• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Montbrun micellair lotion

  • Geplaatst op
  • Door Christiana van ByChristiana.nl
Review Montbrun micellair lotion

Eigenlijk al zodra ik micellair water jaren geleden in de winkel ontdekte, gebruik ik het om make-up te verwijderen. SoloBioMooi heeft nu de Montbrun micellair lotion in het assortiment, met alleen maar natuurlijke en biologische ingrediënten.

Eigenlijk al zodra ik micellair water jaren geleden in de winkel ontdekte, gebruik ik het om make-up te verwijderen. SoloBioMooi heeft nu de Montbrun micellair lotion in het assortiment, met alleen maar natuurlijke en biologische ingrediënten.

Het merk Montbrun

Montbrun Eau Thermale is het nieuwste merk van SoloBioMooi. Het komt uit de Franse Provence en in al hun producten is thermaal water het hoofdbestanddeel. Dat is natuurlijk niet zomaar water! Het is heel puur water dat vanaf een plek heel diep uit de aarde komt. Als dit water gewonnen wordt uit de bron, heeft het er al een lange reis op zitten. Tijdens die tocht heeft het thermaal water zich kunnen verrijken met waardevolle sporenelementen en mineralen.

Waarom is thermaal water zo bijzonder?


Thermaal water werkt intensief kalmerend op de huid. Het is al bekend van apothekersmerken, maar fijn aan het merk Montbrun is dat de rest van de samenstelling ook helemaal puur natuur is. Dit maakt Montbrun een merk voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige. Thermaal water heeft zulke bijzondere eigenschappen dat het geadviseerd wordt aan mensen met huidproblemen, zoals eczeem. En je kunt zelfs baden in thermaal water. Over heel de wereld vind je spa’s, waar je kunt zwemmen in een bad met thermaal water. Dit zou heilzaam werken voor mensen die bijvoorbeeld reuma hebben.

Hoe werkt de Montbrun micellair lotion?

Een micellair water trekt vuil (make-up en onzuiverheden) en vet (talg) aan. De bedoeling is dat je wat van het micellair water op een wattenschijfje sprenkelt en zo kun je dan je make-up verwijderen. Ik gebruik hiervoor wel meerdere wattenschijfjes. Micellair water laat geen vettig laagje achter op de huid, zoals bijvoorbeeld een reinigingsmelk vaak wel doet. Bovendien voelt een micellair water super zacht en luchtig aan, make-up verwijderen gaat hiermee snel en gemakkelijk.

De textuur en de geur


Micellair water lijkt qua textuur eigenlijk gewoon op water. Het is helemaal transparant en het voelt ook enorm luchtig aan op de huid. De geur van dit micellair water is heel prettig, het is subtiel zoet. Er is parfum van natuurlijk verkregen oorsprong aan de samenstelling toegevoegd.

De INCI-lijst

Het belangrijkste bestanddeel is natuurlijk thermaal water. Het ingrediënt dat de huid daadwerkelijk reinigt is Centaura cyanus bloem water, de naam korenbloemwater is wat bekender. Er zijn nog verzachtende ingrediënten toegevoegd, namelijk aloë vera en Globularia alypum, oftewel de drietandkogelbloem. Alle producten van het merk Montbrun zijn geschikt voor veganisten.

 

Mijn mening


Ja, ik vind de Montbrun micellair lotion geweldig! Zoals ik al zei; ik gebruik al jaren micellair water om make-up te verwijderen. Het gaat snel en makkelijk en mijn huid reageert er prima op. De fles is enorm groot met maar liefst 400 ml aan inhoud. Hier kun je een flinke tijd mee vooruit. Ben je nog niet zo bekend met micellair water? Probeer het gewoon eens, je wilt daarna niet anders meer! Bekijk het assortiment van Montbrun in de webshop van Solobiomooi.

--

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto’s op haar blog: www.bychristiana.nl.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies