben ingrediënten van zichzelf natuurlijk al een bepaalde geur. Deze crème heeft een bijzondere, nootachtige geur. Op de een of andere manier niet een geur die ik echt verwacht had, je maakt je toch van tevoren altijd een voorstelling en die van mij was wat zoeter. De textuur van de crème is vrij stevig, doch luchtig en daarmee verdeelt hij snel en prettig rond de ogen. Oogcrème kun je twee maal daags gebruiken en het is ook heel geschikt voor de lipcontouren.

Review SantaVerde Aloë vera Oogcrème

Conclusie


Mijn eindoordeel is weer prima; de SantaVerde Oogcrème aloë vera is fijn in gebruik door de textuur en uiteraard zeer zuinig, door de zeer smalle (en hygiënische) doseeropening kun je makkelijk doseren en pak je niet per ongeluk te veel. Het is met dit soort producten natuurlijk een beetje lastig te zeggen of ze daadwerkelijk iets voor je doen, zeker om dat het in feite meer preventief is. Santaverde is verkrijgbaar in de webshop van Solobiomooi.

---

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto's op haar blog: www.bychristiana.nl.

Review SantaVerde Aloë vera Oogcrème

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies