• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review make-up look met Boho Cosmetics

  • Geplaatst op
  • Door Natasja van Beautyspots.nl
Review make-up look met Boho Cosmetics

Ik heb al eerder geschreven over de producten van Boho Cosmetics. Boho staat voor natuurlijke, vrolijke make-up in prachtige, moderne kleuren. Boho laat als geen ander zien dat natuurlijk niet saai hoeft te zijn. In dit artikel laat ik je vier (voor mij) nieuwe producten van Boho zien: foundation, concealer, een blush en een vrolijke lipstick. En natuurlijk maak ik er ook een look mee!

bo-ho-make-up-look-000

Boho Cosmetics


Naast het feit dat de producten van Boho Cosmetics over het algemeen van een heel goede kwaliteit zijn, zien de verpakkingen er ook ontzettend mooi uit. Boho heeft een eigen, unieke, groene look die hip en heel herkenbaar is. Het is één van mijn favoriete natuurlijke make-up merken.

Boho

Boho foundation


Boho vloeibare foundation is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. Kiezen via het internet is natuurlijk niet altijd even eenvoudig, maar afgaande op de namen en bijbehorende kleurvakjes, koos ik voor 03 Beige Rosé. Meestal zit ik met een naam als deze altijd goed voor mijn huidstint. Deze foundation zit in een tube van 30 ml, die makkelijk doseert.

Boho
De foundation bevat 99% natuurlijke ingrediënten, en 20% van de ingrediënten is afkomstig van biologische landbouw. De foundation bevat vrij veel verzorgende ingrediënten, zeker als je dagelijks een foundation gebruikt, is het fijn om er een te gebruiken die lief is voor je huid.Boho
Bij het swatchen valt me meteen al op dat de Boho foundation vrij romig van textuur is. Dit hoeft op zich geen probleem te zijn, zeker voor een oudere of droge huid kun je beter een foundation gebruiken die wat romiger is, die 'pakt' mooier op je huid.

Boho
De kleur blijkt niet helemaal te matchen met mijn huid, hij is geler dan ik verwacht had. Ook over de textuur ben ik niet helemaal tevreden. De foundation laat zich moeilijk mooi verdelen over mijn huid, en toont wat vlekkerig. Jammer, ik had hier heel hoge verwachtingen van, maar die blijken niet waargemaakt te worden.

Boho

Boho Cosmetics Concealer


Over naar de concealer. Tot een paar jaar geleden had ik er nog nooit van gehoord, maar tegenwoordig maakt een concealer deel uit van mijn dagelijkse make-up. Ik zou bijna zeggen: als 35-plusser kun je niet zonder. Maar dat mag iedereen natuurlijk zelf bepalen. Ik vind een goede concealer onmisbaar, en dat terwijl een goede concealer ook onzichtbaar is. Snap je hem nog? :-)

Boho
Boho
Ik koos uit de vier beschikbare kleuren voor de Boho Concealer 02- Beige Clair. Het beste kies je een concealer een tint lichter dan je eigen huidskleur, dan doet de concealer het beste zijn werk.

Boho
De concealer van Boho heeft een vrij opvallende vorm: een stick-vorm. Meestal zijn concealers vloeibaar en zitten in een tubetje of in een huls met applicator. Maar deze variant blijkt prima, en heel fijn te werken!

Boho
De concealer heeft een romige textuur, en dat vind ik voor een concealer fijn om mee te werken. De textuur zorgt ervoor dat fijne lijntjes mooier bedekt worden, en dat je de concealer mooi kunt uitwerken.

Boho
Hier zie je goed de oplichtende werking van de concealer. Dit zorgt er voor dat wallen minder zichtbaar worden, maar ook bijvoorbeeld puistjes en/of onzuiverheden.

Boho

Boho Lipstick 106-Tulipe


Ik heb al eens eerder Boho lipsticks gehad, en ze bevallen mij tot nu toe allemaal prima. Ze hebben een uitstekende pigmentatie, fijne verzorgende textuur en een heel goede prijs-kwaliteit verhouding. En ze zijn verrijkt met 100% natuurlijke ingrediënten, een prettig idee als je bedenkt hoeveel lipstick je in je leven van je lippen likt.

Boho
Boho
106 - Tulipe is een prachtige roze-rode kleur die al een beetje knipoogt naar het voorjaar. Maar wat wil je ook, met zo'n naam? De swatch van de lipstick zie je zo meteen, na de blush.

Boho

Boho blush 01- Bois de Rose


Ook de Boho blushes bevatten maar liefst 99% natuurlijke ingrediënten. Uit de vier beschikbare kleuren koos ik 01- Bois de Rose, een bruin-roze, vrij natuurlijke kleur.

Boho
Boho gebruikt voor de meeste verpakkingen recyclebaar karton. Wat misschien opvalt, is dat de verpakkingen van Boho kleiner zijn dan de meeste andere merken. Dat komt omdat Boho alleen maar de hoognodige materialen gebruikt, en geen overbodige onderdelen.

Boho
De blush heeft het vrolijke logo van Boho op de bovenkant staan. Want: natuurlijk hoeft niet saai te zijn!

Boho
Links zie je de lipstick Tulipe, rechts de blush Bois de Rose. Beiden zijn het prachtige, intense kleuren met een goede pigmentatie. De houdbaarheid van de producten is ook uitstekend, zoals ik al gewend was van andere producten van Boho.

Boho Cosmetics look


Hieronder laat ik je stap voor stap de look zien die ik met bovenstaande producten heb gemaakt. Van helemaal niets naar een complete look:

Boho
Hier draag ik nog helemaal niets op mijn gezicht, alleen dagcrème.

Boho
Hier heb ik de Boho foundation aangebreacht. Je ziet dat de kleur iets te geel is voor mijn huid, maar het kan net. Ik heb de foundation aangebracht met een bufferkwast, welke ik hier altijd voor gebruik.

Boho
Hier heb ik de Boho concealer aangebracht en uitgewerkt: onder mijn ogen, en naast mijn neusvleugels. Mijn huid is momenteel vrij van onzuiverheden, maar als ik die wel heb, breng ik daar ook wat concealer aan. De concealer is momenteel mijn favoriet, ik vind het effect erg mooi en natuurlijk. Zie jij het verschil?

Boho
En dit is mijn complete look, met gebruik van blush Bois de Rose en natuurlijk de lipstick Tulipe. De laatste is ook een van mijn favorieten van dit moment, ik vind de kleur al zo lekker stiekem een beetje voorjaarsachtig ♥

Boho
Al deze producten van Boho zijn uiteraard verkrijgbaar bij SoloBioMooi, je vind het complete assortiment in de webshop van Solobiomooi. Wees gewaarschuwd, het is een zeer verslavend merk: als je eenmaal begint wil je al snel meer!


Ik ben Natasja, een meisje uit de 70’s en blog dagelijks op www.beautyspots.nl. Je vindt hier artikelen over Beauty in de ruimste zin van het woord, waarbij ik me vooral richt op dames die net als ik uit de 70’s en 80’s komen. Daarnaast schrijf ik af en toe persoonlijke verhalen, maar ook over lifestyle, mode en/of food. Kort gezegd: over alles wat bij mij en Beautyspots past.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies