• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Santaverde gezichtscrèmes aloevera

  • Geplaatst op
  • Door Natasja van Beautyspots.nl
Review Santaverde gezichtscrèmes aloevera

Al eerder liet ik jullie mijn huidige gezichtsverzorgingsroutine zien, die zo goed als volledig uit producten van Santaverde bestaat. In het eerste artikel heb ik alles over de  reinigingsproducten verteld. Nu is het de beurt aan de Santaverde gezichtscrèmes, in dit artikel lees je er alles over.

Een uniek systeem ...


De Santaverde aloë vera gezichtscrèmes kennen geen verschil tussen dag- en nachtcrèmes. Dit is natuurlijk geheel anders dan andere merken. De reden hiervoor is dat Santaverde vindt dat je bij het gebruik van gezichtsverzorging niet zou moeten kijken naar het tijdstip van de dag, maar naar de behoefte van je huid. Algemeen bekend is het feit dat je huid in de winter een andere verzorging vraagt dan in de zomer. Maar wist je dat de behoefte van je huid zelfs van dag tot dag kan veranderen? Mijn huid heeft als ik een hele dag buiten geweest ben, meer verzorging nodig dan wanneer ik binnen heb gezeten. Daarnaast komt het zelden voor dat iemand alleen maar een droge of een vette huid heeft. Meestal is het een combinatie van huidtypen.

Santaverde gezichtscrèmes

Santaverde gezichtscrèmes


Dit is de reden dat Santaverde het unieke Mix and Match systeem bedacht heeft. De Santaverde aloë vera gezichtscrèmes bestaan uit 6 verschillende crèmes: light, medium en rich en dezelfde gezichtscrèmes zonder parfum. De Santaverde Beauty Elixer extra rich maakt de gezichtsverzorgingslijn compleet. Op de foto hierboven staat de Santaverde aloë vera gezichtscrème light, maar bij gebruik bleek al snel dat deze te licht was voor mijn huid. Daarom kreeg ik alsnog een tube medium en rich crème opgestuurd. Deze staan echter niet op de foto, omdat ik op dat moment alle producten reeds in gebruik genomen had.

Santaverde gezichtscrème

(van links naar rechts: Santaverde aloë vera gezichtscrème light, medium en rich)

Ingrediënten


Hieronder zie je van alle drie de gezichtscrèmes de ingrediënten:

De aloë vera gezichtscrème light:

Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Alchohol*, Persea Gratissima Oil*, Isoamyl Laurate, Pyrus Malus Fruit Extract*, Butyrospermum Parkii Butter*, Glyceryl Stearate, Cocos Nucifera Oil*, Sodium Cetearyl Sulfate, Squalane, Xanthan Gum, Theobroma Cacao Seed Butter*, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Lauryl Glucoside, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Sodium Stearoyl Glutamate, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil*, Ascorbyl Palmitate, Sodium Phytate, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, P-Anisic Acid, Sodium Hydroxide, Silver Sulfate, Parfum**, Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol, Citral, Benzyl Benzoate, Coumarin. *Certified oranic **Natural essential oils.

De aloë vera gezichtscrème medium:

Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Caprylic/Capric Triglyceride, Sesamum Indicum Seed Oil*, Vitis Vinifera Seed Oil*, Persea Gratissima Oil*, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter*, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Alcohol, Sodium Lacate, Myristyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Lippia Citriodora Leaf Extract*, Aleurites Moluccana Seed Oil, Sodium Cetearyl Sulfate, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil*, Ascorbyl Palmitate, Sodium Phytate, Parfum**, Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol, Citral, Benzyl Benzoate, Coumarin. *Certified oranic **Natural essential oils.

De aloë vera gezichtscrème rich:

Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Sesamum Indicum Seed Oil*, Cocos Nucifera Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter*, Alcohol*, Myristyl Alcohol, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Sodium Lacate, Glyceryl Stearate SE, Oenothera Biennis Oil*, Argania Spinosa Kernel Oil*, Sodium Cetearyl Sulfate, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil*, Ascorbyl Palmitate, Sodium Cetearyl Sulfate, Levulinic Acid, Glycerin, P-Anisic Acid, Sodium Levulinate, Sodium Hydroxide, Silver Sulfate, Parfum**, Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol, Citral, Benzyl Benzoate, Coumarin. *Certified oranic **Natural essential oils.

Hoewel de crèmes qua een aantal ingrediënten overeenkomen, is de hoeveelheid en samenstelling bij alle drie anders. In alle crèmes zie je veel verzorgende biologische oliën en fruitextracten. Over de aloë vera gezichtscrème medium schreef ik al eens een review, met deze versie was ik al bekend.

Santaverde gezichtscrème

Hoe bevallen de Santaverde gezichtscrèmes?


De basis van mijn gezichtsverzorging wordt gevormd door de Santaverde aloë vera gezichtscrème medium. Dit is een prettige, niet vette crème die het ook onder mijn make-up prima doet. En het laat geen vet laagje achter op mijn huid. Sowieso gebruik ik deze crème voor overdag, maar ook ’s avonds staat deze vaak “op het menu”. Aan mijn review van vorig jaar zie je hoe snel de behoefte van je huid kan veranderen. Ik vond de medium crème destijds wat te rijk en vond dat hij plakkerig aanvoelde op mijn huid. Maar op dit moment merk ik daar niets van, blijkbaar heeft mijn huid er nu wel behoefte aan.

Santaverde gezichtscrème

In eerste instantie gebruikte ik de gezichtscrème rich iedere avond, maar dat bleek voor mijn huid teveel van het goede. Ook dit is overigens een prettige crème die zich fijn laat aanbrengen en geen “vol” laagje achterlaat. Zowel de medium als de rich crème meng ik ‘s avonds met een paar druppeltjes van de Beauty Elixer. Hierdoor krijgt mijn huid wat extra voeding en verzorging voor de nacht. Een paar keer per week gebruik ik ‘s avonds de rich crème. Als ik bijvoorbeeld veel buiten ben geweest of als mijn huid veel zon heeft gehad. Of als het die dag wat frisser was of ik veel in de regen heb gelopen.

Conclusie


Mijn huid reageert ontzettend goed op dit bijzondere “aanbod-vraag” systeem. De Santaverde gezichtscrèmes bevallen mij erg goed. Ik merk dat ik door het systeem beter naar mijn huid leer kijken. Ik smeer niet meer klakkeloos iedere ochtend en avond dezelfde crème op mijn huid. Maar ik kijk nu naar waar mijn huid op dat moment behoefte aan heeft. In het begin is het misschien even vreemd om na te denken bij wat je op je huid zult smeren, maar al heel snel gaat dit eigenlijk vanzelf. Alle Santaverde gezichtscrèmes zijn verkrijgbaar bij SoloBioMooi, de webshop voor al je biologische cosmetica!

---

Natasja is 42 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies