• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Najel pure Sheabutter

  • Geplaatst op
  • Door Xandra Dubbeldam
Review Najel pure Sheabutter

Mijn ervaringen met deze najel Sheabutter? *SPOILER* " sheabutter herstelt de huid direct.

Pure Sheabutter van Najel

Het fijne van een sheabutter vind ik dat het een heel veelzijdig beauty product is. Zo kun je het gebruiken voor je gezicht, je lichaam, maar ook voor je haar. Daarnaast voor zeer droge plekjes op de huid en zelfs bij zonnebrand kan het helpen. Een sheabutter is dan ook altijd fijn om in huis te hebben. Weet wel dat er behoorlijke verschillen zijn qua kwaliteit tussen de verschillende merken. Zelf kies ik altijd voor een pure sheabutter en het liefst van biologische oorsprong. In dit artikel lees je mijn ervaring met de natuurlijke sheabutter van het merk Najel. Het merk Najel kende ik al van de 100% natuurlijke en vegan zepen, maar nu is het de beurt aan hun sheabutter. In dit blog kom je meer te weten over dit mooie product.

Pure sheabutter van Najel
Pure Sheabutter met vanille extract van Najel
Alle Aleppo Zeep producten van Najel

Wat maakt sheabutter uniek?

Sheabutter is een notenboter, afkomstig van de noten van de sheaboom. Het komt oorspronkelijk uit Afrika (Afrikaanse savanne). Wist je dat deze boom ook wel ‘de boom des levens’ wordt genoemd? Het wordt daar al lange tijd gebruikt voor huidverzorging. Sheabutter is van oorsprong een natuurlijk en plantaardig product. Sheabutter wordt ook wel karitéboter genoemd. Het is rijk aan vitamine A en vitamine E. De perfecte vitaminen die de huid nodig heeft dus. De sheabutter van Najel is 100% puur en afkomstig van coöperaties in Burkina Faso in Afrika. Deze sheabutter is dus niet verwerkt of chemisch behandeld. Dit is vaak wel het geval bij reguliere producten die sheabutter bevatten. Hier kun je dan ook  niet spreken van de bijzondere werking. Alleen in de meest pure vorm profiteer je van de goede eigenschappen van sheabutter.

Voor zeer droge huid en droog haar

Heb je een zeer droge huid of heel droog haar? Dan kan sheabutter, door de vettige samenstelling zeker helpen. Sheabutter hydrateert heel goed, omdat het diep in de huid dringt. Het is tegelijkertijd een natuurlijke anti-oxidant waardoor het je huid beschermt tegen gifstoffen, zoals luchtvervuiling. Zo kun je ook zeggen dat sheabutter een verjongend effect heeft op de huid. Het valt mij gelijk op dat mijn gezichtshuid er veel soepeler uitziet, zelfs al na een klein beetje sheabutter gebruikt te hebben. Ik vind mijn huid er ook stralender uitzien. Ideaal dus om ook te gebruiken bij een vermoeide huid.

Hoe gebruik je sheabutter?

Sheabutter is vet dus ik gebruik zelf maar heel weinig per keer. Ik wrijf een klein beetje in mijn handen totdat het een beetje warm wordt. Zo is het veel makkelijker smeerbaar en aan te brengen. Voor mijn gezicht smeer ik heel voorzichtig omdat ik een gevoelige huid heb. Tip: smeer niet te dicht onder de ogen, want je ogen kunnen een beetje gaan prikken. Ik gebruik de sheabutter ook voor mijn haar. Het geeft mijn haar net wat meer stevigheid en volume, maar ook een lichte glans. Daarnaast krijgt mijn haar ook direct meer krul, omdat ik van mijzelf al een slag in mijn haar heb.  Je kunt ook een klein beetje sheabutter enkel in de haarpunten aanbrengen.

Heerlijk zoete geur: Sheabutter met vanille extract

De geur van de Najel sheabutter vind ik zelf heerlijk, mijn dochter ook trouwens. Deze sheabutter heeft namelijk een lichtzoete en toch heel natuurlijke geur. Dit komt door de toevoeging van een lichte vanille parfum. Wist je dat de geur van vanille ontspannend werkt? Het insmeren met deze sheabutter is dan ook direct een rustgevend momentje voor mezelf.

Sheabutter herstelt de huid

Mijn ervaring is dat sheabutter de huid direct herstelt. De huid, maar ook het haar, krijgt direct een oppepper van sheabutter. Daarnaast ziet mijn gezichtshuid er frisser uit en kleine lijntjes vervagen. Ook krijgt mijn huid een lichte gloed waardoor het er gezonder uitziet. De Najel sheabutter is bovendien duurzaam geproduceerd en ongeraffineerd. Zo weet je zeker dat het vrij is van chemische toevoegingen en het nog alle voedingsstoffen bevat!

 

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies