• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Oliv body lotion en hand cream

  • Geplaatst op
  • Door Christiana van ByChristiana.nl
Review Oliv body lotion en hand cream

Bij SoloBioMooi hebben ze er een serieuze missie van gemaakt om altijd op zoek te zijn naar heerlijke, natuurlijke merken die ook nog eens een mooi verhaal hebben. Oliv’ is de nieuwste ontdekking en de complete lijn bestaande uit zeventien producten is onlangs aan het assortiment toegevoegd. In dit artikel vind je een review van de Oliv body lotion en hand cream!

Oliv body lotion en hand cream

Oliv body lotion en hand cream


Niet alleen voor de Oliv body lotion en hand cream, maar ook voor alle andere producten maakt Oliv’ , hoe kan het ook anders, gebruik van olijfolie. Maar je hebt olijfolie en olijfolie... Net zoals bij andere natuurlijke ingrediënten is het ook bij olijfolie belangrijk wanneer de bladeren geoogst worden en op welke manier. Oliv’ koos ervoor om slechts twee maanden per jaar te oogsten. Op deze manier kunnen zij de hoge kwaliteit van de olijfolie garanderen.

Olijfolie is multifunctioneel. Het heeft functies voor alle huidtyen en je kunt er mee verzorgen, maar ook reinigen. Het is zeer rijk aan anti-oxidanten die de huid beschermen. Een droge huid heeft baat bij de voedende eigenschappen van olijfolie en een gevoelige huid kan opknappen door de kalmerende werking.

Oliv body lotion

De verpakkingen van Oliv’


Nou, nou, nou. Kijk eens wat een super hippe verpakkingen. Als je daar niet blij van wordt!? Veel merken die als hoofdbestanddeel olijfolie gebruiken, zijn vaak heel saai en wat bruinig van kleur. Oliv’ heeft dit allemaal heel anders aangepakt door witte verpakkingen te maken met daarop stijlvolle tekeningen van de olijfbladeren en de olijven zelf.

Elk product heeft een eigen kleurtje gekregen. Oliv’ koos bewust voor de niet doorzichtige verpakkingen, zodat licht geen nadelige invloed kan hebben op de kwaliteit van de producten. Zowel de bodylotion als de handcrème zijn verpakt in een pompflacon. Heel hygiënisch, want zo kan er geen lucht of bacterie bij. Je moet wel vrij hard drukken op het pompje. Dat is in het begin even wennen, maar later weet je eigenlijk niet beter.

Oliv handcream

De handcrème


De textuur van de handcrème is ontzettend zacht en lekker luchtig. Hij laat zich prima verdelen en laat absoluut geen vettig laagje achter. Ik heb zelf behoorlijk droge handen en voor mij doet hij net te weinig. Zoek je een prettige handcrème voor ‘normale’ handen, dan is dit wel een uitstekende keus! De geur is echt die van olijven. En dat is een geur die eigenlijk best lastig te omschrijven is. Want probeer zelf maar eens te vertellen hoe een olijf eigenlijk ruikt. Maar goed, ik heb er alle vertrouwen in dat je zelf ooit wel eens een olijf gegeten of geroken hebt en dan kun je wel nagaan hoe de producten van Oliv’ ruiken.

De ingrediëntenlijst is buitengewoon kort. Het belangrijkste bestanddeel is aloë vera. Dan komen daadwerkelijk de extracten van olijven. Vervolgens komen zoete amandelolie en macademia olie, dit werkt voedend en verzachtend op de huid. Groene thee en Edelweiss zijn vervolgens beiden rijk aan anti-oxidanten. En dat is het: helemaal puur natuur!

Oliv natuurlijke producten

De bodylotion


Ik zal alvast verklappen dat ik hier een beetje in herhaling ga vallen. Zowel de geur, de verpakking en ook de INCI-lijst van de Oliv’ bodylotion zijn allemaal vrijwel identiek aan die van de handcrème.

Deze lotion is echter met recht lotion te noemen, want deze textuur is ietwat luchtiger. De verpakking is in plaats van paars rood en groter, wat natuurlijk logisch is. De samenstelling is hetzelfde als die van de handcreme, maar aan de bodylotion is nog sesamzaadolie en shea boter toegevoegd. Eigenlijk is dat best een beetje verrassend. Vooral shea boter staat er bekend om ietwat een laagje op de huid te vormen en voor dikkere texturen te zorgen. Maar de bodylotion is dus luchtiger van textuur dan de handcreme. Het is wel een fijn onderhoudend product voor een normale huid.

Oliv solobiomooi

Conclusie


Hou je van Mediterraanse geuren en luchtige texturen die goed voeden en perfect zijn voor een normale tot droge huid? Maar die geen laagje achterlaten? En ben je op zoek naar een pure biologische samenstelling? Dan kan ik je deze Oliv body lotion en hand cream aanraden. Bekijk het assortiment van Oliv’ bij Solobiomooi.

Review Oliv body care

--

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto’s op haar blog: www.bychristiana.nl.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies