• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 1,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 15:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Lavera cleansing milk

  • Geplaatst op
  • Door Christiana van ByChristiana.nl
Review Lavera cleansing milk

Het is tijden geleden dat ik melk gebruikte om mijn huid te reinigen. Ik vond dat op de een of andere manier nooit zo prettig, omdat ik altijd het gevoel had dat mijn huid er niet echt schoon van werd. Bovendien bleef ik altijd met zo’n laagje zitten. Toen ik ontdekte dat Lavera een cleansing milk had, wilde ik toch weer een kansje wagen. Het merk heeft me eigenlijk nog nooit echt teleurgesteld. Ben je nu benieuwd wat ik van deze Lavera cleansing milk 2-in-1 vind, ga er dan maar eens even goed voor zitten.

Natuurlijke cleanser kopen

2 in 1 effect


Hm. Ik weet eigenlijk niet helemaal exact wat Lavera nu bedoelt met dat 2-in-1 effect. Reinigt hij zowel de make-up van de ogen als de huid? Reinigt hij de huid met en zonder make-up? Of bedoelen ze ermee dat deze cleansing milk niet alleen reinigt, maar ook verzorgt. Nou ja. Hoe het ook zij, in feite doet deze Lavera cleansing milk 2-in-1 het allemaal. Ongelogen.

Dierproefvrije verzorging

De textuur en de geur


De cleansing milk heeft een heerlijke textuur, deze is lekker vol en romig. In feite zou ik het zelf meer een crème noemen dan een milk. De geur is precies zoals alle andere producten van Lavera die ik gebruikt heb: friszoet op een citroen achtige manier. Lekker hoor. De verpakking is praktisch en heel gebruiksvriendelijk. Je kunt hiermee makkelijk en hygiënisch doseren.

Lavera cleansing milk

Hoe werkt de Lavera cleansing milk 2-in-1?


Heel prettig dus! Ik gebruik hem zelf om de make-up van mijn ogen te verwijderen. Hiervoor breng ik wat van de melk aan op een wattenschijfje en ik kan je zeggen dat mijn make-up er gewoon van af vliegt. Het gaat heerlijk zacht en gemakkelijk, zonder restjes of een waas achter te laten. Ik heb het ook geprobeerd met de make-up van mijn gezicht, maar daarvoor geef ik zelf toch de voorkeur aan een micellair water. Maar het kan en werkt dus wel.

Review Lavera cleanser

De INCI-lijst


Op de voorkant laat Lavera al weten dat de cleansing milk 2-in-1 verrijkt is met jojoba en sheaboter. En inderdaad staan beiden op de INCI-lijst vrij hoog. Het gebeurt helaas zo vaak; merken die beweren dat hun product rijk is aan het ene of het andere ingrediënt en dat je dat ingrediënt vervolgens helemaal onderaan op de INCI-lijst tegenkomt. Eigenlijk is dat niet zo heel eerlijk van die merken. Want je weet het hè, des te hoger een ingrediënt staat, des te hoger de concentratie ervan. En des te meer je huid daadwerkelijk zal profiteren van deze positieve eigenschappen.

Verder is er nog sojaboon-olie toegevoegd, glycerine, toverhazelaar, zoethoutwortelextract, vitamine E en zonnebloemolie. Het reinigende bestanddeel is potassium cetyl phosphate. Vrij laag op de INCI-lijst staat parfum, van natuurlijke afkomst. Lavera is vrij van synthetische geur- of kleurstoffen.

Conclusie


Super. Wat een heerlijk product om oog make-up te verwijderen. Ik kan er nog aan toevoegen dat hij naast de romige textuur en de prettige geur ook nog eens heel zuinig in gebruik is. Aanrader! De producten van Lavera zijn verkrijgbaar in de webshop van Solobiomooi.

--

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto’s op haar blog: www.bychristiana.nl.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies