• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Lavera cleansing gel

  • Geplaatst op
  • Door Christiana van ByChristiana.nl
Review Lavera cleansing gel

Weet je dat ik niet eens wil weten hoeveel geld ik de afgelopen vijftien jaar heb uitgegeven aan mijn huid? Het punt is gewoon een beetje dat, als ik eenmaal iets gevonden heb dat echt goed is, ik het blijf kopen. Maakt niet uit wat het kost. Tweede punt is dat het meestal een feit is dat die spulletjes dan, nou, laten we zeggen, niet heel goedkoop of zo zijn. Maar ja, je hebt maar 1 huid en zo. Dit is er eentje die je hebben wil, geloof mij nou maar. Kijk mee naar de Lavera cleansing gel!

Lavera cleansing gel

Lavera cleansing gel


Doordat ik mezelf anno 2017 beauty blogger a.k.a. social influencer mag noemen, komen er steeds nieuwe merken op mijn pad. Lavera leerde ik echt kennen door SoloBioMooi en nog nooit heb ik daar een product van gebruikt, waarvan ik dacht; meeeeeeeeh. Neem nu deze cleansing gel. Een typisch product dat ik elke dag gebruik, twee maal daags zelfs. En deze kost, hou je vast, niet lachen, zeven luttele euro’s. Niet eens! En hij is perfecto. In alle opzichten.

Gebruik


De textuur is dus gelachtig, maar in feite leuker dan dat. Ik vind hem een beetje flubberig, maar dan in positieve zin. Deze textuur wordt mede ‘veroorzaakt’ door kaasjeskruid (mallow extract). Dit zwelt namelijk op in water en verandert dan in een gelachtige vorm. De cleansing gel werkt zowel prettig op een droge als op een vochtige huid. De geur is, net zoals alle andere producten van Lavera, heel aangenaam. Er is citroenkruid toegevoegd, wat de gel een frisse geur geeft. Normaal ben ik eigenlijk dus helemaal niet zo van de citrusachtige geuren. Maar waarschijnlijk vind ik hem juist hier zo prettig omdat hij niet zo citroen-in-tha-face is. Het is subtiel citroen met een zoet randje.

Lavera cleansing gel

Inhoud


Door de fijne geur en de lekkere textuur is het een prettig product om te gebruiken. Al je make-up verwijderen, dat krijgt hij niet voor elkaar, maar daarvoor hebben ze natuurlijk ook de micellaire watertjes uitgevonden. Maar nu komt het echt goede. Je huid voelt na gebruik ook super zacht en totaal niet gedehydrateerd of onaangenaam aan in welke vorm dan ook.

Als reinigend ingrediënt is Sodium Coco Sulfate toegevoegd. Naast het eerder genoemde kaasjeskruid is er rode zonnehoed (Echinacea Purpurea Extract) toegevoegd. Dit staat al van oudsher bekend om zijn genezende werking op wondjes en het is verder rijk aan vetzuren. Toverhazelaar (Hamamelis Virginiana) bevat saponines, en dat zijn dan weer plantaardige zeepachtige stofjes. Melissa Officinalis die die lekkere geur verklaar bevat verder ook ontstekingsremmende. Er is parfum van natuurlijke oorsprong toegevoegd.

Lavera cleansing gel

Conclusie


Mijn huid is vochtarm en tamelijk gevoelig. Maar wat ik nog wil toevoegen is dat deze gel het waarschijnlijk ook goed zal doen in combinatie met een gevoelige acne-huid, als ik zo naar de ingrediënten kijk.

Op zoek dus naar een niet al te dure cleanser voor jouw gevoelige huid met ingrediënten van natuurlijke afkomst, die lekker in gebruik is en je huid ook na gebruik comfortabel laat aanvoelen? Zoek niet verder, je hebt de Lavera cleansing gel bij deze gevonden! De cleansing gel verkrijgbaar bij Solobiomooi!

Lavera cleansing gel

--

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto’s op haar blog: www.bychristiana.nl.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies