• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Lavera Body Scrub en Body Lotion

  • Geplaatst op
  • Door Natasja van Beautyspots.nl
Review Lavera Body Scrub en Body Lotion

Vanaf ongeveer 30 jaar kan je huid wel wat hulp gebruiken om soepel en stevig te blijven. En nu denk je waarschijnlijk meteen aan je gezicht, maar ook de rest van je lichaam laat op een gegeven moment sporen van verslapping zien. Natuurlijk zijn gezonde voeding en regelmatig bewegen daarbij het aller belangrijkst, maar ook van buitenaf kun je je huid een handje helpen. Vandaag laat ik je de Lavera Smoothing Body Scrub en Firming Body Lotion zien.

Lavera Smoothing Body Scrub

Lavera Smoothing Body Scrub en Body Lotion


Lavera is één van de bekendste natuurlijke verzorgingsmerken. Het merk bestaat al sinds 1987. Het heeft zich gedurende de jaren steeds aangepast aan de wensen van de tijd en de consument. Zonder daarbij uiteraard in te leveren op de kwaliteit en werkzaamheid van de producten. De producten van Lavera zijn altijd vrij van chemische conserveringsmiddelen. En vrij van chemische parfums, siliconen, aluminium zouten en microplastics. Uiteraard worden de producten niet op dieren getest. Eén van de belangrijkste speerpunten van Lavera is respect voor de natuur, bij alles wat ze doen.

Lavera Smoothing Body Scrub

Lavera Smoothing Body Scrub


De Lavera Smoothing Body Scrub is een milde scrub die de huid niet alleen gezond en soepel helpt te houden. De ingrediënten zorgen er tevens voor dat cellulitis aangepakt wordt. Dit doet de scrub door de doorbloeding van de huid te stimuleren en door dode huidcellen te verwijderen.

Lavera Smoothing Body Scrub

De Lavera Smoothing Body Scrub bevat een mooie werkzame ingrediënten. Groene koffiebonen en groene thee stimuleren de bloedcirculatie tijdens het in masseren van de scrub. Rozemarijn en grapefruit-extract hebben een stimulerend effect op de huid en je humeur en maken de huid zijdezacht.

Lavera Smoothing Body Scrub

Gebruik


De Lavera Smoothing Body Scrub heeft een gel textuur, die licht op schuimt zodra ik hem op mijn vochtige huid inmasseer. Ik gebruik het liefst een scrub op oliebasis, omdat die mijn huid voedt en verzorgt. Maar deze variant voelt zeker niet vervelend, hij droogt mijn huid in ieder geval niet uit.

De scrub is vrij subtiel, van mij had hij net iets pittiger mogen zijn. Niet dat hij daardoor minder goed werkt, maar ik houd gewoon van het gevoel van een lekker pittig scrubje ;-) Ik kan niet precies zien waar de scrubdeeltjes door gevormd worden. De lichtgroene stukjes lijken mij stukjes blad van het een of ander. De donkere korreltjes zouden hele fijne stukjes koffieboon kunnen zijn. Maar dat weet ik dus niet zeker. Ze voelen in ieder geval heel mild aan op mijn huid, dus voor een gevoelige huid is de scrub prima te gebruiken.

Lavera Smoothing Body Scrub

De Scrub doet zijn werk prima. Mijn huid voelt na het scrubben zacht en glad aan. Ik heb de scrub niet getest op de werking tegen cellulitis, omdat je daarvoor nu eenmaal meer moet doen dan alleen scrubben. Maar alle kleine beetjes helpen ook in dit geval, je huid wordt er alleen maar beter van. De fris-kruidige geur van de scrub is heerlijk, vooral om 's ochtends te gebruiken. Zeker in de koude, donkere wintermaanden kan ik 's ochtends vroeg een boost gebruiken om goed wakker te worden. Deze producten helpen daar prima bij.

Lavera Smoothing Body Milk

Lavera Firming Body Milk


Ik vind het heerlijk om na het douchen een verzorgend product te gebruiken in dezelfde geur. Lavera snapt dat en heeft de Lavera Firming Body Milk, die het werk en de feel van de Smoothing Body Scrub versterkt.

Lavera Smoothing Body Scrub

De Lavera Firming Body Milk bevat een paar dezelfde ingrediënten als de scrub, zoals de groene koffiebonen en groene thee. Maar ook Rozemarijn-extract en grapefruit-extract. Daarnaast bevat hij soja-olie, zonnebloemolie, Sheaboter en avocado-olie. Allemaal lekkere oliën en boters voor een soepele, zachte huid.

Lavera Smoothing Body Scrub

Gebruik


De verzorgende werking van de Lavera Firming Body Milk is goed terug te zien in de textuur. Die is heerlijk vol en rijk, precies wat je huid in deze tijd van het jaar goed kan gebruiken. Ondanks de romige textuur laat de body milk zich goed verdelen en in masseren. Hij heeft niet lang nodig om in te trekken. Hij geeft mijn huid een uitstekende verzorging en voeding, zonder vettig aan te voelen. Het voelt als een luxe bodymilk, maar dan voor een heel betaalbare prijs.

Lavera Smoothing Body Scrub

Over de verstevigende werking van kan ik niets concreets zeggen. Daarvoor zou ik het product minstens een maand of twee moeten gebruiken, in combinatie met een dieet en een aangepast bewegingspatroon. Wel merk ik dat mijn huid al na een paar weken gladder en gezonder aanvoelt. En dat vind ik voldoende! De producten van Lavera zijn verkrijgbaar bij SoloBioMooi.


Ik vind het een heel mooi duo!Ik ben Natasja, een echt meisje uit de 70’s en blog dagelijks op www.beautyspots.nl. Je vindt hier artikelen over Beauty in de ruimste zin van het woord, waarbij ik me vooral richt op dames die net als ik uit de 70’s en 80’s komen. Daarnaast schrijf ik af en toe persoonlijke verhalen, maar ook over lifestyle, mode en/of food. Kort gezegd: over alles wat bij mij en Beautyspots past.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies