• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 1,95, gratis vanaf 25,-
  • Voor 15 uur besteld
    dezelfde (werk)dag verstuurd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Lavera hydro effect serum

  • Geplaatst op
  • Door Christiana van ByChristiana.nl
Review Lavera hydro effect serum

Lavera heeft de afgelopen tijd weer wat nieuwe toevoegingen aan het assortiment gedaan, waaronder dit Lavera hydro effect serum. Na een kijkje op de verpakking en de INCI-lijst leek het mij een zeer geschikt product voor mijn vochtarme huid en ik werd niet teleurgesteld!

Lavera heeft de afgelopen tijd weer wat nieuwe toevoegingen aan het assortiment gedaan, waaronder dit Lavera hydro effect serum. Na een kijkje op de verpakking en de INCI-lijst leek het mij een zeer geschikt product voor mijn vochtarme huid en ik werd niet teleurgesteld!

Wat is een serum?


Een serum is niet hetzelfde als een gezichtscrème. Je gebruikt een serum dus niet in plaats van je gezichtscrème. Een serum is vaak wat kostbaarder dan een crème. Dat heeft te maken met het feit dat een serum vaak een hogere concentratie werkzame bestanddelen bevat. Een serum is ontwikkeld om de conditie van je huid te verbeteren. Je kan een serum bijvoorbeeld als een kuur gebruiken. Laten we zeggen, na je zomervakantie, als je huid veel is blootgesteld aan de zon. Maar natuurlijk kun je een serum ook dagelijks gebruiken. Het mag zowel in de ochtend als in de avond. Na het aanbrengen van een serum breng je jouw favoriete (Lavera) crème aan.

Wat is de belofte van dit Lavera Hydro effect serum?


In feite kun je het al een beetje raden door de naam van het serum. De naam vertelt je al dat dit Lavera serum een hydraterende werking heeft. Elke huid kan wel wat hydratatie gebruiken en de droge en vochtarme huid natuurlijk in het bijzonder.

De textuur en de geur van het Lavera hydro effect serum


Een serum heeft vaak een luchtige, dunne textuur die goed en snel door de huid wordt opgenomen. Dit serum van Lavera is geen uitzondering op deze regel. De geur is weer typisch Lavera. Mocht je al bekend zijn met het merk; het is die friszoete geur die heel veel producten van het merk hebben. Heel aangenaam en prettig om te gebruiken! De verpakking, daar moet natuurlijk ook nog even wat over gezegd worden. Die is praktisch en bovendien zeer hygiënisch in gebruik. Doordat het om een luchtdichte pompflacon gaat, kan er geen licht, lucht of bacteriën bij. Zo kunnen deze dus ook niet van negatieve invloed zijn op de kwaliteit of de houdbaarheid van het serum.

De ingrediënten van het Lavera serum


Belangrijke ingrediënten in dit serum zijn glycerine, wat werkt als een vochtbinder en aloë vera. Ook bevat het serum squalene, een goed ingrediënt dat overeenkomsten toont met talg. Het serum is verrijkt met parfum van natuurlijke oorsprong. Ook bevat het serum mango, perzik, malrove en algen. Algen werken vaak als een antioxidant. Tot slot is er sheaboter, vitamine E, sojaboonolie en hyaluronzuur aan het serum toegevoegd.

 

Wat vind ik van het Lavera Hydro effect serum?


Tja, Lavera kan het bij mij bijna niet fout doen en ook dit vind ik een heerlijk product. De geur en de textuur maken dat het serum prettig aanbrengt. Het is echt extra verwennerij tijdens je skincare routine. De ingrediënten zien er goed uit en daarmee is de prijs / kwaliteit verhouding natuurlijk weer helemaal prima in orde. Je vindt het serum in de webshop van Solobiomooi.

--

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto’s op haar blog: www.bychristiana.nl.