• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review NORDICS kinder tandpasta orange

  • Geplaatst op
  • Door Xandra Dubbeldam
Review NORDICS kinder tandpasta orange

Onze ervaringen met de Nordics kinder tandpasta ... Voor mijn achtjarige dochter kies ik alleen nog maar een natuurlijke tandpasta. Een tandpasta vrij van chemische stoffen of synthetische toevoegingen.

NORDICS kinder tandpasta orange

Zelf gebruik ik al jaren een natuurlijke tandpasta. Eerst was er nog niet zoveel keus in natuurlijke tandpasta’s, maar nu gelukkig steeds meer. Ook voor mijn achtjarige dochter kies ik alleen nog maar een natuurlijke tandpasta. Een tandpasta vrij van chemische stoffen of synthetische toevoegingen. Daarnaast kies ik altijd voor een tandpasta zonder fluoride. Bovendien geven wij de voorkeur aan een tandpasta die dierproefvrij is en vegan. Mijn dochter heeft al een paar merken natuurlijke tandpasta’s geprobeerd. Ze kunnen toch best van elkaar verschillen. Voor kinderen is vaak ook de smaak heel bepalend bij een tandpasta. Voor de juiste kinder tandpasta moet dus eigenlijk alles kloppen. Wist je dat veel tandpasta’s niet-natuurlijke ingrediënten bevatten die schadelijk kunnen zijn voor mens, dier en natuur?

-> Klik hier voor alle natuurlijke tandpasta's van Nordics. 

100% natuurlijke kinder tandpasta van Nordics

Zeker voor kinderen vind ik het heel belangrijk om zoveel mogelijk natuurlijke verzorgingsproducten te gebruiken. Tenslotte zijn kinderen nog kwetsbaarder en gevoeliger voor schadelijke stoffen. Deze kindertandpasta Orange van NORDICS is geheel vrij van gifstoffen, zoals parabenen, SLS, ftalaten en conserveermiddelen. Daarnaast is deze tandpasta vrij van fluoride. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat fluoride giftig is voor ons lichaam. Het kan verschillende gezondheidsklachten geven voor zowel volwassenen als voor kinderen.  Dus deze stof willen wij dan ook zeker vermijden.

Kinder tandpasta zonder suiker

Wat ik voorheen niet wist, is dat kinder tandpasta’s vaak suiker bevatten. Dat is toch heel tegenstrijdig, je tanden poetsen met suiker. Hier zullen wij dus voortaan goed op gaan letten. Gelukkig bevat deze NORDICS kinder tandpasta geen suiker, maar een natuurlijke zoetstof. Daarnaast bevat deze tandpasta sodium bicarbonaat, een natuurlijke stof dat zorgt voor wittere tanden. Ook is deze tandpasta zeer geschikt om te gebruiken bij gevoelige tanden.

Frisse sinaasappelsmaak

Vooral voor kinderen is de smaak van groot belang voor een tandpasta. Dat maakt tanden poetsen bij kinderen vaak toch iets makkelijker en leuker. Als volwassenen kiezen we graag voor een frisse smaak, zoals munt. Kinderen hebben toch liever een fruitige en zoete smaak. Eerder koos mijn dochter voor een natuurlijke tandpasta met aardbeiensmaak. Echter keurde zij deze smaak toch niet helemaal goed. Het was geen natuurlijke smaak, maar eerder een ‘gemaakte’ aardbeiensmaak. De NORDICS tandpasta met sinaasappelsmaak beviel haar wel. Deze had een betere fruitsmaak, namelijk van sinaasappel en mandarijn. Bovendien is deze smaak ook heel fris voor een schone adem.

Natuurlijke mondverzorging van NORDICS

Het merk NORDICS heeft een complete lijn aan natuurlijke mondverzorging. Zo hebben zij niet alleen natuurlijke, gifvrije tandpasta’s maar ook 100% plasticvrije tandenborstels. Ze zijn verpakt in gerecycled karton. De tandenborstels zijn gemaakt van bamboe, volledig biologisch afbreekbaar en vegan. Wist je dat er dagelijks heel veel plastic tandenborstels worden weggegooid? De plastic afvalberg kunnen we samen dan ook zeker helpen verminderen door te kiezen voor plasticvrije tandenborstels. Tanden poetsen doen we met zijn allen tenslotte iedere dag. Het lijkt misschien iets kleins, maar door samen een kleine stap te zetten, zijn we op weg naar een plasticvrije wereld. De natuur en zorg voor het milieu staan bij NORDICS voorop. Ik vind het dan ook belangrijk een merk te kiezen waarmee ik deze visie en waarden kan delen.

Elke dag gezond en duurzaam tandenpoetsen

De NORDICS kinder tandpasta met sinaasappelsmaak is een goede keuze gebleken voor mijn dochter. Met deze tandpasta poetst zij haar tanden wel met plezier. Ook zij vindt het een fijn idee dat het een natuurlijke tandpasta is. Daarnaast is de smaak lekker fruitig maar toch ook fris. Tandenpoetsen doe je dagelijks, dus ook hier wil ik graag een gezond en duurzaam verschil kunnen maken. Gezond, door te kiezen voor tandpasta die geen gifstoffen bevat. En duurzaam door te kiezen voor een plasticvrije tandenborstel. Dat is niet alleen beter, maar dat voelt ook beter!

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies