• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Oils of Heaven Tamanu Face Oil

  • Geplaatst op
  • Door Xandra Dubbeldam
Review Oils of Heaven Tamanu Face Oil

Vanuit haar studie heeft blogger Xandra grote interesse in natuurlijke oliën. Toen ze de Tamanu Face Oil van Oils of Heaven mocht testen, was ze dan ook enthousiast. Lees hier hoe het product haar beviel.

Omdat ik een Ayurveda studie volg, heb ik al interesse in verschillende natuurlijke oliën. Maar ook gebruik ik zelf al dagelijks een olie voor mijn gezicht. Met de tamanu gezichtsolie was ik nog niet bekend en deze wilde ik dan ook graag eens proberen. Want wel had ik al wat gelezen over de voordelen van de tamanu. Tijd dus om dit ook zelf te gaan ondervinden. De tamanu gezichtsolie van het merk Ooh! komt in een klein flesje en gelijk bij het openen ruik je een kruidige geur. Daar moest ik wel even aan wennen maar eigenlijk past deze olie goed bij de herfst wat het heeft een natuurlijke nootachtige geur.

De tamanu boom is een tropische boom uit Azië en de olie wordt gewonnen uit de zaadjes van de tamanu vruchten. Je hebt slechts een paar druppels olie nodig waarmee je je hele gezichtshuid licht inmasseert. Of deze olie zo heilzaam is als dat het belooft dat lees je in dit artikel. Maar ik denk dat we nog veel meer kunnen vertellen over deze bijzondere natuurlijke olie.

Zo kun je deze gezichtsolie het beste aanbrengen

Het insmeren van mijn gezichtshuid en hals met olie was al een standaard onderdeel van mijn ochtendritueel geworden. Met name in de herfst en de winter. Met het aanbrengen van de tamanu gezichtsolie voel en zie je dat de huid van je gezicht direct wordt gevoed. Omdat een paar druppels al voldoende is voor je hele gezicht, wordt het ook niet heel vet. Door het licht inmasseren met je vingertoppen stimuleer je tegelijkertijd ook de bloedsomloop in je gezicht. En om de tamanu olie goed zijn werk te kunnen laten doen, breng je deze het beste aan op een gereinigde gezichtshuid.

Voor een gezonde gloed op je gezicht

Na deze olie vijf dagen achtereen te hebben gebruikt, merkte ik al verschil. Want mijn gezichtshuid zag er gladder en licht glanzend uit. Gezonder en stralender zou je eigenlijk kunnen zeggen. Ook zag mijn gezichtshuid er minder bleek uit en ging het er wat lichter roze uitzien. Aan het eind van de dag vond ik ook dat mijn gezichtshuid minder moe oogde. Maar ook als er al wat rimpeltjes zichtbaar zijn zoals bij mij, kun je deze olie goed gebruiken. Want deze olie laat rimpeltjes veel minder opvallen doordat de hele gezichtshuid een mooie gloed krijgt.

Een olie is altijd vet maar deze olie trekt vrij snel in wat toch ook heel prettig is. Bovendien heb ik van de ayurveda geleerd om niet alleen je gezichtshuid maar ook je hals met olie in te smeren voor het beste resultaat. De gezichtshuid heeft goede vetzuren nodig om gezond te blijven. Wist je dat de kracht van tamanu olie is dat deze kan doordringen in de diepste lagen van de huid? Zo wordt het zelfs positief gebruikt bij acne en eczeem.

De beste momenten om deze gezichtsolie te gebruiken

Deze olie kun je zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken. Bij het aanbrengen in de ochtend raad ik wel aan om je gezichtshuid wat tijd te geven voor het laten intrekken van de olie. Zo kun je daarna gemakkelijk je verdere make-up aanbrengen. Vaak smeren we dagelijks een dag- en/of nachtcrème maar eigenlijk heeft je gezichtshuid ook een goed voedende olie nodig. Vooral als jouw gezichtshuid gauw droog of trekkerig aanvoelt. En heb jij na het douchen of baden ook vaak last van een trekkerige gezichtshuid? Smeer dan wat van deze olie op je gezicht voordat je gaat douchen of in bad gaat. Zo bescherm je jouw gezichtshuid als het ware tegen de warmte.

Ook in de avond kun je de olie gebruiken maar geef het ook dan even de tijd om in te trekken. Want vlak voor het slapengaan kan het wat afgeven op beddengoed. Ook is mijn tip om de tamanu olie niet te dicht bij je ogen te smeren want daar kunnen je ogen van gaan prikken. Overigens vind ik het kleine flesje heel handig omdat het weinig ruimte inneemt bij mijn andere (natuurlijke) beautyproducten. Kortom, vooral bij een droge huid, doet deze olie het zeker goed.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies