• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Santaverde Aloë Vera Douchegel

  • Geplaatst op
  • Door Christiana van ByChristiana.nl
Review Santaverde Aloë Vera Douchegel

Douchen zonder water? Dat kan! Hoe een doucheproduct waaraan géén water toegevoegd is toch resulteert in een heerlijk zachte verwennerij, vertel ik je vandaag! En dat ga ik doen aan de hand van de Santaverde Aloë Vera Douchegel!

Water


Kijk eens op de ingrediëntenlijst van de beautyproducten in je badkamer. Je zult zien dat ‘aqua’ bijna overal bovenaan staat. Maar eigenlijk doet water helemaal niet zoveel voor je! SantaVerde koos er dus heel bewust voor om mooie producten te ontwikkelen, zonder enige toevoeging van water. Het resultaat van deze bijzondere keus: een reeks aan producten boordevol ingrediënten die dus daadwerkelijk wél iets voor je huid doen. Bovendien heeft het weglaten van water in producten nog een groot voordeel; er zijn minder conserveringsmiddelen nodig!

Ervaringen Santaverde douche gel

Santaverde Aloë Vera Douchegel


Het hoofdingrediënt in de SantaVerde producten is aloë vera, dit werkt heel kalmerend en verzachtend op je huid. Het persen van de aloë vera bladeren gebeurt allemaal met de hand; een zeer arbeidsintensief proces dus. Om de positieve eigenschappen van de aloë vera plant geheel te behouden, worden de bladeren koud verwerkt. Dit proces duurt langer en is kostbaarder, maar hierdoor blijft de werking optimaal.

Om eens een indruk te geven hoé kalmerend aloë vera nu eigenlijk is; bij lichte brandwonden kun je pure aloë vera aanbrengen direct op de huid. De roodheid en de ergste pijn zal dan onmiddellijk verminderen. Juist omdat het kalmerend en zelfs verkoelend werkt, mag deze douchegel ook eigenlijk niet ontbreken in jouw vakantie-koffer. Heb je een dagje gebivakkeerd op het strand en per ongeluk niet voldoende gesmeerd? Neem de SantaVerde douchegel in de avond lekker mee onder de douche en je zult merken dat je huid direct minder pijnlijk en trekkerig aanvoelt.

Overige beauty-ingrediënten


Aloë vera is uiteraard niet het enige ingrediënt, zo is er bijvoorbeeld ook olijfolie en amandelolie aan de douchegel toegevoegd. Ook deze ingrediënten worden geroemd om hun bijzondere werking op de huid. Doordat pure amandelolie intensief hydrateert en vrijwel geurloos is, kan het een positieve werking hebben bij mensen met een droge of gevoelige huid die snel reageren op parfum of geurstoffen. Bovendien laat het zich erg goed mengen met andere essentiële oliën, geen wonder dus dat het een zeer geliefd ingrediënt is en ontzettend veel gebruikt wordt in schoonheidsproducten.

Review Santaverde douchegel

De Santaverde douchegel


Laat ik eens wat meer vertellen over de Santaverde douchegel zelf; de textuur is geheel kleurloos en vrij dun, hij is bijna waterig te noemen. Tijdens het douchen wordt je toch verrast door een subtiel, zijdezacht schuim dat erg prettig aanvoelt op je huid. De geur is heerlijk fris, een tikkeltje groen; hij blijft overigens niet lang aanwezig op je huid. Hij is natuurlijk eigenlijk geschikt voor alle huidjes, maar ik geloof dat vooral mensen met een extreem droge, gevoelige of trekkerige huid baat zullen hebben bij deze douchegel.

Het totaalplaatje is erg mooi; de fijne cocktail van ingrediënten die zo puur zijn, de heerlijk zachte textuur en de prettige, niet al te overheersende geur is een perfecte combinatie. Zeker wanneer je bewust kiest voor puur natuur op je huid. Een enkel minpuntje is de verpakking. De tube heeft namelijk een draaidop met een vrij grote opening. Deze kun je dichtdraaien, maar echt heel goed hoor je het niet wanneer je hem open of dicht draait. Vergeet je dus per ongeluk je tube dicht te draaien, dan loopt de douchegel letterlijk uit je tube. Het enige wat er dus eigenlijk aan de verpakking veranderd hoeft te worden, is de doseeropening iets kleiner maken.

De Santaverde aloë vera Douchegel is natuurlijk te koop bij SoloBioMooi.

---

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto's op haar blog: www.bychristiana.nl.

Review Santaverde douchegel

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies