• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review JOIK Organic Cleansing Milk en Facial Scrub

  • Geplaatst op
  • Door Fleur van Het Groene Accent
Review JOIK Organic Cleansing Milk en Facial Scrub

Fleur van Het Groene Accent is al geruime tijd bezig haar leven te verduurzamen. Biologisch gecertificeerde, natuurlijke cosmeticaproducten mogen in zo'n levensstijl niet ontbreken. Vandaag haar review over twee JOIK producten.

Gentle Cleansing Milk en Exfoliating Facial Scrub voor jou getest

Fleur van www.hetgroeneaccent.nl heeft enkele jaren geleden besloten dat ze niet langer wil bijdragen aan de enorme CO2-afdruk die we achterlaten op deze planeet. Zij is al onderzoekend bezig om steeds groener en duurzamer te gaan leven, en natuurlijk hoort daar dan ook natuurlijke, biologische huidverzorging bij. Met minder grote voetafdruk én beter voor je lijf!

Een productlijn die we voeren bij SoloBioMooi is JOIK Organic – een praktisch volledige vegan lijn uit Estland - en Fleur heeft enkele JOIK-producten getest en daar een blog over geschreven. Benieuwd? Lees dan vooral verder.

Ik heb gemerkt dat natuurlijke producten het beste voor me werken, want ze zijn beduidend zachter voor mijn gevoelige huid en de allergische reactie die ik wel eens krijg bij reguliere verzorgingsproducten blijft uit. En ze zijn veelal duurzaam, met biologische en afbreekbare ingrediënten. Ook bevatten natuurlijke producten geen microplastics en werken ze duurzaam, in elk aspect van de bedrijfsvoering.

De zoektocht naar natuurlijke producten gaat continu door, wat ik eigenlijk heel leuk vindt. Zo heb ik laatst bij SoloBioMooi een nieuw merk ontdekt, JOIK Organic. Ze vroegen of ik enkele producten voor hen wilde testen, en de eerste producten die ik geprobeerd heb, zijn de Cleansing Milk en de Exfoliating Facial Scrub.

JOIK Organic

JOIK Organic komt Estland, één van de Baltische staten. In die landen (met Letland en Litouwen) leven mensen heel dicht bij de natuur, en deze zit dan ook volledig door de producten verweven. Ze maken in hun producten alleen gebruik van lokale ingrediënten want alles is in de Estse natuur te vinden. Ze maken alles handmatig en besteden niets uit. Zo houden ze goede controle op alles wat er binnenkomt en wat er uit gaat. En wat eruit gaat, zijn luxe, natuurlijke producten.

Waar zij in geloven, zijn natuurlijke producten die je verwennen, die effectief zijn, en die een bepaald gevoel bij je oproepen. Een geur die je aan iets van vroeger doet denken, een kruid die het gevoel van een zwoele zomeravond oproept.

De verpakkingen zijn stijlvol en luxe. Ze staan mooi in je badkamer en stiekem vind ik dat niet onbelangrijk. 

JOIK Organic Gentle Cleansing Milk getest

De Gentle Cleansing Milk is heel fijn in gebruik en voelt precies zoals ze zeggen: gentle. De textuur is zacht en ruikt heel lekker. Het is eigenlijk meer een soort crème dan een milk. Ik reinig er ’s avonds mijn gezicht mee en dat gaat goed, getuige het vuil op mijn wattenschijfje. Het duurt wel even voor het intrekt maar dat vind ik niet erg. Ook mijn make-up gaat goed van mijn gezicht met deze Cleansing Milk en mijn gezicht voelt zacht en schoon nadat ik het gebruik.

JOIK Exfoliating Facial Scrub getest

Van deze Exfoliating Facial Scrub ben ik echt helemaal weg. Om de dag reinig ik mijn gezicht ermee onder de douche. Mijn huid wordt door de fijne scrub superzacht en schoon, je merkt echt dat het effectief is in het verwijderen van dode huidcellen. De geur is heel naturel, niet overheersend. Ik raad je echt aan om deze scrub naast de reinigingsmelk te gebruiken, samen zorg je ervoor dat je huid goed schoon wordt en blijft, en voorkom je oneffenheden.

Conclusie

JOIK Organic maakt heerlijke producten in luxe ogende verpakkingen die eigenlijk heel basic zijn: ze doen wat ze moeten doen, niks geen poespas. Een aanrader!

Liefs, Fleur

Wist je dat JOIK twee lijnen heeft? JOIK Organic voor fantastische huidverzorging, en JOIK Home & Spa voor verwennerij in en om je huis. 

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies