• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Najel Witte Klei gezichts- en haarmasker

  • Geplaatst op
  • Door Natasja van Beautyspots.nl
Review Najel Witte Klei gezichts- en haarmasker

Gezichtsmaskers zijn een vast onderdeel van mijn gezichtsverzorgingsroutine. Minimaal één keer per week geef ik mijn huid een extra intensieve reiniging of verzorging door middel van een maskertje. Vandaag review ik de Aleppo Najel Witte Klei, een 100% natuurlijk en intens verzorgend masker.


Aleppo Najel Witte Klei


Aleppo Najel Witte Klei masker is geschikt voor de droge en gevoelige huid, en kan zowel voor het gezicht (en décolleté) als het haar gebruikt worden. Een heerlijk multifunctioneel product dus, daar houd ik van!

Ingrediënten


Dit product heeft de kortste ingrediëntenlijst die ik in mijn carrière als Beautyblogger tegenkwam. Aleppo Najel Witte Klei bevat namelijk slechts één ingrediënt: Kaolin. Dit is een kleisoort met een ontzettende mooie en veelzijdige werking, je komt het heel vaak in gezichtsmaskers tegen. Kaolin klei werkt absorberend en reguleert de talgproductie van de huid, en het trekt gifstoffen en oneffenheden uit de huid. Kaolin is rijk aan mineralen, calcium, zink, natrium, ijzer en magnesium, allemaal stoffen die belangrijk zijn voor een gezonde, mooie huid.

Gebruik


Aleppo Najel Witte Klei is een poedermasker, je moet het zelf mengen met water om een papje te krijgen. Dit gaat heel makkelijk en snel, laat je hierdoor vooral niet tegenhouden. Gezichtsmaskers in poedervorm hebben twee grote voordelen ten opzichte van kant en klare maskertjes. Ten eerste is het poeder ontzettend lang houdbaar, mits je zorgt dat je het droog bewaart. Daarnaast kun je aan zo'n diy-masker andere ingrediënten toevoegen, afhankelijk van de behoefte van je huid. Denk hierbij aan een paar druppeltjes olie, honing, yoghurt, etc. Ik vind het ontzettend leuk om een beetje te experimenteren met zo'n maskertje.

Werking


Als basis voor je gezichts- of haarmasker meng je drie theelepeltjes van Aleppo Najel Witte Klei met twee theelepeltjes water (of een andere hoeveelheid, in dezelfde verhouding). Ik gebruik hiervoor warm water, dat mengt het makkelijkst en voelt het prettigst bij het aanbrengen. Dit roer je met een lepeltje even door, het poeder wordt heel makkelijk opgenomen door het water. Afhankelijk van of je het papje te dun of te dik vindt, voeg je nog wat poeder óf wat water toe. Je kunt de dikte van het masker zelf bepalen, zo zou ik voor een haarmasker (wat ik overigens zelf niet toegepast heb) een iets dunnere textuur maken dan voor een gezichtsmasker.

Als het papje goed van textuur is, voeg je de eventuele andere ingrediënten toe en roert dit ook nog even door. Dan breng je het masker aan op je gezicht (of in je haar) en laat dit gedurende 10 tot 15 minuten inwerken. Ik gebruik het masker meestal als ik in bad ga, ik houd de tijd niet precies bij. Het masker droogt op, maar niet zo extreem als sommige kleimaskers doen, dat je het gevoel hebt dat je het er na afloop af moet bikken ;-)

Na de inwerktijd verwijder je het Aleppo Najel Witte Klei gezichtsmasker met warm water, ik maak hierbij gebruik van een gezichtsdoekje. Het verwijderen gaat voor een kleimasker opvallend makkelijk. Na het afspoelen voelt mijn huid glad en zacht, maar wel een beetje trekkerig als ik alleen het Witte Klei poeder gebruik. Als ik een druppeltje gezichtsolie (bijvoorbeeld Arganolie of Amandelolie) toevoeg aan het masker, ervaar ik dit trekkerige gevoel niet.

Conclusie


Bij regelmatig gebruik worden onzuiverheden en pukkeltjes beduidend minder, en reageert mijn huid minder op bijvoorbeeld kou. En als ik een pukkeltje heb, zorgt het Aleppo Najel Witte Klei gezichtsmasker ervoor dat het sneller verdwijnt. En over het algemeen genomen ziet mijn huid er gewoon mooier, gezonder en egaler uit. Ik vind een masker als dit een aanrader om altijd op je badkamer te hebben staan, vanwege zijn veelzijdige én uitstekende werking. En dankzij de grote pot kun je hier heel wat maskertjes mee maken, en is het daardoor ook nog eens heel betaalbaar.

Je vindt het Aleppo Najel Witte Klei gezichtsmasker uiteraard bij SoloBioMooi.


Ik ben Natasja, een meisje uit de 70’s en blog dagelijks op www.beautyspots.nl. Je vindt hier artikelen over Beauty in de ruimste zin van het woord, waarbij ik me vooral richt op dames die net als ik uit de 70’s en 80’s komen. Daarnaast schrijf ik af en toe persoonlijke verhalen, maar ook over lifestyle, mode en/of food. Kort gezegd: over alles wat bij mij en Beautyspots past.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies